Danone

Leefden we nu echt gezonder dankzij de Danone blogchallenge?

Danone Vier weken lang werden we hier thuis uitgedaagd door Danone om wat meer op gezonde voeding te letten. De blogchallenge van hen kwam op het ideale moment. Toen we terugkwamen van Australië had ik sowieso het idee om eindelijk eens werk te maken van wat wijzigingen in ons voedingspatroon. Eerlijk is eerlijk, mij kennende zal ik nooit de echte gezondheidsgoeroe worden die zweert bij enkel gezonde voeding.

Een taartje hier en af en toe eens een frietje, thah, dat smaakt nu éénmaal ongelooflijk goed. En ook al is het niet gezond, zondigen moet af en toe eens kunnen. Af en toe dus. Voor Australië aten we hier trouwens niet elke dag ongezond hoor. Maar er zat wel een zekere routine in onze eetgewoonten waardoor verandering maar niet mogelijk leek te zijn.

De grote vraag is dus als deze blogchallenge van Danone geholpen heeft? Als ik ja zeg, ga je er misschien vanuit dat ik dat zeg om Danone positief te promoten. Maar als ik neen zou zeggen, ben ik aan het liegen. Want effectief, ik had iets aan de tips die zij hadden samen gesteld en kon hier en daar toch al verandering brengen in wat vroeger onmogelijk leek.

De belangrijkste verandering, vind ik zelf, is dat het traditionele ontbijt van een boterham met choco hier vervangen werd door havermout met fruit en/of yoghurt met fruit. Zelf aten wij dat wel al regelmatig maar de kinderen zworen bij die boterham. Na vier weken vinden ze het echter normaal dat ik hen ‘s morgens geen boterham voor de neus schuif. Hoe zalig is dat?!?

Een tweede belangrijke overwinning is dat ze na school meer om fruit vroegen. En wanneer ze toch om een koek vroegen, kon ik ze vaak overtuigen om toch voor een yoghurt te gaan. Gewoon minder koeken kopen en dus af en toe met een lege kast zitten helpt daarbij enorm. Niet dat we hier nu heiliger zijn dan de paus want ook bij deze denk ik: “Af en toe een koekje moet kunnen. Zolang ze maar voldoende groenten en fruit binnen krijgen.”

De derde overwinning situeert zich op vlak van het eten van groenten. Met kinderen is dat sowieso een hele uitdaging maar door de tips van Danone en de focus om gezondere voeding van mezelf, zorgden voor meer creativiteit in mijn gerechten. ‘t Zal ook wel zijn omdat ik sinds Australië terug meer zin heb in koken en dus niet op automatische piloot achter het kookfornuis sta. Het openslaan van een kookboek, zoeken op Pinterest of een blog kan daarbij erg helpen. Ik had dat natuurlijk zelf wel kunnen bedenken maar soms moet iemand anders dat toch nog eens tegen je zeggen…

Maar vier weken blogchallenge verandert nog niet je hele leven. Er is nog steeds heel wat werk aan de winkel. Zeker bij mezelf want zwangerschapsgoestingskes maken het niet altijd even makkelijk. Ik onthoud vooral dat plannen, aandacht schenken aan ontbijt en variatie erg belangrijk zijn. Zaken waar ik nu kan proberen op verder bouwen. Ik legde mezelf dan ook een nieuw doel op en dat is meer vegetarisch koken. Hoe dat loopt, dat horen jullie wel weer eens. De challenge heeft me dus zeker vooruit geholpen al moet het ook goed zitten tussen je oren. Voor nu rest me enkel Danone nog te bedanken voor de fijne challenge.

 

** Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Danone. #ad 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 reacties

  1. gevarieerd en gezond ‘koken’ lukt me altijd gemakkelijker in de zomer: gewoon een buffetje op tafel zetten met verschillende soorten rauwe groente én fruit, beetje kaas (mozzarella of stukje Franse kaas) of hard gekookt eitje, eventueel blik tonijn of een gegrild worstje erbij, wat koude aardappeltjes/pasta/rijst/couscous … altijd genoeg, voor elk wat wils en de volgende dag vaak een variatie op hetzelfde thema (restjes van de dag voordien aangevuld met wat andere zaken)

  2. Ik begrijp zeker dat zo een blogchallenge je gewoontes wat kan veranderen, en ik ben ook absoluut voorstander van een gezonde mix. Bij ons is het ‘s ochtends een mix tussen yoghurtjes, havermout, bokes met choco, kaas, vlees en verder wissel ik ook heel veel af tussen koeken en de iets gezondere varianten. Variatie en alles met mate zijn de sleutelwoorden, maar dat vraagt wel meer moeite dan altijd ja zeggen tegen ongezond. Wij zijn gezegend met goede eters, de groenten gaan er vlot in, in grote hoeveelheden, in alle variaties, dat maakt het wel makkelijk.
    Ik heb het wel wat moeilijker met de strategie van Danone … Overal ineens een “blogchallenge” en iedereen aan de yoghurt ? Ok, tot daar aan toe, maar toen gisteren mijn jongste thuis kwam met 4 potjes yoghurt van Danone, gekregen op school, vind ik dat toch wat ver gaan … Ze werken nu rond gezonde voeding, maar ik heb het er lastig mee dat de nadruk zo sterk op Danone ligt. De school ligt in Rotselaar en daar staat nu eenmaal ook dé Danone fabriek, dus onze kinderen kennen die naam echt wel 🙂 Kortom, deze vorm van marketing wringt een beetje tegen bij mij ….