Stickerkid labelen
·

Gelabeld Terug naar school

Het is bijna zover: binnen iets minder dan week is het alweer september. En wanneer september aanbreekt, betekent dat in de meeste gevallen dat we terugkeren naar orde en structuur, een verplichte ochtendlijke wekker en natuurlijk school. Langzaam aan dringt dat besef tot me door en gezien de omstandigheden vind ik structuur en een beetje meer rust overdag eigenlijk niet zo erg. Voor een keertje ben ik ook redelijk voorbereid. Er werden boekentassen en pennenzakken aangeschaft, boterham- en koekjesdozen en labels van bij Stickerkid. Want met bijna drie kinderen op school vermoed ik dat ik niet eeuwig alles met goed geluk zal terugvinden. Voor zij die normaal net zoals ik verrrrrry last minute zijn (dit jaar ik dus niet) som ik nog even op wat ik wel handig vind en waar je dat last minute nog snel kan scoren.

Labelen is alles

Gaat je kindjes voor het eerst naar de kleuterklas (of de crèche) of is het een sloddervos die al ontelbaar veel dingen op school verloor? Er is maar één oplossing voor: labelen die handel. Ik haalde mijn labels bij Stickerkid en het handige eraan is dat je direct labels in alle soorten en formaten kan bestellen. Brooddozen, koekjesdozen, drinkflessen, … worden met gemak met hun stickers gelabeld. Maar omdat vaak ook kledingstukken zoek raken, denk maar aan de wanten en mutsen in de winter, kan je ook strijklabels kopen. Instrijken en klaar is die handel. Zo weet men op school altijd van wie die brooddoos of muts nu weer is en hoef jij niet telkens nieuwe spullen te gaan kopen. Win, win is dat en de investering in die labels valt echt heel erg goed mee.

Brooddozen & co

Elk jaar opnieuw ben ik in twijfel: zelf brooddozen maken of ze op school laten eten? Dit jaar kies ik ervoor om ze zelf te voorzien van een lunch. Het voordeel bij ons op school is dat je dat elke maand kan veranderen. Maar sowieso hebben ze wel een keertje een brooddoos nodig en een vieruurtje berg je handig op in een koekjesdoos. Wij kiezen bij dat laatste trouwens niet steeds voor koekjes: vaak vullen we dat doosje met gedroogde abrikozen, rozijntjes en nootjes. Maar een koekje dat mag natuurlijk ook. Dit jaar haalde ik alles bij Bristol. En neen, ik koop niet elk jaar nieuwe brooddozen maar deze keer was er uitbreiding en vervanging nodig.

Boekentas/rugzakjes

Axelle gaat naar het eerste leerjaar en droomde al tijden van een echte boekentas. Geen rugzak neen, maar een boekentas. Klassiek model, als een echt lager schoolkind. Ze was direct verkocht bij het zien van een boekentas op de website van Stones & Bones en koos ook de bijhorende pennenzak erbij. Volgens mij duurt het nog wel even voor ze dit alles goed kan vullen, maar bon het kind is gelukkig en dat is wat telt. Omdat Baptiste geen handige kleuterrugzakje had (lees: eentje zonder sluiting vooraan waardoor het altijd afzakte) kreeg ook hij een nieuw exemplaar in zijn favoriete thema. En Céleste die na de herfstvakantie naar school gaat, werd ook al voorzien van een rugzakje. Sindsdien loopt ze er thuis constant mee rond en is ook zij over- en over enthousiast.

Is dat alles?

Bovengenoemde zaken lijken mij het belangrijkste. Axelle heeft allicht nog een map enzo nodig maar dat zien we dan wel weer die eerste week. Turnrugzakjes hebben we hier nodig in overschot, dus die werden niet nieuw aangeschaft. Turnpantoffels bestelde ik mee bij Bristol want ook die hebben ze nodig. En verder moet ik dringend hun kleerkasten uitmesten en aanvullen met de nodige herfst/winterspullen. Vooral Axelle en Céleste kregen deze zomer weer een enorme groeischeut. Maar omdat we hopen dat het nog eventjes zomer blijft, geven we onszelf daar nog wat tijd voor. Maar sowieso labelen die handel met instrijklabels van Stickerkid want je wilt niet meemaken dat die schone trui van Bobo Choses verdwijnt.

Verder heb ik nog goed nieuws want ik mag van Stickerkid ook nog korting weggeven op hun labels. Gebruik hiervoor de code liesellove bij afrekenen. Geldig tot 08/09/2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.