Het minst leuke aan op reis gaan is het klaarmaken van de bagage. Althans, dat vind ik. Bijgevolg ben ik een krak in uitstellen, soms zelfs tot de allerlaatste avond voordien. Inpakken is hier bijgevolg al vaak een stressy gebeuren geweest. Maar, sinds enkele jaren houd ik een inpaklijst, speciaal voor vakantie, bij. Ook al begin ik last minute aan die bagage, het komt altijd vrij snel goed. Al raad ik dat last minute inpakken niet aan, zeker niet wanneer je reist met kinderen.

Onze eerste grote reiservaring was naar Thailand en oh boy, wat hadden wij toen veel mee. Meer dan wat we nu voor ons volledige gezin meenemen… om je maar een idee te geven. Toen we een halve dag in Thailand waren hadden we trouwens al door dat we veel teveel hadden meegenomen en bijgevolg lieten we de helft achter in ons eerste hotel. Eén van de belangrijkste tips is dan ook dat je best zo minimalistisch mogelijk inpakt. Het is vaak iets wat je moet leren maar een inpaklijst kan je daarin zeker helpen.

Tot voor kort maakte ik gebruik van een printbare inpaklijst, speciaal voor reizen met kinderen. Die dateert natuurlijk nog van mijn boekentijdperk. Maar ondertussen creëerde ik een digitale versie in notion. En eigenlijk moet ik zeggen: digitale versies:

  • Inpaklijst / checklist voor reizen met baby / peuter / kleuter
  • Inpaklijkst / checklist voor reizen met kinderen

Inpaklijst voor op vakantie, the basic stuff

Wanneer je het hebt over een inpaklijkst voor vakantie zijn er een aantal elementen die steevast terugkeren. Bijvoorbeeld de EBHO-shizzle die je best altijd meeneemt. De laatste tijd sloeg ik erin die wat te verwaarlozen en ja hoor, al enkele keren had ik voor dat ik niet de juiste spullen mee had op reis. Een goeie EHBO-reiskit aanleggen is dus absoluut cruciaal.

Verder zijn er altijd een aantal basic zaken die meegaan zoals ondergoed en setjes kleding. Die heb je zowel voor je kinderen als jezelf nodig. Probeer telkens bij te houden hoeveel spullen je te veel of te weinig mee had. Zo leer je beter inschatten wat de perfecte hoeveelheid is die jij moet meenemen op reis. Het voordeel van een digitale inpaklijkst voor vakanties? Je kan opmerkingen over je inpaklijst bijhouden zodat je bij een volgende reis nog alles goed weet van de vorige. ;-)

In de basis inpaklijst vind je alles voor kinderen maar wil jij dus echt volledig gedekt zijn en nooit nog iets vergeten? Geen EHBO-shizzle, geen kampeerspullen of typische vakantiehuisdingetjes? Zomer of winter spullen? Ga dan voor onze complete inpaklijst.

Wat neem ik mee op reis wanneer ik met het vliegtuig ga?

Vliegen met kinderen geeft vaak wat extra stress, maar eigenlijk is dat voor niks nodig. Zelden ga je naar een land met kinderen waar ze niet die zaken verkopen die jij mogelijks nodig zou hebben. Stress hier dus niet teveel over. De belangrijkste zaken zitten wederom vaak in de EHBO zoals persoonlijke medicatie en in je documenten. De handbagage wat extra aandacht geven, kan echter geen kwaad. Daarom is er in de complete inpaklijst ook eentje voorzien voor handbagage. Handige bagage nodig voor op het vliegtuig? Meer kun je er hier over lezen.

De belangrijkste tips hier zijn een extra setje ondergoed, wederom voor iedereen in het gezin, de favoriete snacks en voldoende entertainment. Ook een tandenborstel + tandpasta, in reisformaat, kan geen kwaad. Het spreekt voor zich dat de snacks en het entertainment ervoor zorgen dat je aan boord alles onder controle hebt. Het extra setje ondergoed + kleding per gezinslid komt van pas wanneer je ingescheepte bagage niet is aangekomen op bestemming of wanneer er iets gebeurd op het vliegtuig waardoor je verse kleding nodig hebt. Mors- en kotsincidenten komen nu eenmaal vaker voor dan je zelf denkt. ;-)

Digitale inpaklijst vakantie: wat moet je daarvoor doen?

De digitale bagagelijst voor reizen met kinderen creëerde ik in Notion. Notion is de tool die mijn leven veranderde. Eentje waarvan ik vind dat iedereen hem een kans moet geven. En het handige in dit geval is dat Notion zowel op je computer als op je smartphone werkt. De inpaklijkst voor op vakantie kan je na dupliceren helemaal aanpassen naar je eigen noden (zowel inhoudelijk als naar stijl). Er is per item telkens een checkbox zodat je weet wat je hebt klaargelegd. Met andere woorden: de bagagelijst voor reizen met kinderen is helemaal aanpasbaar aan je eigen noden. En dat allemaal gratis downloadbaar… ;-)

Vind je nadenken over die bagagelijst lastig? Dan kan je ook voor een appel en een ei voor onze volledige versie gaan. Die bevat alles voor volwassenen, kinderen, baby’s, essentials, tech-stuff, ehbo, handbagage, kamperen, vakantiewoning, … En als extra een handig lijstje die je kan volgen met zaken die je zeker voor je vakantie gedaan moet hebben. Completer dan compleet en aanvullende opties, die we toevoegen door eigen ervaringen en opmerkingen van anderen, kan je in de toekomst gewoon blijven downloaden.

Help, Notion, wasda?

  1. Als je nog geen Notion-account hebt, is het handig als je eerst een account aanmaakt.
  2. Klik daarna op onderstaande button om toegang tot het Notion-template inpaklijsten te krijgen.
  3. Klik rechts bovenaan op ‘Duplicate’.
  4. Je eigen Notion wordt geopend en het template wordt toegevoegd aan jouw Notion.
  5. Pas het template aan naar eigen noden, gebruik de lijsten en vertrek op reis. ;-)

Heb je echt helemaal niks met Notion? Wil je er niet mee leren werken? Dan kan je hier de pdf-versies downloaden. In de betaalde versie is er naast toegang tot Notion ook een versie in een good old excel-file. I got you covered!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 reacties