De laatste dagen van oktober gaan in en dat betekent dat we ten huize Liesellove ons stilaan voorbereiden op Kerst. Ik weet best, het is nog een tijdje maar al van kleins af houd ik enorm van Kerstmis. Ik telde er toen al heel erg naar af en niet enkel omwille van de cadeautjes. Al zijn die altijd wel mooi meegenomen, haha.

Middernachtmis

Het zetten van een kerstboom, deze versieren, pakjes uitzoeken (toen ik wat ouder werd), nadenken over de menu, … Het aftellen naar is altijd al bijzonder geweest. Wist je trouwens dat ik in het lager onderwijs elk jaar opnieuw meedeed aan de middernachtmis? De hele avond samen fijne dingen doen met het gezin en elke minuut aftellen tot je in die grote kerk je allerbeste acteerprestaties mocht bovenhalen. Super bijzonder.

adventskalander

Het is al eeuwen geleden dat ik nog naar een middernachtmis ging trouwens, maar de magie rond Kerst is hier altijd gebleven. Het samenkomen en verbinden met elkaar vind ik bijzonder en dat is ook voor mij hetgene we met Kerst vieren. Bovendien zijn de extra donkere dagen hierdoor extra verlicht: met alle kaarsjes en lichtjes die wij vooraf aan Kerst laten branden. Tel ik dus af naar Kerst? Yes, heel erg hard!

Aftellen naar Kerst

Bijgevolg kan het ook niet anders dan dat ten huize Liesellove elk jaar een adventskalender het aftellen makkelijker maakt. Soms zelfs al in een meervoud want de kindjes vinden dat minstens even leuk. Omwille van het chocolaatje natuurlijk, dat achter elk deurtje schuil gaat.

Moest je er nog aan twijfelen wat een adventskalender nu precies is: vanaf 1 december kan je elke dag een deurtje/box van je kalender openen. Achter dat deurtje zit dan een klein cadeautje, een chocolaatje bijvoorbeeld. Zo maak je het aftellen tot Kerstmis nog stukken aangenamer en drijf je de spanning alleen maar op. Alvast, dat werkt hier bij mijn kinderen ontzettend goed.

Adventskalanders voor grote mensen

Chocolaatjes en snoepjes, dat werkt bij mijn kinderen en ja, vroeger was ik daar ook gevoelig aan. Maar ondertussen zijn er zoveel grote-mensen-adventskalenders op de markt, dat chocolaatjes en snoepjes ingeruild kunnen worden voor aangenamere verrassingen. Zo heb je bijvoorbeeld de adventskalender van Douglas met heerlijke beauty-verwennerij. Al moet ik eigenlijk adventskalenders zeggen want zij hebben een ruim aanbod. Make-up, parfum, skincare, … het kan allemaal en dat zowel voor mannen als vrouwen. Met andere woorden, voor elk wat wils.

Bovendien kan je met zo een beauty – adventskalender echt in stijl aftellen naar Kerstmis. Want een beetje extra pamperring van jezelf kan nooit geen kwaad. Dat is echt een heerlijke win-win toch?!?

Feestelijke outfit

En dan is er natuurlijk ook nog Kerst zelf. Een avond/dag waarop je samenkomt met je dierbaren om te vieren. En met welke insteek je ook viert, jezelf mooi maken voor Kerstmis is gewoon superfijn. Een nieuwe outfit of je feestelijke outfit van vorig jaar nog eens bovenhalen, is extra fijn. En nu ik toch terug aan het naaien ben geslagen kan ik misschien voor een volledige zelfgemaakte outfit gaan. Gelukkig is er nog wat tijd om dat te beslissen…

Benieuwd of jij ook zo aftelt naar Kerst?!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie