Instagram Behind the feed Silvie Bonne

Behind the feed: Silvie Bonne

Instagram Behind the feed Silvie BonneLiesellove staat onlosmakelijk verbonden met social media. Zeker sinds ik mijn opleiding heb afgerond en eindelijk weet welke richting ik uit wil met mijn professionele carrière. Dat ik tonnen inspiratie haal uit Instagram, dat wisten jullie al. De liefde voor het platform is niet altijd even groot geweest. Wie me hier al een tijdje volgt, weet dat wel. Maar sinds dit jaar smijt ik me terug helemaal en met plezier in de wondere wereld van Instagram. En omdat het niet altijd over jezelf moet gaan, breng ik deze zomer met regelmaat het verhaal van anderen hun Instagram. Behind the feed, omdat we allemaal nieuwsgierig zijn en een Instagram-account natuurlijk meer is dan enkel de foto’s. Deze week start ik deze nieuwe reeks met Silvie Bonne.

De feed van Silvie Bonne leerde ik kennen toen ze voor ons event van 2nd Hand(made) de allereerste foto’s nam. Het resultaat was verbluffend en dus begon ik deze fotografe te volgen. Ondertussen woont ze in New York. Hoe cool is dat?!? En brengt ze prachtfotografie van dat front van de wereld.

Wanneer ben je gestart met instagram en wat wil jij er laten zien?

Ik ben even helemaal naar beneden gaan scrollen om mijn allereerste post op te snorren. Deze dateert van 6 februari 2012. Amai!  Zes jaar al. Daar had ik nog nooit bij stilgestaan.  En eigenlijk ook best wel fijn om nog eens door de oude beelden te gaan.

Als visueel ingestelde persoon is Instagram altijd al een van mijn favoriete ‘sociale media’ geweest. ‘In den beginne’ was het vooral een medium om persoonlijke beelden te delen en in de loop der tijd werd het meer een meer een plaats om ‘mijn fotografisch werk’ een plekje in het world wide web te geven.

Hoe ga je te werk bij het maken van nieuwe content en hoeveel tijd besteed jij eraan?

Ik ben zeer onstrategisch wat Instagram betreft… Het maken en plaatsen van content hangt telkens af van waar ik op dat moment mee bezig ben. Als beginnend fulltime fotograaf deelde ik voornamelijk beelden uit gemaakte reportages, als ik op reis ben, dan deel ik mijn reisbeelden en soms laat ik mij meeslepen door een challenge zoals #40dagenbloggen of #the100dayproject.

Ondertussen ben ik volop bezig met het schrijven van een boek: ‘NYC guide for Instagrammers’ (komt in het najaar uit via @lusterbooks). Naar aanleiding van dit boek wil ik van mijn Instagram account ook een beetje de digitale versie van het boek maken: de mooiste plekjes en hidden secrets van New York op een leuke manier in beeld te brengen. Daarnaast ga ik op zoek naar de achtergrond van deze ‘Instagrammable spots’: wie heeft de mural gemaakt, waar kan je een monument terugvinden, wat is er bijzonder aan deze plek… enz.  De content die ik voor het boek maakt loopt voor het ogenblik dus redelijk parallel met mijn Instagram content

Heb je een bepaald doel met je account? En zo ja, hoe pak je dat dan aan?

Ook hier weer te weinig strategie, vrees ik… Business-wise zou ik via Instagram veel meer moeten tonen waarvoor eventuele klanten bij mij terecht kunnen. Maar, omdat ik momenteel zelf een beetje moet zoeken hoe ik mij als fotograaf in het buitenland (en nog geen zicht op wanneer ik terug naar België kom) kan her-uitvinden, is het voor het ogenblik ook moeilijk om dit via Instagram naar buiten te brengen.

