Ik houd van de feestdagen, echt heel erg. Maar tegelijkertijd ontstond er voor mij de laatste jaren te veel druk rond die dagen. Dus toen we in 2019 voor Kerst naar het buitenland trokken, ging een nieuwe wereld voor me open. De feestdagen vieren in het buitenland, of althans tijd in de Kerstvakantie daaraan spenderen, vind ik een heerlijkheid. Mij brengt het tot de essentie van deze dagen. Samenzijn, warmte en gezelligheid. Een perfect gedecoreerd huis met idem dito feesttafel en de perfecte maaltijd zijn niet noodzakelijkerwijs nodig om je hartje aan deze tijd op te halen.

Corona-shizzle

Helaas gooide corona roet in het eten voor 2020 en werd het vieren in zeer intieme kring in plaats van opnieuw naar het buitenland trekken. Maar net daardoor besefte ik nog meer hoe ik in alle eenvoud het meeste plezier heb aan de feestdagen. Wat het dit jaar wordt, dat weet ik nog niet… Want door corona durf ik geen langetermijnplannen meer maken. Te veel werd al te vaak afgelast. Dat betekent echter niet dat er hier geen voorbereidingen worden getroffen om de feestdagen ten volle te vieren. Ten volle maar dus wel op onze eigen manier. Trouwens, de feestdagen, die beginnen bij ons al op 17 december want dat is onze huwelijksverjaardag. Dit jaar zijn we 10 jaar gehuwd en trekken we er een weekendje met de kinderen op uit.

En feesten, ook al is het in intieme kring en in eenvoud, daar hoort een feestoutfit aka kerstkleedje bij. Bij feestdagen mag het al eens iets extra zijn. Je wordt niet vreemd aangekeken als je met een glitterbroek op straat loopt. Alleen al daarom mag het van mij elke dag een feest zijn. Maar evenzeer ben ik fan van comfy kleding. Eerst een wandeling maken of als het goede golven zijn, een koude surfsessie doen, en jezelf daarna vlijen op de bank om ovenhapjes op te eten. Heerlijk!

Daarom dook ik in een selectie van kerstjurkjes om je wat fancy inspiratie te geven. Misschien ben ik dan ook niet meer de enige die ook na de feesten met glitters voor de dag komt of in een net-dat-tikkeltje-meer outfit mezelf op de bank vlij om ovenhapjes op te eten.

All the way met glitters

Een jurk met pailletten, kant en/of glitters, het zou van mij wat meer gedragen mogen worden. Dit is mijn selectie bling-bling-jurkjes, allemaal te vinden bij de Bijenkorf. 

Kerstkleedjes sober sjiek!

Ik begrijp dat niet iedereen fan kan zijn van glitters en opvallende jurken. Maar ook wanneer je voor een sobere outfit kiest, kan je ontzettend stijlvol zijn. Daarom opnieuw een selectie van drie prachtige jurken.

Comfy & feestelijke kerstkleedjes

Natuurlijk mag ook de comfy selectie niet ontbreken. Een gouden tip daarin is kiezen voor fluweel. Heerlijk zacht om te dragen en doordat het fluweel is, is het ook direct heerlijk comfy.

Kerstkleedje + sneakers = ideale combinatie

En dan deel ik graag nog één cruciale tip. Of je nu gaat voor een avondje tafelen, eerst een wandeling en dan hapjes op de zetel of een walking dinner: kies voor comfortabele schoenen. Er bestaat nog vaak het erg klassieke beeld dat je onder feestjurken hakken moet dragen. Maar niks is minder waar. Er zijn heel wat sneakers voor dames die perfect combineerbaar zijn met een feestelijke outfit. Ga voor die sneakers, trek je niks aan van die ander en denk eens aan mij als je als enige vrouw geen pijnlijke voeten hebt.

Nog op zoek naar cadeautjesinspiratie? Check dan zeker deze kerstlijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.