Al vanaf het begin van Axelle haar leven heb ik één gewoonte die steeds terugkeert. Ok, ik naai veel Tinny’s maar dat is het dus niet. Nope, al sinds ze mini is, naai ik Axelle haar jassen zelf. Het babyjasje was het allereerste, daarna ontdekte ik Ienemiene met haar Jackie en ook tot haar ander patroon liet ik me al verleiden. Maar het is die Jackie die het hem hier doet. Bijgevolg naaide ik ook voor deze lente/zomer een nieuw exemplaar met, in mijn ogen, de perfecte stof. Voelt u mijn kleine verliefdheid aankomen? Mijn hartensprongetje bij het aanzien van de jas, de foto’s, de afwerking? *schaterlach* Jackie IenemieneJackie Ienemiene Jackie IenemieneDe stof vond ik bij Veritas en kocht ik op een moment dat ik juist eens binnen ging voor elastiek. Ik smolt echter onmiddellijk bij mijn eerste aanblik op deze stof en zag het eindresultaat al voor me: de print op de rug en verder alleen maar streepjes. Om dat van die print te kunnen realiseren, sneed ik het achterpand van de Jackie in één geheel en ontdekte zo weer een nieuwe mogelijkheid van het patroon. Verder paste ik het patroon niet aan en hield ik het simpel, op de speelse knoopkeuze na. Allé knopen, ‘t zijn kamsnaps omdat die op dit moment het meest kidsproof zijn. 
Jackie Ienemiene Jackie IenemieneVoor zij die eraan twijfelen, ik streek de figuur echt niet zelf op de stof. Je koopt het paneel zoals het er nu uitziet. En oh ja, ik twijfel over de streepjeskleur: soms is het zwart en dan weer blauw. Maar, mij maakt het niet uit want ik ben verliefd! Gigantisch lang geleden was het dan ook dat mijn hart een dergelijke sprong maakte bij het bekijken van een afgewerkt stuk. Pure liefde is het tussen die jas en ik. Een jas die ze trouwens pas aan mocht als ik ze op de gevoelige plaat had vast gelegd. Kiezen uit die plaatjes kon ik trouwens niet… Jackie Ienemiene Jackie IenemieneJackie IenemieneIk deed trouwens heel erg mijn best om de streepjes zo recht mogelijk uit te knippen en zo passend mogelijk te naaien. Ik denk dat ik daarin geslaagd ben en geef mezelf daarom een dikke pluim! De voering is er eentje van Soft Cactus maar uitgebreid werd die niet gefotografeerd want als het kind beslist dat het genoeg is, dan is het echt genoeg.  
Jackie Ienemiene Jackie IenemieneJackie IenemieneJackie Ienemiene

Patroon: Jackie – Ienemiene 
Buitenstof bij Veritas, Voering bij Soft Cactus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 reacties

  1. Zo tof dat je al haar jasjes zelf naait! Schoontje dit, en inderdaad met streepjes naaien is niet gemakkelijk maar ze zien er perfect recht uit!

  2. Hier is hij eindelijk, de jas waarvan ik sinds de eerste glimp grote fan ben! Die achterkant en die streepjes, big love daarvoor! Ook het rode knoopje ertussen vind ik zalig, al ben ik geen fan van kamsnaps voor jassen (maar soms moet comfort primeren, nietwaar?) Dit had zo een designerstuk kunnen zijn. Wat zeg ik? Dit IS een designerstuk!

    1. wat lief ;-) X
      en ik snap dat van die kam snaps… maar deze winter deed ik het niet en de knopen trok ze er gewoon af want ja als een jas open moet dan moet die dadelijk open en moet je niet zitten prutsen aan een knop… kleuterlijk geweld, heerlijk hé ;-)

  3. Ik maakte met zelfde stofje een eenvoudig jurkje voor mijn kleindochter! Te zien op mijn naaiboog “annemieswerkjes”

  4. Ooooh ooooooooooh ooooooooooh!! Geweldig!! Stofje, jasje, kind in jasje: alles is gewoon perfect!! Ik wil de stof ook! ;-) echt, je mag jezelf echt een hele dikke pluim geven!! Prachtig!!