‘Het boek’ zorgt dan wel weer voor een duidelijk doel: naar aanleiding van de ‘NYC guide for Instagrammers’  wil ik via mijn account  aantonen dat er naast de geweldige New Yorkse Klassiekers ook heel wat minder bekende plaatsen in New York zijn die minstens even prachtig / indrukwekkend / bijzonder zijn.  Als iemand mij laat weten dat ze via mijn account zin hebben gekregen om New York (opnieuw) te gaan ontdekken, dan word ik daar heel erg blij van.

Ontmoette je al mensen uit de Instagramwereld? Heb je Instagramvrienden?

Sinds ik in New York woon ben ik Instagram veel meer écht als ‘social media’ gaan gebruiken. De locatie pins en hashtags helpen me om bijzondere plaatsen te vinden en om zo bij accounts te komen die dezelfde interesses hebben.

In april nam ik deel aan een Insta Meeting in Central Park. Super fijn om Instagrammers IRL te leren kennen. Sindsdien zijn er een paar Instagrammen waar ik min of meer regelmatig ‘in het echt’ mee afspreek om samen op pad te gaan en een een aantal Instagrammers met wie ik via de Insta Stories regelmatig contact heb.

Waarom ben je fan van Instagram?

Als fotograaf vind ik het heel fijn dat je via Instagram vooral met beelden kan communiceren i.p.v. met woorden. Bovendien vind ik de locatie pins en hashtags super praktisch en handig. Maar ik ben vooral fan van Instagram omdat het zo fijn is zoveel te ‘ontdekken’. Ik gebruik tegenwoordig vaak eerst Instagram i.p.v. google om meer informatie over een locatie, een restaurant, een activiteit, een merk…  terug te vinden!

Krijg je soms kritiek op Instagram en hoe ga je daar mee om?

Ik heb voorlopig nog geen kritiek ontvangen via Instagram. Mocht dit ooit komen, dan zou ik dit waarschijnlijk vreselijk vinden, ook al weet ik dat je je daar niet veel van moet aantrekken.

Welke do’s en don’t’s raad je aan? Wat is je ultieme tip?

Haha! Ik kan zelf een paar do’s en don’t gebruiken, denk ik!  Voor mij moet het vooral leuk blijven.  Het is fijn om likes te krijgen op een beeld, maar tegelijk zijn deze zo weinig zeggend… De fun haal ik vooral uit het uitwisselen van inspiratie en ook uit het af en toe eens terugkijken op alle beelden (en dus ervaringen) die op mijn account staan.

Welke drie accounts vind je zelf ongelooflijk inspirerend (en ja, je moet echt kiezen) en waarom?

Aaaaa!!! Ik heb een hele waslijst met inspirerende accounts! Tijdens de #the100dayproject heb ik deze trouwens enorm kunnen uitbreiden.  Bovendien wisselen inspirerende accounts ook wel mee met waar ik zelf op dat moment mee bezig ben.  Zo volgende ik bij het opstarten van mijn zaak als zelfstandig fotograaf voornamelijk inspirerende fotografen en volg ik, nu ik in New York woon, heel wat andere New Yorkse avonturiers.  Hierbij een willekeurig 3-tal, want een absolute top-3 is veel te moeilijk! 😉

  • @annieherzig volg ik sinds ik ze ontdekt heb via de #the100dayproject. Het is een illustratrice en vooral haar reeks #100vulnerabilities is zo mooi! Ik raak er heel vaak door ontroerd.
  • @fomofeed (en @fomofeedkids) volg ik sinds ik in New York woon. Deze feed geeft me zowaar nog meer zin om op ontdekking te gaan, maar tegelijkertijd ook extra stress! Zoveel te zien, zo weinig tijd! Echte fomo-bezorgers!
  • @polderwoman volg ik al heel lang omdat ik haar beelden heel knap (en rustgevend) vind. Vroeger bleef het bij regelmatig likes geven, maar sinds de Insta Stories is het fijn om ook af en toe eens een berichtje te kunnen sturen naar elkaar.
  • bonus account: @liesellove.be natuurlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie