instagram

Behind the feed: Evy Saerens

Liesellove staat onlosmakelijk verbonden met social media. Zeker sinds ik mijn opleiding heb afgerond en eindelijk weet welke richting ik uit wil met mijn professionele carrière. Dat ik tonnen inspiratie haal uit Instagram, dat wisten jullie al. De liefde voor het platform is niet altijd even groot geweest. Wie me hier al een tijdje volgt, weet dat wel. Maar sinds dit jaar smijt ik me terug helemaal en met plezier in de wondere wereld van Instagram. En omdat het niet altijd over jezelf moet gaan, breng ik deze zomer met regelmaat het verhaal van anderen hun Instagram. Behind the feed, omdat we allemaal nieuwsgierig zijn en een Instagram-account natuurlijk meer is dan enkel de foto’s. Deze week is het de beurt aan Evy_Saerens.

Evy ken ik al van voor de tijd dat Instagram groots werd. Maar omdat ik weinig vriendinnen heb die net zoals ik een beetje Instagram-verslaafd zijn, is het een thema die wel vaak besproken wordt. Ik houd van haar feed omdat die zo ongedwongen is en je er ongelooflijk veel interieur-inspiratie kan opdoen, ook al heb je een geheel ander interieur zoals ik.

Wanneer ben je gestart met Instagram en wat wil jij er laten zien?

Ik leerde Instagram kennen in 2014, via An tijdens een workshop die ik bij haar volgde. Ze vond dat wel iets voor mij en het verwonderde haar dat ik Instagram niet kende. Blijkbaar plaatste ik in 2012 ook al eens 3 foto’s, zonder goed te beseffen wat Instagram nu precies is.

Hoe ga je te werk bij het maken van nieuwe content en hoeveel tijd besteed jij eraan?

Ik besteed er eigenlijk niet zoveel tijd aan. Wat ik doe? Ik trek een foto, bewerk hem en zet hem online. Meestal zijn het dus spontane foto’s. Vooral de foto’s van naaisels zijn wel geposeerd.

Heb je een bepaald doel met je account? En zo ja, hoe pak je dat aan?

Ik zag (en zie) Instagram in de eerste plaats als een persoonlijke fotodagboek. Intussen groeide mijn account wel en is het meer geworden dan dat. Ik plaats echter nog steeds foto’s die ik leuk vind, ook foto’s waarvan ik op voorhand weet dat ze niet of minder goed gaan scoren. Dat zijn herinneringen die ik wil vastleggen en delen, momenten die voor ons als gezin belangrijk zijn.

Het is leuk om mensen te inspireren, maar dat is niet het doel op zich. Ik post een foto meestal kort nadat hij getrokken is. Ik denk weinig na over bijvoorbeeld het beste tijdstip van plaatsen en zo. Al voel ik wel dat naarmate mijn account groeit, ik daar toch meer mee bezig ben. Jammer genoeg…

Ontmoette je al mensen uit de Instagramwereld? Heb je Instagramvrienden?

Ik heb heel wat fijne contacten met mensen die ik via Instagram leerde kennen. De meeste van hen ontmoette ik (nog) niet persoonlijk, maar toch is er een band. Ook de relatie die ik heb met mensen voor ik op Instagram zat, maar die ik zie niet veel zie, wordt onderhouden door elkaars leven op Instagram te volgen.

Waarom ben je fan van Instagram?

Ik houd van mooie dingen. Mooie foto’s, mooie interieurs, mooie naaisels, … I k vind het ook leuk om te zien hoe het bij andere mama’s eraan toe gaat. De verhalen van wat er allemaal mis en/of moeilijk loopt, … leren je dat die andere moeders ook maar wat doen, haha.

Krijg je soms kritiek op Instagram en hoe ga je daar mee om?

Voorlopig heb ik enkel te maken met de mooie kanten die Instagram met zich meebrengt. Ik kom weinig in contact met de jaloezie en het negativisme waarmee Instagram vaak gepaard gaat. Daar ben ik blij om en ik hoop dat dit zo zal blijven.

Welke do’s en don’t’s raad je aan? Wat is je ultieme tip?

Gewoon je eigen doen. Maak een account waar jij blij mee bent. Dat anderen hem ook leuk vinden is mooi meegenomen. Al besef ik dat wanneer je een openbaar profiel hebt, de cijfertjes je niet altijd koud laten. Maar dat is uiteindelijk maar bijzaak. Have fun!

Welke drie accounts vind je zelf ongelooflijk inspirerend (en ja, je moet er echt drie kiezen) en waarom?

Dat is een moeilijke en voor mij bijna onmogelijk om te kiezen. Ik volg veel accounts die ik op verschillende vlakken inspinnend vind. Maar om er toch drie te noemen (die ik niet boven maar naast een aantal andere accounts plaats): B_l_a_n_c_h_e_85 voor haar prachtige en stijlvolle naaisels, Liesellove voor de inspirerende mama-verhalen, Marieke_deman voor haar mooie interieur en eenheid in haar feed en Nelplant voor zijn urban jungle. Oei, dat zijn er toch vier zeker?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.