Wij en ons huis, ik denk dat eeuwig verbouwen en afwerken in dat geval wel aan de orde is. 11 jaar geleden kochten wij ons huis en verbouwden wij twee jaar lang. Elk vrij moment ging naar ons huis. Na twee jaar verhuisden we en was ons huis alles behalve afgewerkt. Check beperkt licht hebben (wegens een gebrek aan een lamp op de meeste plaatsen), check minimale badkamer-voorzieningen, check eindeloos to-do-lijstje van af te werken plaatsen.

Ondertussen zijn we vrij ver gekomen als in een mooie badkamer, een redelijke afgewerkte beneden en slaapkamers die al héél erg goed dienst doen. Er zijn echter nog steeds heel wat punten die eens zouden moeten afgewerkt worden, of die al eens vernieuwd/onderhouden zouden mogen worden. Werk aan een huis, dat stopt nooit zeker?

Een lamp en hoogslapers

Maar langzaam aan komt dat hier dus in orde. Op dit moment zijn we bezig aan de zolder. Die zolder was ooit de slaapkamer van Baptiste maar toen verhuisde hij naar de kamer van Axelle en werd de zolder speelkamer. Het enige wat daar uiteindelijke gebeurde was af en toe rommel maken en niemand die het opruimde. Exit speelkamer dus, welke nieuwe slaapkamer. Want ondertussen beslisten we dat de zolder toch de slaapkamer wordt van Axelle en Baptiste. Je ziet, wij durven nogal eens te veranderen. Lees: ik durf nog wel eens te veranderen.

We verbouwen daarvoor een hoogslaper om zo hen de nodige privacy te geven, zonder dat we ingrijpende verbouwingen moeten doen. Het ene bed zal links open zijn, het andere aan de rechter kant. Hoe dat er allemaal komt uit te zien, toon ik jullie binnenkort. Alvast daar hoop ik op. Ondertussen ben ik vooral bezig met zoeken naar de juiste aankleding, want dat kan echt wel het verschil maken.

Onze zolder heeft een vrij hoge nok waar er dus ruimte is voor een hoge hanglamp. Op dit moment maken we daar gebruik van een halogeen lamp maar één, die bezorgt eigenlijk weinig licht en twee het verbruik is ook nog niet optimaal. In de tijd dat we die kochten waren we daar eigenlijk nog niet zo heel erg mee bezig en was er bovenal ook weinig budget voor. Bijgevolg zoek ik nu een nieuwe hanglamp en snuisterde daarvoor alvast online eens rond. Want online zijn de mogelijkheden eindeloos en kan alles al eens rustig bezinken.

Gloeilamp, led lamp, designlam… zoveel keuze

Ons budget ging er gelukkig al een beetje op vooruit en de voorkeur gaat uit naar een mooie design lamp en/of led lamp. Op lampen24, een groothandel verlichting, zal ik ongelooflijk veel exemplaren. Je kan er online bestellen en hebt dan 30 dagen bedenktijd, wat altijd handig is als het gaat over een online aankoop. Kiezen tussen al die mooie verlichting wordt sowieso nog wel moeilijk. Mijn favoriete lamp(en) deel ik even met jullie. Kwestie dat jullie me misschien ook nog wat inspiratie kunnen geven gebaseerd op mijn voorkeur. Belangrijk om weten is dat de lamp niet typisch moet zijn voor een kinderkamer. Tijdloos, dat vinden we vooral belangrijk.

Umage hanglamp
Kartell Led Lamp
Pendellamp
Umage

Never ending story

Sowieso gaat mijn voorkeur tegenwoordig wel uit naar led lampen, gloeilampen bestaat dat eigenlijks zelfs nog?, maar kiezen is toch erg moeilijk. Ik verdiep me alvast nog eventjes verder in het grote assortiment plafondlampen op lampen24.be. Verder dien ik ook nog na te denken over hoe ik de ruimte wil indelen wat betreft kledingkasten, een bureautje etc. want er zijn natuurlijk twee schuine randen aan het dak. In het midden komt de hoogslaper die de ruimte in twee zal verdelen.

Er is ook nog een kleine mezzanine in de ruimte waar we een soort van chill-plaats willen maken voor de kindjes. Je hoort het dus, nog veel plannen en vooral veel werk. Een huis, the never ending story…

Maar ik word alvast super gelukkig van dit nieuwe ontwerpproces en vind het veel leuker dan het verbouwen zelf. Slapen jullie kinderen samen en hoe hebben jullie de inrichting aangepakt? Vinden jullie dit proces ook zo leuk en vinden jullie kiezen ook zo moeilijk? Ik ben alvast erg benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

  1. Bij IKEA anders ook wel budgetvriendelijke lampen met mooi design te vinden. Die exemplaren met pluimen zou ik dan weer nooit nemen omdat al het stof daartussen kruipt en je dat niet kan afvegen maar niet iedereen heeft daar last van natuurlijk ;-)

  2. Er zijn véél te veel mooie dingen… Soms wou ik dat ik meer dan 1 huis had om in te richten :-).
    Dit jaar wil ik het kleinste kamertje aanpakken, en ook daarvoor heb ik (te) veel ideeën. Een leuke lamp is daarbij zeker ook een leuke eyecatcher, bedankt voor je inspiratie :-)