Ishi Dress by Straight Grain

Ik voelde een diepe warmte toen ik het nieuwste patroon van Straight Grain zag: de Ishi Dress! Vrij snel lag het patroon hier op tafel. Na enig plak- en knipwerk ging ik enthousiast aan de slag. En dat enthousiasme… dat bleef de hele naaitijd voortduren. De werkbeschrijving is erg duidelijk en de moeilijkste stap in het proces wordt extra benadrukt. In een middagje klaar! Heerlijk!
When Straight Grain released her new pattern: the Ishi Dress, I was in love. Soon I used her pattern to make a beautiful new garment. The work instructions are clear. In one afternoon I finished the dress. I love it!

Ik naaide een twee jaar. Nu is die nog iets te ruim maar snel zal hij helemaal perfect zitten! Bovendien ontdekte Axelle net steentjes. Die zakken zullen binnenkort dus zeker gebruikt worden. 😉
I made size 2 years. The dress is a bit oversized but soon the dress will be perfect. A big plus to the dress are the pockets. This toddler just discovered stones… 😉 

Voor de fotoshoot werden enkele dwergen mee naar buiten gesleept. Sinds kort is ze helemaal gek van die dwergen, zo erg dat ze ze alle zeven eigenlijk in bed mee wil! 
Axelle is currently a big fan of the seven dwarfs and would take them anywhere, even to bed! 

Op de foto’s is het misschien minder duidelijk maar de kleuren van de stoffen passen perfect bij elkaar! Ik was dan ook superblij toen ik deze match in onze stoffenkamer ontdekte. 😉 
Can you see how perfectly the colors of the fabrics fit together? A match made in heaven…  

Ik opteerde voor de versie met knopenpad, gezien er hier al genoeg jurkjes met blinde rits liggen. Een extra leuk detail… 

Een overload aan foto’s, ik weet het maar ik kon nu éénmaal niet kiezen! Ze staat overal zooooo schattig op of is dat nu mijn moederhart die spreekt? Nog enkele kabouterfoto’s, en dan stop ik ermee! 😉

So many nice pictures so choosing was impossible. Do you forgive me?

Stof: 
Patroon: Ishi Dress van Straight Grain

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 reacties

 1. Heel mooie combinatie! En ze is idd echt superschattig zo, die kabouters maken het ook helemaal af 🙂 geen probleem dus met die foto-overload 😉

  1. Bijzonder moeilijk om te selecteren he want als een fotoshoot van een kindje lukt dan wil je ze eigenlijk gewoon allemaal en dan bedoel ik echt allemaaaaaaal

 2. Ik moet toegeven dat ik geen fan ben van het patroontje, net door de zakken. Al zijn die natuurlijk vast makkelijk weg te laten maar dan is het speciale van het jurkje weg vermoed ik… Maar die kleurencombinatie kan me zeker wel bekoren! En haar guitige lach…

 3. Hele mooie combinatie van de stofjes! Leuk die stenenfase 🙂 Deed dit thema altijd met m'n 2,5-jarige en telkens opnieuw waren ze verwonderd bij de stenenzoektocht 😀 Tip: spuit er eentje goud, verzeker je dat de fascinatie nog groter wordt!

 4. Wat een beauty! En het kleedje is ook niet mis 😉

  Echt een heel mooie combinatie van kleuren en prints. Nog een beetje groot inderdaad (zeker zonder t-shirt eronder) maar dat komt zeker nog goed. Prachtig!

 5. Goed te lezen dat het wat beter gaan en Kaloban blijkt te werken! Ik ken Kaloban goed, wij hebben dat regelmatig in huis tegen zware verkoudheden met hoest en keelpijn (mijn ervaring is dat het dan heel efficiënt is). Vroeger had dat een andere naam, die ik nu even vergeten ben… Je hebt geloof ik Kaloban druppels voor kindjes vanaf 1 jaar, en ook in siroop-vorm, wellicht gebruik je één van deze voor Axelle?
  Ik had nog een andere tip: "Echinaforce junior" tabletten (60 of 90 tabletjes) helpt goed om de weerstand op te bouwen. Ik gaf en geef dit vanaf ongeveer 2 jaar, als ze al kunnen kauwen en weten wat een snoepje is dat gaat dit al 😉 Telkens ~3 weken 1 tablet per dag (ze zien dit als een vitamientje of snoepje) en dan een week niets, en ongeveer 6 maanden lang (oktober-maart). Normaal zeggen ze de maanden met een R in, mag je je kids wat bijgeven om weerstand te kunnen opbouwen. Je zou dit nu bvb. nog één keer kunnen geven gedurende 3 weken, en dan daarna stoppen en herbeginnen vanaf bvb. midden september om voor de winter verder weerstand te kunnen opbouwen. Is volledig natuurlijk, en ik spreek uit ondervinding dat het helpt. Ik geloof sterk in natuurlijke en homeopatische middelen en heb er al voordeel van ondervonden bij onze 3 kindjes 😉
  Succes en beterschap verder!

  1. Dat is zeker het overwegen waard! Wij geven kaloban in siroop-vorm en geloven echt dat het helpt. Maar iets om de weerstand te helpen opbouwen is best goed want met dit weer blijft ze nog steeds zo vatbaar voor van alles en nog wat! Bedankt voor je tip!