milkana

Lekkere lunch met Milkana + dessertje voor achteraf

milkanaTen huize Liesellove kunnen wij allerlei kazen appreciëren. Tegen een kaasplank zeggen we hier geen neen en ook de kinderen krijgen onze kaasliefde met de paplepel ingegeven. Baptiste zijn persoonlijke favoriet zijn alle mogelijke smeerkazen die er bestaan. Dus toen I love cheese met een nieuw assortiment op de markt kwam, meer specifiek de Milkana met verse alpenmelk, testte ik met graagte deze smeerkazen uit. En ik was niet alleen…

Op de website van I love cheese vind je al een hele reeks met lekkere bereidingen terug, waarbij je de Milkana gebruikt. Je hebt zowel de typische smeerkaasjes als de vlootjes en dat in verschillende smaken. Wie dus dacht dat je smeerkaas enkel op je brood kunt smeren is helemaal mis. Toch ging ik vandaag zelf aan de slag met brood. Want tjah, brood en kaas, dat is nu éénmaal een geweldig lekkere combinatie.

milkana

Heerlijke lunch met Milkana

Wat heb je nodig?

 • Milkana Vlootje Ham
 • Milkana Vlootje Emmental
 • Komkommer
 • Ham
 • Radijzen
 • Gemengde sla
 • Bruine/witte stokbroodjes

milkana

Hoe maak je het?

 1. Maak de sla schoon en snij de komkommer en radijzen in dunne schijfjes.
 2. Snij de stokbroodjes open en besmeer rijkelijk met de Milkana Ham of Emmental. Voor de kindjes haf ik de voorkeur aan de ham-versie, voor mezelf koos ik de Emmental.
 3. Beleg daarna het broodje met ham, sla, komkommer en radijsjes. Voor de kindjes liet ik de sla weg omdat ze daar geen fan van zijn.
 4. Eindig nogmaals met een laagje Milkana.

milkana

Dessertje voor achteraf

Het dessertje voor achteraf werkte hier perfect om de kindjes alles van het broodje te laten opeten. Anders hebben zij soms eens de neiging om de groentjes er van tussenuit te halen. Maar dit dessertje kan perfect ook als snack ergens doorheen de dag gepresenteerd worden.

Wat heb je nodig?

 • Milkana in porties, smaak naar keuze
 • Satéstokjes
 • Fruit naar eigen keuze

milkana

Hoe maak je het?

 1. Snij het fruit in kleine blokjes. Voor deze stokjes heb je niet super veel fruit nodig maar met de overschot maak je bijvoorbeeld een lekkere fruitsalade.
 2. Laat de kindjes zelf hun fruit kiezen en laat ze het spiezen op de satéstokjes. Zorg dat er bovenaan plaats overblijft voor de Milkana in portie. Deze komt als laatste.

milkana

Smakelijk!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.