kleerkast kleding meisje

De kleerkast van Axelle #1

slaapkamer interieur wooninrichting kinderkamerHet begon ooit allemaal met zwanger worden van dochter één. Tijdens die zwangerschap kwam ik ten val, werd ik geopereerd en lag ik weken te bed. Bijgevolg ontdekte ik een compleet nieuwe wereld van online shopping, tweedehandsshoppping via Facebook, naaiblogs en Pinterest. Daarna is het nooit meer goed gekomen met mijn bankrekening. Dus ja, ik ben ook zo een typische moeder die zich helemaal laat gaan wat betreft de vestimentaire keuzes voor mijn kroost. Ik voel me daar absoluut niet schuldig over. Integendeel. Vanaf heden geef ik jullie af en toe een blik op de kleerkast van mijn kroost. Vandaag te beginnen met die van Axelle. Bedenk daarbij wel dat moeder zichzelf tegenwoordig nogal verwaarloosd heeft. 

De kleerkast van Axelle is behoorlijk gevuld. Al is het tegenwoordig al beter dan vroeger. Toen kwamen er aan het eind van het seizoen soms stuks uit de kast die nooit gedragen werden. Dat komt nu niet meer voor. En dat komt vooral omdat ik bewuster shop en ga voor volledige outfits. Heb je geen passende t-shirt of trui klaar liggen, tjah dan wordt het betreffende kledingstuk allicht toch niet gedragen. Been there, done that…

Verder maak ik een combinatie van merkkleding en kleding uit grote ketens zoals h&m en Zara. Ik zou graag kunnen vertellen dat alle kleding hier op verantwoorde wijze is geproduceerd, maar dat is helaas dus niet zo. Gelukkig is er steeds een groter aanbod van mooie merken die helemaal verantwoord zijn. Anderzijds, je kind een dagje naar de opvang sturen in een outfit van €100 en meer? Dat zie ik niet zitten. Simpelweg omdat mijn kind zich nogal vuil maakt. Verf, modder, stiften, … ge kent het allicht wel?

En dan mag ik natuurlijk ook niet alle zelfgemaakte kleding vergeten. Dezer dagen naai ik echt niet op topniveau maar geloof me, ik vind het echt belangrijk dat hun kledingkast wordt aangevuld met zelfgemaakte stuks. Daar haal ik bijzonder veel voldoening uit. Bijgevolg probeer ik nu rap tussendoor eenvoudige stuks te naaien. Beter iets dan niets, nietwaar?

Fred & Ginger

kleerkast kleding meisje kleerkast kleding meisje kleerkast kleding meisje kleerkast kleding meisje

Deze zomer investeerde ik vooral in kleding van Fred & Ginger. Sinds de dag dat ik daar voor de eerste keer binnen stapte, ben ik volledig fan. Ze hebben altijd toffe prints en zijn net dat tikkeltje anders. Dat Belgische ontwerpers achter dit merk zitten maakt het helemaal top. Elk seizoen kijk ik uit naar het moment dat hun nieuwe collectie in de winkel hangt. En ja, elk seizoen belanden er heel wat stuks in de kleerkast hier. Het is dan ook mijn favoriete merk aller tijden! Daar waar andere merken mij soms teleurstellen in hun aanbod, doet F&G dat nooit. ’t Is duidelijk zeker? I love it!

Deze zomer belandden er vooral jurken uit hun collectie in Axelle haar kleerkast. Enkele kocht ik vorig jaar tijdens de zomersolden. De gele jurk is van deze collectie en kocht ik in twee maten. Eentje die nu perfect zit en eentje voor het najaar. Axelle is er wonderschoon mee en door de stof kan deze perfect door gedragen worden in de herfst/winter. En ja ik ben dus zo een moeder die soms meerdere keren hetzelfde kledingstuk koopt…

Filou & Friends

kleerkast kleding meisje kleerkast kleding meisje

Ook Filou & Friends ligt hier standaard in de kast van Axelle. Doordat ze net iets minder prijzig zijn dan F&G, verschijnt Axelle regelmatig op school in outfits van hen. Deze zomer liet ik er mij helemaal gaan. Mijn favoriete outfit van daar staat trouwens niet op de foto, wegens in de was. Dus ja, wat ik hier vandaag toon is niet de volledige kleerkast van Axelle. En neen, wederom, ik schaam mij niet, haha.

