Een tijdje terug wist ik het even allemaal niet meer. De gezondheid van je kind die niet mee wil is niet bepaald een leuk feit. Dat ik al lang niet meer geloof in de magische grens van 2 jaar is misschien duidelijk. Gelukkig ontdekte ik kaloban. Daar lees je zo meer over.
Die RSV heeft haar luchtwegen super gevoelig gemaakt en net zoals mama zal Axelle allicht vaak geconfronteerd worden in haar leven met luchtwegeninfecties, angine’s met alles erop en eraan, …
kaloban
Alle reacties en tips die ik kreeg vond ik wel erg boeiend.
Gretig heb ik ze gelezen…
Gretig heb ik er gebruik van gemaakt!
Want eerlijk, al die bezoeken aan de kinderarts ben ik grondig beu,
en dan spreek ik nog niet over de medicatie!
De vraag is simpel: ‘Hoe is het nu met haar gezondheid?’
Het antwoord heeft wat meer woorden nodig…
Vrij snel na mijn blogpost trok ik richting osteopaat. Die wist me te vertellen dat het ziek zijn niet voortkomt van geknelde spieren! ‘t Kind moet het hebben van het goeie weer, volgens mijnheer de Osteopaat. Spijtig dat we in België wonen dus! Ik smeek dus zomer, en niet voor één dag..
Ik kocht ook een potje Vicks baby. ‘s Avonds een beetje op haar borst en vooral ook op haar voetjes. Is het inbeelding of niet maar het leek haar hoest toch te verzachten wat een betere nachtrust aankondigde. Tijdens datzelfde apotheekbezoek kocht ik ook Kaloban.
Kaloban is een homeopathisch middel. Het zou er vooral voor zorgen dat verkoudheden minder lang duren. De apothekeres vertelde mij er wel bij dat bij chronischere gevallen zoals Axelle het misschien water over een eend was.
Toch nam ik het mee en startte ik het op. Wonderbaarlijk, want dat is het: een wonder, verdween al het snot en slijm veel sneller dan normaal, ontwikkelde ze geen torenhoge koorts en had ze vrij snel haar eetlust terug.
Toeval?
We kunnen daar over discussiëren maar ik denk het niet.
Het zal de allereerste keer geweest zijn dat Axelle geneest zonder voorgeschreven medicatie.
Toen ze deze nacht weer veel aan het hoesten was en de nachtrust hier verstoord werd, kon ik dan ook alleen maar denken aan Kaloban. We zijn er deze morgen terug mee gestart en hopen op een even groot succes als de vorige keer.
Ze was anderhalve week snot, – slijm – en hoestvrij.
Gaan we nu voor twee weken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 reacties

 1. Echt een zoektocht hé! Hier de voorbije weken weer wat gesukkeld met eerst veel snot, slijm en oorontsteking en dan nog geen 10 dagen later een keelontsteking, maar ze gedroeg zich (gelukkig) niet erg ziek en ze bleef goed slapen. Oef! Ze is nu duidelijk aan het recupereren: veel slapen (snel moe) en veel eten. Snot en slijm eventjes afwezig, hopelijk blijft dat duren. Naar het schijnt komt er warmer weer binnen een goeie week, fingers crossed! Ik duim mee voor jullie ;-)

 2. Fijn te lezen dat het in eerste instantie zo goed leek te helpen. Ik hoop van harte mee dat dit geen toeval was en de nacht veel rust in huize jullie zal brengen! Sterkte!

  1. ik hoor er inderdaad alleen maar positieve dingen over dus nu zijn we terug gestart! ik ben al blij als we daardoor de medicatie en de zware ziektes kunnen vermijden, dus duimen maar :-)

 3. Kaloban heeft ook hier al vaak voor goeie nachten gezorgd. Een hoestbui in het midden van de nacht en we staan direct met een dosis siroop aan haar bedje. Hopelijk gaat het bij jullie steeds beter.

 4. Heel veel beterschap voor je kleine meid … en inderdaad, alleen voor Axelle al hoop ik mee op een hele mooie zomer …

 5. Ik duim dat het het steeds beter zal gaan voor jouw dochter! Hier hebben we ook een ganse tijd op de sukkel geweest met de jongste zoon. En als ouder geeft dit toch wat slapeloze nachten! Waar blijft die zomer toch…

