Op zoek naar een weekendje pure ontspanning samen met de kinderen? Overweeg dan eens een weekendje aan de Meren van de L’Eau d’Heure, in het zuiden van de provincie Henegouwen. Het is een stukje Ardennen die ik zelf niet goed kende. Maar na er een weekendje te verblijven in Golden Lakes Village, een vakantiedorp aan de meren, weet ik ondertussen wel dat dit een bijzondere plek is om samen met het gezin naartoe te reizen. Dichtbij en toch alsof je in een andere wereld bent: daarvoor moet je naar Lacs de l’Eau d’Heure. Wij stelden 6 kidsproof tips samen om de regio te verkennen.

Per (elektrische) fiets rond de meren van Lacs de L’Eau d’Heure

Langs en rondom Lacs de l’Eau d’Heure vind je vele fietspaden, zowel verharde landwegen als ravel. Met de fiets de omgeving verkennen is daardoor de perfecte gezinsactiviteit. Je komt langs talloze mooie plekjes en er zijn ook meer dan opties genoeg om onderweg eventjes te stoppen en te genieten van deze bijzondere plek. Wij kozen voor elektrische fietsen, althans voor onszelf. De kindjes deden dezelfde route met een gewone fiets en dat ging onverwacht heel erg goed. Wij huurden onze fietsen bij het bikepark van Natura Parc. Daar voorzien ze je ook van verschillende routes en/of je kan er ook aan de slag in hun avontuurlijk bikepark. Bij het terug inleveren van de fietsen is het trouwens een aanrader om je er eventjes op het terras te installeren en een drankje + tapasplank te bestellen.

Bezoek de grootste stuwdam van België

Deze regio met z’n prachtige stuwmeren ontstond nadat er een reeks stuwdammen werd aangelegd, op onder andere het riviertje de Eau d’Heure. De stuwdammen losten een aantal waterhuishoudkundige problemen op maar het zorgde uiteindelijk ook voor een spectaculaire plek waar toeristen en gezinnen met kinderen graag naartoe komen. Ben je in de buurt dan kan je de stuwdammen niet missen. Trek echter sowieso wat tijd uit om langs de grootste stuwdam van België te lopen, die van de Plate Taille. Wil je nog een stapje verder gaan? Bezoek dan ook de binnenkant van deze stuwdam. Het is de enige in België die je binnenin kan bezichtigen.

Avontuur in het Natura Parc

Is je gezin (of een deel van) iets avontuurlijker? Plan dan zeker een bezoekje in aan het Natura Parc. Daar kan je o.a. boomklimmen en avontuurlijke trajecten afleggen op de 9 hoogteparcours die er zijn. Er is een spectaculaire tokkelbaan waarbij je, hangend aan een harnas, langs een kabel glijdt tussen de bomen op meer dan 25 m hoogte. In het Natura Parc kan je, zoals eerder aangegeven, fietsen huren maar daarnaast vind je er ook bijzondere elektrische scooters en andere leuke vervoersmiddelen.

Slapen aan het water van Lacs de l’Eau d’Heure

Heerlijk genieten van deze prachtige regio, kan je het best wanneer je een verblijf boekt aan het water. Je kan hiervoor niet beter zitten dan in ‘Golden Lakes Village‘. Een domein met allemaal huisjes, uitgerust met alles wat je nodig hebt. Golden Lakes Village situeert zich natuurlijk aan het meer waardoor je rechtstreeks toegang tot het water hebt. Maar verder werd er binnen het domein veel aandacht besteed aan de, zoals ik dat noem, natuurlijke gezelligheid. Tussen de huisjes vind je kleine waterpoelletjes en prachtige natuur. De ideale locatie dus om heerlijk te ontspannen. Het allerleukste: ‘s morgens rustig wakker worden en een ontbijtje nemen op je eigenste prachtige terras. Op het domein is er trouwens een broodjesdienst, moest je dat willen, en een brasserie.

Het water in

Het spreekt voor zich dat je in de regio van Lacs de l’Eau d’Heure ook terecht kan voor vele wateractiviteiten. Tijdens ons weekend zagen wij zoveel watersportmogelijkheden, waardoor snel duidelijk werd dat we best een aantal dagen langer hadden kunnen blijven. Een tochtje met de SUP of de kano is één van de mogelijkheden. Maar ook waterskiën en/of jetski’s zijn van de partij. Of wat dacht je van een partijtje windsurfen of duiken? Je hoort het al, de mogelijkheden zijn eindeloos. Trouwens, geen schrik, er is zoveel ruimte dat al deze wateractiviteiten van elkaar gescheiden zijn.

Conclusie? Een weekendje weg naar Lacs de l’Eau d’Heure met kinderen, is een absolute aanrader. Er is meer dan voldoende te doen. Het is wellicht wel duidelijk dat je aan dit meer ook een langere tijd kan verblijven. Ideaal dus ook om een weekje langs te gaan tijdens de zomervakantie.

Op zoek naar meer inspiratie voor een weekendje binnen België?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.