ouderzonden jaloezie

Hoofdzonde 4: Jaloezie #ouderzonden

ouderzonden jaloezieIk loop een beetje achter met het bloggen van mijn ouderzonden. Op de één of andere manier kwam het er nog niet van. Misschien omdat ik het thema omtrent jaloezie best een moeilijke vind. Maar vandaag breng ik het jullie dan toch, want opgeven staat niet echt in mijn woordenboek. Maar goed, de vraag is wat ik benijd bij andere moeders? En waarom? Een pittige vraag…

Je stelt je misschien de vraag waarom ik dit zo een moeilijk thema vind. Het antwoord is simpel. Ik probeer een goeie moeder te zijn. Dat lukt, met vallen en opstaan. Het kan natuurlijk altijd beter. Maar op de één of andere manier ben ik wel content.

Natuurlijk twijfel ik vaak en vraag ik me af hoe een ander het doet. Maar ondertussen weet ik maar al te goed, hoe perfect het plaatje soms ook is, het is overal wel iets. Bijgevolg voel ik niet zo vaak jaloezie wat betreft andere ouderlijke skills. Net omdat we gewoon allemaal maar iets doen…

Instant iets opsommen lukt dus niet. Vandaar dat dit berichtje zo moeilijk valt. Jaloezie zou ik het dan ook niet noemen maar ik benijd wel de kookkunsten van sommige moeders. Hoe zij de tijd vinden om geweldige maaltijden op tafel te toveren in combinatie met hun gezin. Echt waar, chapeau. Hoe graag ik dat ook zou willen, tot nu toe lukt mij dat niet.

Want echt, het is overal wel iets…

Net zoals het organiseren van het huishouden. Ik ben daar niet zo goed in. Creatieve zielen zorgen voor veel rommel, en ook hier is dat niet anders. Maar als ik dan soms die opgeruimde huizen zie, denk ik, waw ik wil dat ook. Maar het is tegen mijn natuur dus meestal leggen we ons daar ook wel weer snel bij neer.

Het komt er dus vooral op neer dat ik andere moeders vooral om hun huishoudelijke skills benijd. Maar ah, als het dat maar is dan valt het best wel nog allemaal goed mee. Met vallen en opstaan leerde ik dan ook dat kijken naar een ander weinig zin heeft. Behalve dan om van elkaar te leren. Want echt, het is overal wel iets…

Ouderzonden part 4!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments

  1. Hoe herkenbaar van die creatieve zielen. Het is hier van hetzelfde. Naaien, keramieker zijn, met glas werken, de scanncut, boeken alom, overal ideeën, kleinkinderen op bezoek…. Hou het maar eens opgeruimd. Vooral als je geen kuisfobie hebt 🙂

  2. ‘k Zal eens iets zeggen: ik ben huisvrouw, en dus verondersteld in een half spiegelpaleis te wonen, maar dat huis ligt hier ook meer overhoop dan wa anders, ze 😉 Drie kinderen, allemaal hobby’s (ook de mama en papa), graag bezig zijn met vanalles en nog wat, ne nest huisdieren, …
    Ach, zolang het er op poetsdag netjes bijligt ben ik al content 😀