Zomaar en plots of net heel lang op gewacht, maar daar is ze weer in aantocht: de krokusvakantie. Heb jij een weekje verlof genomen om tijd door te brengen met de kinderen? Of een paar dagen? Of kon je helemaal geen verlof nemen? Wat het ook wordt… tijdens die vakantieperiodes van onze kindjes willen we hen natuurlijk graag wat extra ervaringen laten opdoen. Heb je nog wat nood aan inspiratie voor uitstapjes? Wij sommen graag 7 leuke uitstapjes met kinderen op. Van kleine peuters en kleuters tot net iets grotere kinderen.

#1 JEF Festival

Het JEF Fesitval, oftewel het festival voor jeugdfilm en audiovisueel experiment, gaat dit jaar voor de 35ste keer door. Tussen 11 en 26 februari kan je in Brugge, Antwerpen, Gent, Kortijk, Leuven, Roeselare en Hamme terecht om héél véél coole jeugdfilms te bekijken. Maar, JEF Festival is zoveel meer dan alleen maar films kijken. Er worden ook heel veel workshops en andere activiteiten georganiseerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een workshop verhalen toveren met StoryScope of een workshop maak een film voor je oren in Het Geluidshuis? Het volledige programma vind je op de festival-site. Wij gingen alvast op uitnodiging kijken naar de openingsfilm Titina en zijn héél enthousiast.

#2 Ga naar de film BIM kijken met de volledige familie

Op 15 februari wordt de Vlaamse film BIM gelanceerd. In deze film reizen drie onschuldige paasklokken, Bim, Bommel en Pi naar Rome om het magische elixer te verzamelen dat onmisbaar is om het winterseizoen af te sluiten. Alleen blijken er kapers op de kust te zijn waardoor het een gevaarlijke reis wordt waarbij de drie vrienden op de proef worden gesteld. Zullen ze slagen in hun opzet of blijft het voor altijd winter? BIM is een film voor de volledige familie en de ideale invulling voor een druiligere vakantiedag. Tickets via kinepolis.be.

#3 Dagje springen bij Airworld

Airworld, gelegen te bornem, is een indoor speelpark. Alles draait hier rond hun inflatable park vol luchttoestellen. ‘t Is van springen, springen en nog eens springen. Al kan je ook parcours afleggen waardoor je moet klimmen en klauteren en een beetje glijwerk komt ook wel van pas. Ook met peuters en kleuters kan je hier trouwens terecht. Voor de allerkleinsten is er zelfs een afzonderlijk springgedeelte zodat alles veilig blijft. Tot 6 jaar is er bovendien ook nog een peuterspeeltuin met extra groot ballenbad. Fun verzekerd!

Mag het wat specialer zijn? Dan kan je bij Airworld ook terecht voor een VR experience. En niet te vergeten, bij Airworld heb je ook een gezellige cafetaria waar je als volwassene heerlijk tot rust kan komen. De lekkere spaghetti en pizza’s zijn hier zeker een aanrader. Info via airwolrd.be.

#4 De Waanzinnige-Boomhut-Doe Expo

Je kent vast de jeugdboeken van De Waanzinnige Boomhut al? In februari verschijnt het twaalfde boek. Axelle is er helemaal verzot op. Maar wist je dat De Waanzinnige Boomhut ondertussen ook 10 jaar bestaat? Om dit te vieren werd een Doe-expo in Fort Napoleon georganiseerd. De expo kan je vanaf 11/02/23 t.e.m. 16/04/23. Tijdens deze expo moeten de jonge bezoekers verschillende opdrachten en spelletjes uitvoeren en ontdekken ze een waanzinnig doe-parcours.

De Waanzinnige-Boomhut-Doe-Expo richt zich op kinderen tussen 7 en 12 jaar oud en gaat door in het Fort Napoleon te Oostende. Tickets reserveren kan hier.

#5 Sint-Baafs Kathedraal Gent

Wanneer je in Gent bent, moet je de Sint-Baafs Kathedraal sowieso eens bezoeken. Het kerkgedeelte is vrij toegankelijk. Maar naast dit imposante gebouw is natuurlijk het Lam Gods de reden om de Kathedraal te bezoeken. Tegenwoordig kan je het Lam Gods en de bewogen geschiedenis er rond ervaren in Augmented Reality. En ‘t goeie nieuws is, dat ze hier ook een kinderversie van hebben.

In de crypte van de kathedraal reis je diep in het verleden en ervaar je de geschiedenis van het Lam Gods en de kathedraal alsof je er zelf bij was. Uiteindelijk kan je ook het effectieve werk ‘Lam Gods’ bewonderen. De Kids-tour is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kan kiezen voor een korte of lange versie. Meer info & reserveringen via de website.

#6 Gezinsactiviteit in het Industriemuseum

Het Industriemuseum te Gent is in de krokusvakantie een aanrader voor gezinnen met kinderen. In dit museum ontdek je het boeiende verhaal over mensen en machines en hoe zij de wereld keer op keer op z’n kop zetten. Doorlopend kan je terecht in de Tinker Studio waar je met allerhande materialen kan prutsen en experimenteren. Verder worden er tijdens de krokusvakantie gezellige hoekjes gecreëerd, waar je terecht kan om op adem te komen. In de slingerzaal mag je trouwens je zelf meegebrachte picknick opeten. Lieven tomatensoep met balletjes? Dat kan tijdens de krokusvakantie in Bar Baudelo, het museumcafé. Tickets via de website.

#7 Family Day in het BELvue museum

Zondag 26 februari organiseert het Belvue museum een speciale dag voor families met kinderen. Die dag draait alles rond superhelden en superheldinnen. Tijdens deze dag kan je op verkenning gaan in het heldenparcours, je eigen superheldcape maken, … Sowieso word je die dag een echte superheld, moest je dat nog niet zijn.

Het BELvue museum is trouwens een plek waar je alles leert over België. Want ook al is ons landje nog zo klein, het is niet altijd makkelijk helemaal mee te zijn in ons Belgische verhaal. Je ontdekt er de geschiedenis van België aan de hand van verschillende thema’s. Een must dus voor iedereen!

Tickets en info voor de superheld/heldinnen dag via de website.

Heb je zelf nog een toffe tip voor een activiteit in de krokusvakantie? Drop deze dan gerust via een reactia onder deze post. ‘t Mag gaan over activiteten voor peuters, kleuters en iets grotere mensen. ;-)

Extra inspiratie voor uitstapjes met kinderen vind je hier.

Dit artikel bevat affiliate links wat jou niks kost, maar wanneer jij via deze links reserveert of iets aankoopt, steun je ons werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.