 6. Ben heel blij voor jullie dat Kaloban blijkt te helpen! Kaloban ken ik goed, dat had vroeger een andere naam… (ik weet de naam niet meer). Ik heb dat zelf regelmatig ingenomen tegen zware verkoudheden met hoest en keelpijn en dat hielp inderdaad heel efficiënt. Er bestaan geloof ik druppels voor kindjes vanaf 1 jaar, en dat bestaat ook in siroop-vorm, allicht is het één van deze die jij gebruikt voor Axelle?
  Misschien nog een andere tip: voor onze 2 oudste kids (inmiddels 4,5 en 3) gebruik ik reeds geruime tijd "Echinaforce junior", flesjes met tabletten in. Vanaf ongeveer 2 jaar kunnen ze daar zelf op kauwen (ze zien het als een soort snoepje), is heel goed voor de weerstand. Ik geef het ongeveer 6 maanden op een jaar (oktober-maart), telkens ~3 weken elke dag eentje en dan een week niet. Het wordt nu wel zomer en met het zonnetje en de buitenlucht hebben ze dan sowieso wel een stuk meer weerstand, echter voor jouw kleine meid is het misschien niet slecht dit bvb. een week of 3 eens te geven en dan na de zomer terug te starten bvb. ergens midden september…?
  Groetjes en nog veel succes verder met homeopatische of natuurlijk middelen, ik geloof daar ook sterk in ;-)

 7. En? Hoe gaat het daar met de kleine meid? Werkt die kaloban?
  Hier is het na een dikke week hoestvrij zijn ook weer bingo: hoesten tot ze overgeeft, niezen, 39,5 koorts, slecht eten… We kunnen toch niet terug wachten tot ze moet puffen of antibiotica moet nemen, hè…
  Vreselijk hè, zo met je handen in het haar zitten om je kleine snotteraar :-) *groen lachje*

 8. En? Hoe gaat het daar met de kleine meid? Werkt die kaloban?
  Hier is het na een dikke week hoestvrij zijn ook weer bingo: hoesten tot ze overgeeft, niezen, 39,5 koorts, slecht eten… We kunnen toch niet terug wachten tot ze moet puffen of antibiotica moet nemen, hè…
  Vreselijk hè, zo met je handen in het haar zitten om je kleine snotteraar :-) *groen lachje*

 9. Fijn dat je toevlucht tot homeopathie heeft geholpen. Ik kan na veel omzwervingen bij onze oudste dochter, ook met dezelfde tevredenheid over homeopathie spreken. Had ik dat vroeger geweten… Op de leeftijd van 2,5j heb ik hier woedend alle klassieke medicatie overboord gegooid. Kotsmoe was ik het, om haar steeds weer antibiotica te moeten geven en haar van het ene sukkelstraatje in het andere te zien belanden. Nadien naar een heel goede huisarts-homeopaat gegaan, waar ik eigenlijk ook niet zoveel meer van verwachtte en waar ik toch wat sceptisch tegenover stond… Maar nu, kijk, ze is intussen 5 jaar… en ze heeft nooit meer medicatie moeten nemen. Niks meer. Soms eens iets homeopatisch als ze begint te snotteren, en na 2 dagen is ze er weer door. Ze is nooit meer echt ziek geweest.
  Ons jongste van bijna 3, heeft 1x RSV gehad op de leeftijd van 3 maanden. Gelukkig toen slechts 2 dagen in het ziekenhuis. Op aanraden van de huisarts-homeopaat ben ik dan heel lang borstvoeding blijven geven (en ook uit mijn eigen overtuiging… het doét echt zoveel goeds), tot voorbij haar tweede verjaardag. Bijkomend homeopathie bij een snotje of een aankomend hoestje… en weet je, ik durf het zelfs bijna niet te zeggen, maar ons jongste is haar korte leventje van 3j nauwelijks ziek geweest, op 1 ooronsteking met koorts na. Verder heeft dat kind nooit antibiotica, nooit aërosols, nooit puffers of nooit pijnstillende medicatie gehad. Ze zal ook wel een portie geluk hebben gehad, maar als ik zo eens rondkijk bij leeftijdsgenootjes, is ze een unicum…
  Ik kan niet anders dan intussen overtuigd te zijn van homeopathie… en van lang borstvoeding geven. Het lukt ook als fulltime werkende mama, dat besefte ik ook pas toen ons tweede kindje er kwam en ik er me meer in ging verdiepen.
  Ik wens je hetzelfde gezondheidsgeluk toe met babybroer!

 10. Kaloban® is een plantaardig geneesmiddel op basis van Pelargonium sidoides en geen homeopathisch geneesmiddel ;-)
  Groetjes,
  Erna

 11. Momenteel raden zeer veel apothekers het aan, omdat de verkoudheden dit jaar lang aanslepen, ik heb het gisteren ook gekocht en voel me vandaag al een stuk beter! Het helpt echt. Ik loop al een maand met een verkoudheid, dan is het er twee dagen, dan is het weer weg. Kaloban 3×2 tabletten per dag en dit 7 dagen volhouden ook al heb je geen last meer, toch 7 dagen uitnemen. Het werkt echt wel!