Zara, h&m en andere budgetvriendelijke oplossingen
kleerkast meisje kleding kleerkast meisje kleding

Sowieso investeer ik altijd in een aantal basics die makkelijk combineer zijn en bovendien ook nog eens perfect voor school zijn. De jeansbroeken uit h&m zijn mijn favorieten en kunnen tegen een stootje. Zara heeft dan weer een geweldig aanbod aan hippe kleding. Als ik er binnen ga, kom ik altijd wel met iets naar buiten. Online shoppen, is nog erger… Het rokje op de bovenste foto is van ‘Little Pieces’ en kocht ik ooit tijdens een weekendje weg in Antwerpen. Voordeel van rokjes is dat ze vaak meerdere seizoenen meegaan. Deze ligt dus al van vorig jaar in haar kast en wordt zomer-winter gedragen.

Zelfmaak

Dat er heel wat zelfgemaakte spullen in haar kast liggen, dat weet u ondertussen wel al. Het vaakst kom je er de Tinny Dress van StraightGrain tegen. Sowieso naai ik voor Axelle het meest jurken al probeer ik daar verandering in te brengen. Nu nog tijd hé… Het voordeel van zelfgemaakte kleding is dat je veel meer invloed hebt op de pasvorm. Haar zelfgemaakte kleding gaat dan ook het langst van allemaal mee.

Kousen en schoenen

Recht tegenover de Fred & Ginger in Gent is er een geweldige schoenenwinkel: Aap Noot Mies. Bijgevolg ga ik elk seizoen opnieuw daar schoenen shoppen. De gesloten schoentjes zijn met velcro waardoor Axelle die heel makkelijk zelf aan kan doen. Dat ze er nog zo mooi uitzien heeft vooral te maken met het feit dat ze deze niet aan mag naar school. Ik leerde het eindelijk… Logischerwijs heeft ze ook sandalen en die worden het meest gedragen tijdens de zomer.

Haar sneakers van deze winter. Een paar van Veja gaan nog altijd mee. Het kind kreeg namelijk een groeischeut, maar niet in haar voeten. Zeer handig! Over die schoenen trouwens niks dan lof! Die lijken onverslijtbaar en zijn ook nog eens verantwoord! Hoera!

In de Zara kocht ik wel nog een paar extra sneakers en witte sandalen. Vooral omdat ik houd van eenheid in de outfits van mijn kinderen. En omdat mijn hart dan minder snel dreigt stil te vallen als ze met kapotte schoenen haar huis komt.

Axelle haar eigen favoriete schoen is die van Skechers. Het meeste bling bling en vooral, die schoenen geven lichtjes. Maar gecombineerd met een jeans vindt ook mama deze schoenen geweldig.

En dan zijn er nog de kousen… haar kast ligt werkelijk vol met kousen in allerlei kleuren en motieven. Zeker in kniekousen wordt er hier wel wat geld geïnvesteerd. Ze kunnen een outfit dan ook helemaal af maken. Mijn favoriete webshop hiervoor is Kousen en Karton. Het merk dat ik het meeste koop is dat van Cóndor. Ik geef eerlijk toe, ik heb er een zwak voor. (Eigenlijk heb ik tout court een zwak voor kleding kopen voor mijn kinders, haha.)

Hoe zit dat met de kleerkast van jullie kinderen? Gaan jullie ook al the way en verwaarlozen jullie jezelf ook? Maken jullie bewuste keuzes? Kies je voor merkkleding of voor kleding uit ketens? En wat met schoenen? Zien die bij jullie ook zo af? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

33 reacties

 1. Dat is een volle kast! Mooie inhoud wel. 😉
  Ik probeer de kasten van de kindjes een beetje sober te houden. Ze hebben een mix van goedkope ketens, groene merkjes, tweedehands en zelfgemaakte kleren. Ik heb onlangs zelf iets over de kast van Amélie geschreven.

