Het is tijd voor lente! Wat zeg ik?!? Het is tijd voor zomer en dus naaide ik een jill jurk.. In de hoop dat deze sneller komt, nam ik één van de meest zomerse stofjes uit het Liesellove-rek. De stof ademt zomer, vakantie, plezier, rust, zon, zee, strand en alles wat je je maar verbeelden kan bij zomer!

It’s time for summer! I just can’t wait any longer! 
In the hope that summer comes faster, I took one of my most summery fabrics. It breathes summer, vacation, fun, sun, sea, … and everything that you can imagine! 
Ik koos voor de Jill Jurk uit La Maison Victor. Door mijn eerdere ervaringen maakte ik maat 98 en die is net goed. De eerste versie van de Jill Jurk belandde twee weken terug in de vuilbak. Verkeerde stofkeuze, te veel toestanden… m.a.w. één hoop frustratie. Herkenbaar, dat bij teveel frustratie het project in de vuilbak beland? Of moet ik me schamen? ;-)
I made a pattern of the Belgium magazine ‘La Maison Victor.’ I already used the pattern but the result ended in trash. Just a wrong choice of fabric, too many problems… A lot of frustration. Recognizable? Or should I feel ashamed? ;-) 
Dat versie één niet geslaagd is, is compleet mijn eigen schuld. De uitleg in La Maison Victor kan niet duidelijker zijn en de jurk zat dan ook op een wip in elkaar. Bij een volgende versie verkies ik wel een andere afwerking van het rugpand/beleg. (Het doorstikken van het beleg aan de naadwaarde zorgde ervoor dat de afwerking van de rits toch ietsje minder is dan normaal.)
Het bovenstukje is voor mijn kleine meid wel nog enigszins diep uitgesneden. Haar body komt er steeds vanonder piepen. Iemand een tip hoe ik dit het mooiste kan oplossen?
jill jurk
De stof is heerlijk om te dragen, of zo lijkt het dan toch. ;-)
Luchtig, soepelvallend en vooral bestand tegen kindergeweld! En oh wat een prachtige kleuren…
I just love the fabric and the colour of it. And a good thing about it is that Axelle can play all day long, the fabric doesn’t creases. (And even dirty sports aren’t visible.) 
Laat de zomer nu maar komen want wij zijn er klaar voor!
Let summer begin because we are ready!!! 
 
Patroon: Jill Jurk uit La Maison Victor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

33 reacties

 1. Mooie kleurtjes, staan haar prachtig! Misschien de hals iets minder diep tekenen in je patroon?? En wat betreft bodyprobleem…in de zomer is t toch vrij warm? Enkel onderbroekje over de pamper? :D

 2. Voor Ruth (20 maand) heb ik de bodytjes vervangen door een onderbroekje over de pamper en hemdjes. Praktisch onder kleedjes en wat luchtiger voor ons kleinste meid. Jouw kleedje is prachtig, ze staat er echt geweldig mee!

 3. Prachtig kleedje! En chapeau dat je in je zwangerschap zoveel kleertjes maakt en zoveel courage hebt! M.a.w. dat in de vuilbak belanden wegens frustraties: perfect normaal hoor, had ik meermaals toen ik zwanger was!
  Mag ik eens iets vragen: Jij gebruikt ook veel foto's in je berichten; heb je nooit problemen ondervonden om foto's in te voegen? Doe je dat vanaf je pc, of vanaf een map op een URL of zo? Kan je eigenlijk onbeperkt foto's invoegen in een blog? Ik heb nl. problemen, zie mijn recentste bericht ;-(

  1. ik doe het via mijn macbook en eigenlijk nog nooit problemen ondervonden, foto's zijn ook van een goede kwaliteit dus daar kan het niet aan liggen, ik kom even bij je checken :-)

 4. Ik voel de zomer tot hier, alleen is het jammer genoeg wat minder met dat gevoel als ik buitenstap :-(. Vrolijke kleurtjes! En wat dat body-probleem betreft, ik schakelde bij Jutta vlug over op hemdjes met spaghettibandjes uit de Hema met een onderbroekje eronder. Ik geloof dat ze in de Hema ook bodytjes met spaghettibandjes hebben en die zijn dieper uitgesneden hé.

 5. Leuke zomerse kleurtjes, dat staat haar feitelijk goed hé! En ja, ik zou ook zo'n body'tjes (of hemdjes) aan doen met spaghettibandjes. Ik kocht er enkele voor pruts en dat komt een stuk lager! Voor een beha'tje is ze nog te klein he ;-)

  1. Dat is zowat in uw achtertuin he ;-) Wij woonden vroeger in de Ottergemsesteenweg vlakbij het Sint-Paulusschooltje. (alleen trok ik er in die tijd nog geen foto's in functie van outfits of een blog, hihihi)

 6. Ik kan het niet meer met je eens zijn: ik wil zomer, nu! :)
  En wat een prachtig jurkje. Je kleine meid schittert echt. Ze begint het precies leuker en leuker te vinden om op foto te staan? Echt hele leuke foto's.

 7. Voor mijn ranke fijne meisje van 2 met lange beentjes maak ik meestal juiste maat vanboven maar verleng ik het rokdeel wat want hoewel de patronen van lmv supermooi zijn, zijn ze steevast te kort voor ons meisje. Als ik dan maatje groter maak is het vanboven te los… mss een tip voor de volgende keer? Super mooie versie trouwens!