Laat de lente maar komen…

Vorige week kondigde zich de eerste lentedag aan. Ik kon alleen denken: die lentejas moet nu af! Ik startte er tijden geleden aan in de naailes maar vond het welletjes geweest. Vrijdagmorgen werkte ik de jas af, een Jackie natuurlijk. 

Dankzij de mooie dagen en een betere gezondheid van kleine uk, toon ik hem nu al en hoeft u geen maanden te wachten op het resultaat! Bereid u voor op een overdaad aan foto’s maar tja, I love it! 😉

Deze keer ging ik voor een extra accent op de mouwen en eentje op de rug. De paspel maakte ik zelf met het stofje van de voering. Eerste keer dat ik dat deed maar o wat een makkie…

De sluitingen maakte ik met, jawel, kamsnaps. Niet dat ik geen knoopsgaten wou maken maar ik wou iets heel eenvoudigs en dat zat er bij mijn knopen niet bij. Ik laat de jas bovendien niet sluiten vanaf boven, maar liet wat ruimte om de kraag wat extra ‘swoeng” te geven. 
Het kind vindt het allemaal ok en trekt met plezier dit manteltje aan. Het zit haar als gegoten. Ook de maat is perfect. Al ziet het er naar uit dat ik voor de nazomer nog eentje zal moeten maken. Maar ah, dat doen we toch met veel plezier!
De buitenstof is in kobaltblauwe gabardine, voor de voering gebruikte ik een vrolijk katoentje

Voor mij een heel geslaagd project en daarmee is de naaigoesting helemaal terug, al is er momenteel nog steeds minder tijd dan normaal om te naaien. Maar het volgend project ligt al op de naaitafel maar pas in mei krijgen jullie dat te zien! 😉

Stoffen:
– Buitenstof: Gabardine Kobalt bij Liesellove
– Voering: Chinoiserie Chic Paradise White bij Liesellove

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

33 reacties

  1. Leuke foto's, leuke jas en wat een ongelooflijk koddige uk!
    p.s. Bedankt voor het allermooiste stofje (bradford Herringbond) dat je me deze week toezond!(nog veel mooier in het echt dan op scherm… Altijd leuk!)

  2. Heel mooi. Hier vandaag ook nog een ole gemaakt maar komt ook pas in mei op de blog samen met nog 5 andere stukken. Maar zou ze zo al willen tonen!

    Veel naaiplezier

    Staruur.blogspot.be

  3. Zalig jasje! Van buiten vrij sober dus makkelijk op alles te dragen, en dan met de binnenkant even knallen. Wat is jullie Axelle toch een schatje!