Een gezond kinderdessertje voor het nieuwe jaar!

Dezer dagen trekken we weer alle registers open om heerlijke feestmaaltijden op tafel te toveren. Met de feestdagen durven we al eens wat teveel eten. En wij niet alleen. Onze kindjes smullen vaak mee van al dat lekkers. Vooral de aperitief en het dessert zijn meestal erg in trek. Waarschijnlijk voor vele ouders herkenbaar?

Om de allerkleinsten (en oké, het kan eigenlijk ook perfect voor ons) niet vol te proppen met teveel suikers bij het dessert, blog ik hier nog snel even een gezond dessertje. Het pluspunt is dat je er amper iets voor hoeft te doen. Want in die drukke feestperiode zit je allicht niet te wachten op nog véél meer extra werk. En nog een pluspunt: ze gaan dit echt lekker en tof vinden en al. Scoren zonder dat het ongezond is. Woohoo!

Olvarit ijsjes van knijpzakjes

Wat heb je nodig?

Olvarit ijsjes van knijpzakjes

Hoe maak je het?

Dit receptje is echt belachelijk gemakkelijk. In stap 1 draai je de knijpzakjes met fruit van Olvarit (en inderdaad, daar zitten geen toegevoegde suikers in) open. Stap 2: knijp de zakjes uit in de ijsvormpjes. Stap 3: stop de stokjes in de ijsvormpjes. Stap 4: doe je diepvries open. Stap 5: ijsvormpjes in de diepvries. Stap 6 staat gelijk aan wachten tot de fruitpuree uit de knijpzakjes ijs wordt. En uiteindelijk in de laatste stap smullen de kindjes dit overheerlijke ijsje op.

Ik zei toch dat het echt geen werk is? Het schrijven van deze blogpost heeft allicht langer geduurd dan het maken van de ijsjes zelf (met uitzondering van de tijd dat het ijsje nodig heeft om echt een ijsje te worden.)

En oh ja, nog dit, kindjes kunnen ook makkelijk helpen met het bereiden van dit ijsje. In ons geval zou dat wel betekenen dat we voldoende knijpzakjes moeten voorzien voor de ijsje en om op het moment zelf op te eten.

Smakelijk!

Olvarit ijsjes van knijpzakjes

 

** Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Nutricia.

Advertisement

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Comment