   1. Goh ja, ik probeer gewoon niet meer te kopen dan ze nodig hebben. Uiteraard wordt er hier al eens gemorst en zo, maar ik zal bijvoorbeeld nooit meer dan één badpak/zwembroek per kind kopen en Lucas had tot een paar maanden geleden nooit meer dan één paar schoenen per maat (sandalen en regenlaarzen niet meegeteld). Ik ben benieuwd wat je ervan vond. 😉

 2. Mooi! En handig wanneer je zelf kan naaien ? Aangezien Maya sinds het eerste leerjaar uniform draagt, bestaat haar collectie gekleurde outfits vooral uit tweedehands. Wanneer je een beetje uitkijkt, kan je cht wel mooie spullen voor weinig geld vinden en aangezien ze altijd al snel groeide zijn veel stukken na een jaar vaak al te klein en relatief weinig gedragen. Enkel voor schoenen ga ik altijd voor nieuw en goede kwaliteit en die vind ik steeds bij Bubbles in Gent (nu ze echter al aan schoenmaat 38! zit als elfjarige is het aanbod beperkter maar dat maakt de keuzestress minder groot ?)

  1. klopt helemaal 🙂 bubbles ging ik ook al omdat dat veel dichter bij mijn huis is maar tjah aap noot mies… die springen er voor mij dan toch uit… maar daar kan zij met 38 niet meer terecht 😉

 3. Ah, ik voel me op slag minder ‘over the top’ wat dochters’ kleerkast betreft nu ik de jouwe zie 😉
  Hier durven er ook al eens quasi ongedragen stukken tussenzitten. Al zit de vastberaden- en koppigheid van dochter er ook voor iets tussen. Wil ze maanden geen rokjes of kleedjes aan, dus zorg je voor een voorraadje leuke broeken en ben je voorzienig voor de zomer, ook shorts…en dan draait ze 180graden en wil ze nu vooral ‘dans’rokjes aan…
  Gelukkig hebben we van alles genoeg ! 😉

 4. Mijn dochter en zonen hebben een goedgevulde kleerkast. Allemaal heel speelproof kledij (op school mogen ze in bomen klimmen, ze hebben een kinderboerderij én crossparcours,…ik hoef er geen tekeningetje bij te maken, vermoed ik 😉 ) waar geen h&m, primark noch zara tussenzit. We ruilen onder vrienden kleren, ik koop “bewust” nieuw en tweedehands, nu mijn eigen focus nog leggen op wat minder kopen voor de kinderen 😉

 5. Hier vooral fred&ginger en filou … zowel voor de zoon als dochter. Maar dat weet je wel ? .
  Ikzelf heb me ook eens goed in de watten gelegd … budgetvriendelijker ( in vergelijking met kids) maar de kast is toch rijkelijk gevuld geraakt en ben er wel heel blij mee . Soms heb je zo van die momenten dat je het gewoon niet vindt … dit seizoen heb ik heel wat leuke stuks gevonden waarin ik me echt goed in voel ?

  1. jij vooral f&g? en filou? neen toch?!? 😉 ik kijk er wel naar uit om terug voor mezelf te gaan shoppen maar eerst nog even dat lijf terug op orde krijgen 😉 al denk ik niet dat ik even veel budget voor mezelf wil uittrekken als voor de kids 😉

 6. Wat mooi allemaal! Hier van alles wat: ben zelf fan van het merk Br@nd, alleen in NL verkrijgbaar, voor beide meiden. Verder ben ik lid van een tweedehands pagina voor kinderspul op Facebook, waar ik vaak van alles leuks vandaan haal. Zowel merk als non-merk, maar altijd leuk. Hier verkoop ik overbodige spullen van mijn meiden ook weer! Win-win, als ik het zo bekijk.
  Vind het ook echt een sport om (ook voor mezelf) leuke combi’s te maken van duur en goedkoper, inderdaad ook vanwege school. Niet te doen om ze (vooral de jongste ;)) netjes te houden daar! Helemaal niet erg, blijven kind natuurlijk!

