Jackie Ienemiene Liesellove (15 van 16)Jackie Ienemiene Liesellove (15 van 16) Jackie Ienemiene Liesellove (15 van 16)Net na de zomer van vorig jaar ging ik aan de slag met mijn geliefde jassenpatroon ‘Jackie’ van ‘Ienemiene’. Ik naai dat patroon bijna met mijn ogen dicht en ben altijd weer super tevreden met het resultaat. De jas die ik naaide moest dienen als herfstjasje. Echter, de knopen… Die gooiden roet in het eten. De herfstjas kreeg geen herfst te zien maar is wel nog op tijd klaar om de overgang van winter naar lente mee te maken. Enkel en alleen omdat mijn mama zich opofferde om de knopen aan te naaien, haha. 
Jackie Ienemiene Liesellove (15 van 16) Jackie Ienemiene Liesellove (15 van 16) Jackie Ienemiene Liesellove (15 van 16)

Maar zeg nu zelf, als ze de jas draagt is het een pure klassebak.

Ik naaide één van de eenvoudigste versies van de Jackie. Maar zeg nu zelf, als ze de jas draagt is het een pure klassebak. Binnenin gebruikte ik een stofje van ‘Aime Comme Marie’ maar deze haalde de fotoshoot niet. Ik kreeg vooral een rug te zien want “Neen mama, ik wil niet voor die boom staan” en “Neen mama, ik vind dat gras niet mooi.” Maar ah, ik zie hoe alles schoon tot zijn recht komt, dus jullie allicht ook?

Voor de geïnteresseerden onder u: maatje 110 werd hier ondertussen boven gehaald. Ongelooflijk hoe ik ooit het patroon ‘Jackie’ moest verkleinen, en ik ondertussen al zo ver in de maten-tabel zit. Tijd gaat snel. En dat merk ik dus ook aan al mijn naaisels.

Jackie Ienemiene Liesellove (15 van 16)Jackie Ienemiene Liesellove (15 van 16)

Veel meer valt er over dit naaisel niet te vertellen. Al ben ik wel benieuwd naar jullie favoriete jassenpatroon? Of durfden jullie zich nog nooit aan een jas wagen? Wie zin heeft, kan alvast op 11 maart 2017 workshop volgen om zelf met een schoon Jackie-exemplaar naar huis te gaan. Je wordt begeleid van begin tot einde. Bovendien word je in de watten gelegd met lekkere hapjes, een lunch en bijhorende drankjes. Meer info kan je hier vinden. 

Patroon: Jackie – Ienemiene
Stof: mantelstof – Stoffenspektakel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties

      1. Ik dacht deze week net hetzelfde toen ik een blog klaarzette over Hade haar verjaardagsjurk… twee jaar en nog geen haar ;). Nu is het er wel, maar het is nog steeds geen vetten. Maar het komt, geloof me, het komt!

  1. Erg sjiek jasje !! Mijn favoriete jaspatroon is vivienne van cinderella zwergen. Ik vind het wel altijd er moeilijk om vrolijke kinderstof te vinden voor winterjassen maar dat mag de pret niet drukken.