Geloof het of niet, ondanks de wintermaanden, is de Kersttijd één van mijn favoriete periodes van het jaar. Ik geniet ontzettend van de gezelligheid in die periode. Overal zijn er lichtjes en branden er kaarsjes. Mensen maken extra werk van hun kerstboom en het is gezelligheid troef op de vele Kerstmarkten die ons land kent. Reikhalzend kijk ik dit jaar trouwens uit naar Kerstavond, want we weten allemaal dat het even geleden is dat we dit konden vieren. Als kind al genoot ik ervan pakjes te maken. Deed ik trouwens niet alleen voor Kerstavond, het hele jaar door kon ik wel het één of het ander bedenken waarvoor een pakje leuk was. Maar in teken van Kerst neem ik je graag even mee in mijn inspiratielijst voor Kerst.

Kerstlijstje via Lijstjestijd

Eerst en vooral, de tip om werk te maken van een kerstlijstje is Lijstjestijd. Dit is een site waarop je verlanglijstjes kan aanleggen, niet allen voor Kerst dus maar ook voor elke andere gelegenheid van’t jaar. Ze werken met heel wat shops samen maar zelfs als je iets wil van een website die nog niet gelinkt is aan Lijstjestijd, kan je gebruik maken van hun lijstjesfunctie.

Geef eens een boek cadeau

Hoewel ik een e-reader heb en regelmatig e-books lees, blijf ik fan van een fysiek boek. Sommige exemplaren zijn te mooi om niet fysiek in huis te halen. Aan anderen koppel je dan weer een emotionele waarde, althans dat is wat ik doe. En nog andere boeken zijn gewoon handig om in huis te hebben, zoals mijn eigen boek: ‘Ik ga op reis en ik neem mee… de kinderen!’ Ik heb er nog een aantal in eigen voorraad, dus stuur gerust een berichtje als ik je daarmee kan helpen.

Gepersonaliseerde cadeautjes

Voor originele kerstcadeaus kan je terecht bij Tadaaz. Tadaaz is een 100% Belgisch familiebedrijf en zij bieden erg mooie, gepersonaliseerde fotocadeau’s aan. Ideaal om hiermee aan de slag te gaan voor Kerst. Mijn persoonlijke favorieten zijn de kerstkaartjes, gevulde koekjestrommel, met fotoprint natuurlijk maar ook chocoladefans komen daar aan hun trekken. Maar ook gepersonaliseerde notitieboekjes, sleutelhangers, tassen, zeepjes, … zitten in hun gamma. Sowieso dus een aanrader als je het graag wat persoonlijker maakt.

Geef iets nuttigs

Nooit gedacht dat ik dit ging zeggen, want vroeger was ik héél erg anti deze strategie: iets nuttigs geven. Oké, een strijkijzer als cadeau krijgen is niet erg fijn en ongevraagd een nieuwe stofzuiger ook niet. Maar soms kan het wel goed zijn om bij de persoon in kwestie zelf even te polsen of die niks nieuws nodig heeft. Het is dus belangrijk dat je bij dergelijke nuttige cadeaus goed weet dat de ontvanger dit effectief fijn en nuttig vindt, anders is het toch maar een no go. Zo zou je mij bijvoorbeeld erg veel plezier doen met allerhande artikelen die je nodig hebt bij het kamperen. Ik hoef je vast niet uit te leggen waarom?

Cadeaubon

Idem als de nuttige cadeaus: een cadeaubon geef je niet zomaar omdat je het anders echt niet weet. Ik kreeg al menig bonnen in mijn leven cadeau en héél véél van die bonnen, verliepen gewoon. Niet omdat ik niet dankbaar was natuurlijk, wel omdat de bon in kwestie zo ver van mijn leefwereld stond, dat ik er nooit mee aan de slag ging. Een boekenbon gaat hier bijvoorbeeld nooit verloren. Dus opnieuw, ga voor een bon waarvan je weet dat de ontvanger er echt iets aan heeft!

Maak zelf een bon

Klinkt héél cliché maar zelf een bonnenboekje maken is super fijn. Je laat je fantasie in dit geval helemaal los en schenkt via die bonnen allemaal zaken die fijn zijn om doen. Samen een koffie gaan drinken, ontbijt op bed, … De inhoud hangt natuurlijk af van de ontvanger maar de insteek is dat je samen dingen gaat doen en zo onvergetelijke momenten kan ervaren. Een mooier cadeau is er niet. Ben je niet zo creatief? Je kan tegenwoordig ook dergelijke bonnenboekjes kopen in de winkel. In dat geval hoef je enkel nog de bon in te vullen.

Met andere woorden, het is super fijn om een attentie voor een geliefde uit te zoeken maar durf dus gerust out of the box denken. Grote cadeau’s die véél geld kosten zijn dan misschien wel fijn, ze betekenen vaak niet meer dan cadeau’s die met liefde zijn uitgezocht maar geen fortuin kosten.

Nog inspiratie nodig als reizend gezin? Check mijn nieuwe kerstlijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.