  1. ja het zijn idd kinderen dus pas ik ook wat aan naargelang waar ze naartoe gaat, school dan zijn het geen gevoelige stuks die ze aan krijgt! tegenwoordig probeer ik ook steeds vaker die kleding te kiezen waarbij het niet opvalt als een plek er niet uitgaat! bijvoorbeeld die jurk van f&g met groene tinten en blinkers, daar zie je echt niks op! 🙂

 7. Zeer mooi!
  Momenteel is het rekje van Juliette vooral gevuld met tweedehands exemplaren die ik scoorde op beurzen en bij vrienden en familie, met hier en daar een duurder nieuw stuk. Als ze groter wordt – en alles langer kan dragen – zal ik wel meer nieuw kopen, maar ze groeien er zo snel uit hé?
  De wondere wereld van schoentjes staat ons binnenkort ook te wachten. Als dat maar goed komt 😀

 8. Oooooh, da’s zo’n inhoud die je stiekem zelf ook wel in je eigen kast wil hebben hangen. Maar ik wil inderdaad niet weten hoeveel geld daar ingekropen is. Ik moet me altijd bedwingen zulke dingen te kopen, want de aantallen keren dat een nieuw kledingstuk terugkomt van school en klaar is om in de vuilbak gegooid te worden valt niet meer op één hand te tellen. En dan is het toch jammer als het zoveel gekost heeft… Hier dus een combi van design, tweedehands, grote ketens en selfmade…

  1. Ik mag ook niet stilstaan bij wat het allemaal kost! Maar gelukkig koop ik ook wel tweedehands, kan ik soms wel scoren in de solden en kon ik overplaatst op een speciale avond heel wat kleding aan -50% kopen. dat scheelt ook wel 🙂 hier nooit geen kapotte kleding van school, enkel vuil… vandaar dat ik een beetje let op wat ze aan krijgt om naar school te gaan… 🙂

 9. Jij kan toch altijd zo schoon combineren! >>jaloers!<< 🙂
  Ik wist o.a. niet dat je op Pinterest tweedehands kan shoppen? Misschien slecht voor de portemonee dat ik dat nu wel weet! 🙂
  Die tweedehandsshoppping heb je daar dan specifieke "adresjes/linkjes" van?

 10. Wat een leuke post weer zeg 🙂 heel graag gelezen!
  Welke facebookgroepjes zijn trouwens aan te raden voor tweedehandskoopjes?

 11. Een echte mini-fashionista kleerkast! Hier puilen de lades ook uit! Ik dacht dat met een jongetje de verleiding minder groot ging zijn, maar dat bleek helaas toch niet het geval… Hier wordt wel voor een wat neutraler kleurpalet gekozen met veel Bonpoint, bonton, bellerose en il gufo… Helaas allemaal niet supergoedkoop maar ik troost mij met het feit dat in mijn mans familie enkel zonen voorkomen (al een paar generaties lang) en ik deze waarschijnlijk wel zal kunnen hergebruiken voor een tweede kindje! Hou jij veel dingen bij van Axelle voor Céleste?

  1. Baptiste is ook minder kleurrijk dan Axelle! Ik houd niet superveel bij omdat ik merk dat ik sommige dingen bij Axelle wel mooi vond en bij Céleste niet. Enkel de topstuks waar ik echt verliefd op ben. Maar er zit vind ik net iets te veel tijd tussen hen in om echt alles bij te houden. Lees: waar moet ik dat allemaal opbergen? haha

 12. Oh, wat mooie kleertjes! Ik hou ook van Filou en F&G, maar qua budget zit dat er maar af en toe in… Hier vooral jbc, zara en z. Ook HEMA heeft regelmatig echt leuke speelkleren! Want daar gaat het bij mij om: leuke kleren waar ze toch lekker mee kan ravotten! En waar mama geen traan laat als de vlekken er niet uitgaan of door de knietjes zit… Binnenkort probeer ik terug een beke te naaien!

 13. Ik ben shopverslaafd, vroeger voor mezelf, nu voor de kinderen! Ik ben fervente onlineshopper en ken heeeeel veeeeel webshops! Wordt echt happy van mijn kinderen aan te kleden! Blijft wel zo dat Nette haar kledingkast uitgebreider is dan die van Cas! Jongens versus meisjes, blijft hier toch n verschil naar wat ik leuk vind in de winkels / online! Leuk dat jij zelf kan naaien, dat kan ik niet, hier wordt alles dus gekocht!