instagram behind the feed nononsonsmom_an

Behind the feed: Nononsonsmom_An

Liesellove staat onlosmakelijk verbonden met social media. Zeker sinds ik mijn opleiding heb afgerond en eindelijk weet welke richting ik uit wil met mijn professionele carrière. Dat ik tonnen inspiratie haal uit Instagram, dat wisten jullie al. De liefde voor het platform is niet altijd even groot geweest. Wie me hier al een tijdje volgt, weet dat wel. Maar sinds dit jaar smijt ik me terug helemaal en met plezier in de wondere wereld van Instagram. En omdat het niet altijd over jezelf moet gaan, bracht ik deze zomer met regelmaat het verhaal van anderen hun Instagram. Het plan was enkel tijdens de zomer dit te doen. Omdat behind the feed toch een erg leuke rubriek is, besloot ik gewoon af en toe zo tussendoor een verhaal te brengen van een andere Instagrammer. Niet op vaste dagen, niet elke week maar met regelmaat. Vandaag is het de beurt aan nononsonsmom_an.

Ik ben An, nog heel even 36 jaar en mama van 2 zonen. Mijn beide jongens van 8 en 9 jaar hebben allebei ADHD en nood aan ruimte. Je vindt ons dan ook vaak in de natuur en tussen de bergen.  Om de noden van mijn kinderen op te vangen blijf ik sinds een jaar thuis van mijn job als leerkracht. In de daarbij horende zoektocht naar minder kwam ik minimalisme tegen en besloten we om wat trager en bewuster te leven. Verder hou ik van naaien, bloggen en fotografie.  En al die dingen vind je terug op mijn Instagramaccount.

Wanneer ben je gestart met instagram en wat wil jij er laten zien?

Ik begon met Instagram ergens in de zomer van 2012 niet goed wetende wat dat eigenlijk allemaal inhield.  Ik dacht dat het gewoon een manier was om je foto’s te bewerken en te tonen aan je vrienden.  Ik gebruikte Instagram dan ook voornamelijk om foto’s te bewerken en nadien te delen op mijn Facebook. Haha.  Eind 2014 begon ik samen met mijn nicht te bloggen op Nononsonsmoms en besloten we dat daar ook een Instagram account bij hoorde.  Langzaamaan begon ik beter en beter te snappen wat Instagram kon betekenen en begon ik het echt leuk te vinden. Héél héél leuk. Zo leuk, dat ik onze gezamenlijke instagramaccount bijna helemaal overnam.  Iets wat ik niet echt eerlijk vond naar mijn nicht toe.  Dus besloot ik in mei van dit jaar opnieuw vanaf nul te beginnen met een eigen account: nononsonsmom_an.


Hoe ga je te werk bij het maken van nieuwe content en hoeveel tijd besteed jij eraan?

Ik heb niet bepaald een vast plan.  Meestal publiceer ik gewoon de mooiste foto’s die ik met mijn spiegelreflexcamera nam.  Ik heb geen speciale agenda en werk heel erg op het gevoel.  Mijn persoonlijke Instagram-kanshebbers staan op mijn telefoon en van daaruit kies ik er elke dag eentje uit.

Naar mijn gevoel besteed ik toch best redelijk veel tijd aan Instagram.  Facebook is er dan ook de dupe van.  Ik denk dat ik alles bij elkaar toch wel bijna aan een uur per dag kom.  Van een foto plaatsen tot zelf hartjes uitdelen en reageren. Het bewerken van de foto zit daar niet bij.


Heb je een bepaald doel met je account? En zo ja, hoe pak je dat dan aan?

Mijn doel is om een account te creëren die iets meer vertelt over mezelf en mijn gezin.  Over de waarden die we belangrijk vinden.  De natuur en ons ‘outdoor life’ is de rode draad doorheen mijn account.  Ik probeer geposeerde foto’s te vermijden.  Bijna alle foto’s zijn uit het leven gegrepen en behoren in mijn hoofd tot de categorie ‘lucky shots’.  Al durf ik mijn kinderen ook wel eens instructies geven over waar ze moeten wandelen. 
In het begin bewerkte in mijn foto’s in VSCO, maar daar ben ik ondertussen vanaf gestapt.  Ik gaf mezelf een abonnement op Photoshop en Lightroom cadeau en experimenteer graag zelf met mijn bewerkingen.  

Ontmoette je al mensen uit de Instagramwereld? Heb je Instagramvrienden?

De meeste mensen die ik ken uit de Instagramwereld ken ik al vanuit de blogwereld.  Ik denk dat ik geen enkele Instagrammer persoonlijk ken die niet blogt.  

Waarom ben je fan van Instagram?

Ik ben een beelddenker en ik houd dan ook heel erg van beelden.  Recent begon ik een interesse voor fotografie te ontwikkelen en investeerde ik in een nieuwe camera en lens.  Sindsdien ging er een nieuwe wereld voor me open.  Een wereld die ik volop aan het ontdekken ben.  Via Instagram kwam ik in contact met het werk van heel erg getalenteerde fotografen.

Krijg je soms kritiek op Instagram en hoe ga je daar mee om?

Tot nu toe heb ik hier geen last van.  Mijn account heeft nog niet gigantisch veel volgers, dus alles is nog redelijk intiem. De mensen die reageren op mijn foto’s of mijn stories zijn dan ook steeds positief en oprecht.

Welke do’s en don’t’s raad je aan? Wat is je ultieme tip?

Mijn ultieme tip: laat perfectie los. Begin gewoon. Je hoeft niet helemaal te weten hoe je Instagram account eruit zal zien en welke stijl je wil.  Laat het groeien samen met jezelf.  Mijn persoonlijke account begon in mei vanuit een vaag idee. Ondertussen veranderde ik al eens van filter of zag ik achteraf toch dat sommige foto’s wat overbewerkt waren.  Ik omarm mijn leerproces en ik schaam me niet voor de weg die ik daarbij afleg.  Het is een mooie herinnering aan de evolutie die ik zelf doormaak.  Ik hoop dat mijn volgers er alvast ook zo over denken.

Welke drie accounts vind je zelf ongelooflijk inspirerend (en ja je moet echt kiezen) en waarom?

@reneeroaming : Bij haar foto’s droom ik weg van trektochten en wildkampeernachten met uitzicht op de bergen.  Ik krijg altijd last van reiskriebels bij het zien van haar foto’s.
@petermckinnon : Een Canadese fotograaf en een grote bron van inspiratie.
@barbaradecre: Een getalenteerde fotografe van bij ons.  Ik hou van haar hondenfoto’s en haar liefde voor de natuur.  Haar foto’s zijn stuk voor stuk pareltjes die me doen wegdromen.  Op één of andere manier voel ik een verbondenheid met haar ook al heb ik haar nog nooit ontmoet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.