Huwelijksproof met ‘Zonen 09’

zonen 09Toen ik de allereerste keer de nieuwe collectie stoffen van Zonen 09 zag, was ik op slag smoorverliefd op Wave. De kleuren, de structuur, de zachtheid, … echt alles vond en vind ik nog steeds geweldig. Met het huwelijk van mijn zus in het achterhoofd kocht ik dan ook dadelijk een lap om een outfit voor Baptiste te maken. Toen Sharon even later een wedstrijd uitschreef, besliste ik om ook voor de andere twee koters in dezelfde stof iets te maken. Iets met twinning, of moet ik zeggen trinning, is winning enzo. 

Zonen 09 Zonen 09Zonen 09 Zonen 09

Nu is het zo dat het naai-pitje hier nog steeds behoorlijk laag staat. De goesting is echt wel terug maar ikzelf vond nog niet helemaal mijn evenwicht terug. Daardoor is er vaak weinig tijd over. Ik moest mezelf dus vorige week echt een schop onder mijn *** geven, om eindelijk in deze prachtige stof te knippen. En niet zozeer voor die wedstrijd, wel voor dat huwelijk, dat komende zaterdag gepland staat.

Zonen 09 Zonen 09 Zonen 09

Dus ik knipte en dacht na over wat ik voor de meisjes kon maken. Want voor Baptiste wist ik het van de allereerste moment: een Billie plus bijpassende short. Die short is trouwens een aangepaste Pim. Baptiste zit dus helemaal in ‘Zonen 09’. Ik moet toegeven dat ik wel rekening hield met volgende zomer en dus iets ruimer naaide dan normaal. Deze stof is gewoon te mooi om maar één keer te kunnen dragen. En zoals het er nu naar uitziet krijgen we geen indian summer…

Zonen 09 Zonen 09 Zonen 09

Voor de zussen besloot ik uiteindelijk, na heel veel wilde plannen, om het toch eenvoudig te houden. Vooral tijdsgebrek deed me dat besluiten en ik denk dat het gewoon erg typerend is voor mijn naaistijl. Patroon onderdanig aan de stof, want die moet spreken. En zeg nu zelf, spreken doet ie wel hé? Axelle kreeg uiteindelijk een eenvoudg rimpelrokje. Ik gebruikte voor de boord in eerste instantie ook ‘Wave’ maar daardoor was er een teveel aan stof rond de buik. Bijgevolg tornde ik alles los en koos ik voor een okergele boord. Geloof me als ik zeg dat het resultaat ‘vele en vele’ beter is.


Céleste was de makkelijkste van de drie: een legging en een body met kraagje. Meer moet dat voor een baby echt niet zijn. Ik naaide maat 68. Zo kan dit broekje de hele winter mee. Voor nu kan ik de broekspijpjes gewoon omplooien, zodat de mooie achterkant van de stof komt piepen. Die achterkant gebruikte ik trouwens voor de short van Baptiste. En zo komt alles terug…


Alles net op tijd klaar dus voor de Zonen-09-wedstrijd, maar vooral voor het huwelijk van mijn zus. Al duimen we hier kei hard voor een extra straaltje zon komende zaterdag want dit herfstweer vinden we maar niks. En daar denken die blote armen en beentjes allicht ook zo over.

 

P.s.: vergeef me de overdaad aan foto’s… ik vond alles weer veel te schattig! En ook de mindere kwaliteit van de foto’s… de zomer is nog niet helemaal voorbij en we kampen alweer met slecht licht binnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 Comments

  1. Heerlijk om al dat broer- en zusgeweld in Wave te zien!
    Hoedje af Lies, er zullen er weinig met zo’n vers kroost zijn die het je nadoen.
    Ik duim extra hard voor mooi weer en alvast een dikke proficiat aan je zus!

  2. Ik vind het top! Ieder zijn eigen outfit en toch past het perfect bij elkaar! Als jij die wedstrijd niet wint, snap ik het ook niet meer ze xxxxxx

  3. Mooi! Wat je zegt, de stof mag spreken. En hoera voor snelle naaisels in grote gezinnen! Wat ik me wel afvraag (ik zie dat wel vaker op andere blogs ook): waarom moet er vergeving gevraagd worden voor de kwaliteit van foto’s ??