IMG_7812 IMG_7679 IMG_7687Begin 2015 kocht ik een jurk van Jottum! Pure liefde was het. Ik pink nu al een traan weg bij het idee dat ie ooit te klein wordt. De vele details laten mijn hart een vreugdesprongetje maken. Daarom plande ik een maak-het-na-jurk. Maar, door de zwangerschap en de bevalling kwam het er niet van, tot begin dit jaar. De jurk nam ik mee naar de naailes en daar dokterde ik uit hoe de jurk in elkaar zit. Noteren, rekenen, tekenen en hupla plots zat de test-jurk in elkaar.

Normaal doe ik niet aan testjurken maar in dit geval week ik af van mijn principes. De originele jurk werd in een prachtige, soepel vallende stof gemaakt met voering en extra tule. Ik plan ze in een zelfde kwaliteit na te maken maar dan moet het er boenk op zitten. Kwestie van de bankrekening tevreden te stellen. *schaterlach*  Dus eerst maar even de technieken uitdokteren en juiste afmetingen zoeken.
IMG_7699 IMG_7708IMG_7611Ik zocht een goeie basis en viel daarvoor terug op de Tinny Dress van Straight Grain. Daarna was het meten, plooien, rekenen en vooral proberen. De testjurk zit nog niet perfect in elkaar. Het smockwerk mag op een breder lapje, de rimpelrok mag wat meer stof krijgen en oefenen op het inzetten van een blinde rits aan smockwerk, dat mag ook. Ik naaide bovendien een 3 jaar en die is nog iets te ruim. 
IMG_7800
IMG_7614 IMG_7625

Na het meten, rekenen en naaien kreeg ik wel inzicht in hoe ik de origami vlotjes in een jurk kan verwerken, zonder het at random te doen. En ik leerde heel wat bij over jurken aanpassen. Er zitten toch al heel wat minder foutjes in dan mijn eerste namaak-jurk! De stof die ik in deze versie gebruikt, valt veel zwaarder dan de originele jurk. Logischerwijs krijg je dan een compleet andere look.

Maar de kleine foutjes in gedachten, de andere stofkeuze en de nog ontbrekende details vergetende, is deze jurk toch al héél erg geslaagd. En Axelle, die draagt de jurk met plezier. Op naar de definitieve versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

25 reacties

    1. Het gaat snel… Vroeger was 1 stofbreedte genoeg voor een volle Rimpelrok maar dat wordt nu toch al nipt! Maar bij een testversie mag dat nog :)

  1. Oh Lies, zo mooi weeral! Ik was gisteren in de weer met gelijkaardige plooitjes… ook op een Tinny :-) Ik ben ook helemaal weg van je stofkeuze, en de smock op de rug! En je mooie modelletje, natuurlijk :-)