Mauritius, een parel in de Indische Oceaan, heeft zoveel te bieden: prachtige stranden, een rijke cultuur en een unieke biodiversiteit. We verloren er onlangs ons hart en we raden het iedereen aan om eens naar deze plek af te reizen. Om dit idyllische eiland te verkennen, is een huurauto een onmisbare keuze. Daarom delen we enkele handige tips en adviezen over het huren van een auto op Mauritius. Kwestie dat je zorgeloze gezinsvakantie ook echt zorgeloos blijft.

Dit artikel bevat affiliate links wat je niets kost, maar wanneer je via deze links reserveert of iets aankoopt, steun je ons werk.

Waarom een auto huren op Mauritius?

Mauritius is een eiland vol schoonheden en verrassingen. Het is zoveel meer dan het cliché van honeymoon – resorts en de hele dag bakken en braden op het stukje privéstrand aan dat resort. Je hebt er prachtige natuurfenomenen, opties om de prachtigste wandelingen te maken, eindeloos veel watervallen, een zalige hoofdstad, … Om het eiland in alle rust te verkennen en op eigen tempo is een huurauto super handig. Het geeft je de vrijheid om op je eigen manier van Mauritius te genieten en bovendien ontsnap je hierdoor ook aan de ‘toeristenmassa’.

Hoe kies je de juiste huurauto?

Het kiezen van de juiste huurwagen kan een grote invloed hebben op je reiservaring op Mauritius. Enkele belangrijke factoren om te overwegen zijn:

  1. Grootte en comfort: kies een wagen die past bij je behoeften. Als je met een groot gezin reist, is een ruime SUV wellicht een betere keuze dan een kleine Fiat. Al moet ik toegeven, ik ken niets van wagens. Zorg er gewoon voor dat de wagen comfortabel genoeg is voor het aantal gezinsleden dat erin moet. ;-)
  2. Verzekering: zorg ervoor dat je huurauto een goede verzekering heeft. Dit beschermt je tegen mogelijke ongelukken of schade. Met een verzekering vermijd je ook veel gedoe en extra stress achteraf.
  3. Huurvoorwaarden: lees de huurvoorwaarden goed door. Controleer het brandstofbeleid, de kilometerstand en eventuele extra kosten nog voor je de boeking van de huurwagen bevestigt.

Handige tips wanneer je een auto wil huren op Mauritius

  • Boek vooraf: het beste kan je een huurauto vooraf boeken. Dit geeft je de kans op de beste deals en je kunt je auto ophalen zodra je op het eiland aankomt. Meestal is het ook echt zo: hoe langer vooraf je boekt, hoe goedkoper de wagen.
  • Inspecteer de auto: controleer je huurauto grondig voordat je wegrijdt. Kijk uit voor eventuele krassen, deuken of andere problemen en rapporteer deze onmiddellijk aan de verhuurder. Neem zeker ook foto’s van de volledige wagen, bij discussie kan je met behulp van die foto’s aantonen dat je in je recht bent. Wanneer je volledig gedekt bent, als je bijvoorbeeld huurt via SunnyCars, is dit minder nodig.
  • Navigeer veilig: Mauritius heeft een goed wegennet, maar wees alert op lokale verkeersregels en gewoonten. Zo mag je op de meeste wegen niet sneller dan 60 km/uur rijden, tenzij anders aangegeven. Er zijn heel vaak politiecontroles, dus houd je echt aan de snelheid. Maak gebruik van een GPS of een lokale kaart om je weg te vinden. Een handige tip daarin: download op Google Maps de offline kaart van Mauritius zodat je ook zonder mobiel netwerk kan navigeren.

Bij welke maatschappij een wagen huren?

Er zijn talrijke autoverhuurbedrijven op Mauritius. Veel van deze bevinden zich op de luchthaven zelf, terwijl anderen verspreid zijn over het eiland. Kijk goed rond en vergelijk prijzen en voorwaarden voordat je een keuze maakt. Het heeft natuurlijk voordelen om direct aan de luchthaven je huurwagen te kunnen oppikken, maar meestal liggen de prijzen hier dus wel wat hoger. Wij kiezen meestal voor het verhuurplatform SunnyCars, omdat je via dit platform automatisch voor alles verzekerd bent. Een ander platform dat we gebruiken om een huurwagen te vinden is dat van Discover Cars. Hier krijg je een overzicht van alle huurbedrijven en de opties. Opgelet, meestal zit volledige dekking nog niet in de prijs. Via Discover Cars kan je wel voor volledige dekking gaan, wat wij dan ook aanraden.

Rijden op Mauritius

Rijden op Mauritius kan in het begin wat ontmoedigend zijn, vooral omdat er links wordt gereden. Maar maak je geen zorgen, je zult snel wennen aan de nieuwe rijstijl. Zorg er wel voor dat je altijd een geldig rijbewijs bij je hebt en dat je op de hoogte bent van de verkeersregels.

Meestal mag je hier niet sneller dan 60 km/uur rijden, tenzij anders aangegeven. Er zijn veel controles op snelheid, dus houd hier echt rekening mee. Ook wanneer locals sneller rijden. De verlichting van de wegen is niet optimaal, dus in het donker rijden, zeker tijdens zware regenval, kan een uitdaging vormen. Pas je snelheid aan en houd er rekening mee dat er ook in het donker voetgangers op de weg kunnen lopen. Fietsers en bromfietsen gebruiken vaak geen verlichting, dus ook hier dien je rekening mee te houden. Desondanks is het echt haalbaar om zelf te rijden op dit eiland. Gewoon een beetje je gezond verstand gebruiken en het komt helemaal goed.

Kortom, een huurauto op Mauritius is een uitstekende keuze voor elk gezin die het eiland op eigen tempo en in alle vrijheid wil verkennen. Met een huurauto ben je vrij om je eigen route te kiezen en de schoonheid en cultuur van dit prachtige eiland te ontdekken. Bereid je voor op je reis, kies de juiste auto en geniet van de prachtige ritjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.