Summer Bay Home & AwayIk kan me al niet meer herinneren hoe lang ik naar Home & Away kijk. Het is mijn guilty pleasure en ik kijk echt elke aflevering. Dus toen we beslisten om ook een stukje Oostkust te doen, wilde ik sowieso naar het strand van Summer Bay gaan kijken. In het echt kan je het vinden onder de naam Palm Beach, een stukje buiten Sydney. Op onze laatste stranddag in Australië trokken we naar dit plaatsje. Sindsdien is kijken naar Home & Away anders.

Summer Bay Home & Away Summer Bay Home & Away

Omdat alles er echt bijna hetzelfde uitziet als in de serie, krijg ik altijd wat weemoed als ik naar de serie kijk. Vooral als ze beelden tonen van de baai. Die is in het echt mogelijks nog mooier dan op televisie. Het uitzicht wanneer je de vuurtoren bezoekt is geweldig en ook de “Diner” straalt zoveel charme uit. Al is enkel de buitenkant herkenbaar van in de serie. Binnenin ziet het er helemaal anders uit.

Summer Bay Home & Away Summer Bay Home & Away Summer Bay Home & Away Summer Bay Home & Away

Maar lopen op dat prachtige strand, de surfclub ontdekken, het parkje met bomen waar zo vaak gefilmd wordt, de wandelpaden die leiden van de ene kant naar de andere, de vuurtoren, … alles was zo levensecht en dat vond ik als fan van Home & Away echt de max. Die dag waren er helaas geen opnames want het weer was niet echt top. Dat is dus wel eventjes anders in vergelijking met de serie waar het precies bijna altijd mooi weer is.

Summer Bay Home & Away Summer Bay Home & Away

Home & Away zal dus nooit meer hetzelfde zijn voor mij. Elke aflevering opnieuw denk ik: “Was ik maar daar…”

Summer Bay Home & Away

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 reacties

 1. hoe zalig is dat. Thuis keken we ook altijd naar home and away en inderdaad ik doe dat nog steeds niets om ons over te schamen!

 2. Oh waauw da’s kei tof! Ik kijk ook elke aflevering :) En ik ben ook benieuwd naar de echte binnenkant van the diner :)

 3. Amai dat moet wel speciaal zijn. Ik heb nooit naar Home & Away gekeken maar wel jaren naar Neighbours en ik zou het ook wel super speciaal vinden om daar eens in die straat te kunnen wandelen.

 4. Haha, dat zou ik geschreven kunnen hebben! Alleen weet ik nog wel hoe lang ik H&A kijk ?

  Ook het strand bezocht toen ik in Sydney was, en sindsdien krijg ik ook zo’n heimwee als ik H&A kijk. Prachtig is het toch daar! (Australië heeft gewoon mijn hart gestolen!)

 5. Heb ik ook gedaan! Stommelings op buitenopnames gestoten en enkele uren blijven kijken. Daarna Colleen kunnen strikken om mee op de foto te gaan! Inderdaad, nooit meer hetzelfde om naar te kijken en nu 9 jaar later nog steeds niet goed beseffen dat ik met één van de acteurs van aan de andere kant van de wereld op de foto sta, op de locatie zelf. Te zot om te bevatten!

 6. Leuk dag je dit in echt gezien hebt
  Ik kijk ook al sinds begin naar de soap is ook mijn guilty pleasure .ik mis geen. Aflevering
  En lijkt me leuk dat jullie nu kunnen wegdromen als je naar serie kijk
  Één reis om nooit te vergeten