We staan aan de vooravond van de kerstvakantie en dat is helemaal ge-wel-dig! Ook al ben ik niet aan het werk, door de opleiding en de drukte van de drie kinderen, heb ik hier heel erg naar uitgekeken. Geen wekker en bovenal Kerstmis! *springt een gat in de lucht* Traditioneel maak ik een lijstje van wat je deze vakantie allemaal kan doen. Heb je zelf leuke tips? Laat het dan zeker even weten en vooral: geniet van de kerstvakantie of die paar vrije dagen. *whoop whoop*Zoals bij bijna elke vakantie raad ik nu aan om terug naar Oostende te trekken. Wist je dat ik daar geboren ben en bijgevolg iets met die stad heb? Ze organiseren bovendien echt heel veel leuke dingen, ook deze vakantie weer. Langsgaan bij het huis van de Kerstman bijvoorbeeld, of gaan schaatsen in het winterpark en/of genieten van de fantastische verlichting in de stad. Enorme aanraders. Van al dat wandelen en stappen honger gekregen, ga dan zeker langs bij Jilles. Lekker eten en vooral een geweldige speelhoek voor de kindjes.

Ga naar de cinema en kijk naar de nieuwste film van beertje Paddington 2. Pure nostalgie en wedden dat de kindjes dat ook geweldig vinden? Baptiste die twee jaar is, houdt dat trouwens al een hele film vol. Aanrader dus!

Ik moet het niet al te ver gaan zoeken trouwens. In mijn eigen stad, Gent, is er ook dit jaar weer van alles te doen. Het reuzenrad gaan wij zeker nog checken en de gezelligheid van de kerstmarkt pikte ik al even mee. Speciaal voor de kindjes heb je trouwens in de Sint-Niklaaskerk op de Korenmarkt ‘Het land van W’ijs’. Het is er een waar doe-, leer- en speelparadijs. Er is een indrukwekkend kerstdoolhof met allerlei leuke spelletjes, mooie verlichting en leuke opdrachten. Bezoeken kan nog tot het einde van de vakantie.

Ga naar het ijssculpturenfestival in Brugge en Luik. Je wordt getrakteerd op een sprookjeswereld, met de meest geliefde figuren van Disney, Pixar, Marvel en Star Wars. Je kan er elke dag van 10 u tot 19 u terecht en dit ook tot het einde van de vakantie.

Ga eens naar Brussel en maak dadelijk een eerste stop bij het Atomium. Je weet wel die bollen, waar je in kan. De kinderen vinden het geweldig en jij vast en zeker ook!

Kinderen en tandenborstels, het is niet altijd de eenvoudigste combinatie. Misschien is het dus wel een idee om naar een tandenborsteltentoonstelling te trekken? Die loopt trouwens het einde van de vakantie af dus waar wacht je op?

Volgende week gaan wij trouwens naar Kapitein Winokio in de AB, wie weet komen we jullie daar wel tegen!

En verder kan je zoals steeds ook toffe dingen thuis doen. Nog meer inspiratie nodig? Check dan even onder de rubriek Let’s Go bij de categorie Kids Time. Goesting om te bakken of te knutselen? Klik dan gewoon ookevendoor!

Ik wens jullie alvast een goeie vakantie! Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties

  1. Spekkenfestival in Theater Tinnenpot (en zelfs enkele voorstellingen in Gravensteen) is ook een aanrader. Kindertheater voor spruitjes van 2 tot 12. Tickets via Uitbureau.

  2. goh kerstmarkten, gaan wandelen in de Ardennen (of in de sneeuw spelen :) ) , …gewoon te voet om boodschappen de hele tijd. Wij zijn geen thuiszitters in feite en zijn altijd wel ergens op stap. Dan zie je niet hoeveel huishoudelijke taken je aan het verwaarlozen bent :D