voornemens naaien en bloggen 2018De eerste week van 2018 zit er alweer op en eerder in die week schreef ik een brief aan 2018. Dit jaar geen lijstje vol voornemens, gewoon omdat daar meestal toch niet veel van komt. En vooral ook omdat ik wil focussen op mijn gezin en de positiviteit. Maar toen Marjolein het idee lanceerde om te bloggen over onze naai- en/of blogvoornemens, sprong ik dadelijk op de kar. Simpelweg omdat het in 2017 triestig gesteld was met dat naaien en daar in 2018 verandering in moet komen. Met plezier vertel ik jullie ook mijn voornemens voor de blog, want dat is naast naaien en fotografie één van mij grote passies.

Laat het rollen

In 2015 naaide ik het ene stuk na het andere. Ik werd er echter ongelukkig van en haalde er nog maar weinig voldoening uit. Want naaien stond toen vooral gelijk aan werken. De webshop eiste veel van me. 2016 was dan weer een jaar vol voldoening op naaivlak. Geen moeten meer, maar gewoon eigen keuze. Maar in 2017 leek het alsof ik mijn naaipassie verloor.

Nog nooit rolde er zo weinig van onder mijn machine. Bovendien had ik ook heel vaak geen zin. Bijgevolg stond ze daar maar wat te blinken en eenzaam te zijn. Maar dat ik mijn passie verloor, dat is helemaal niet waar. Diep vanbinnen voelde ik nog steeds het vuur vlammen. Alleen tijd en frisheid ontbrak me.

2018 moet daarom ook het jaar zijn waarin ik terug mijn hobby, die mijn yoga is, opneem. Bewust tijd nemen in het soms al te gejaagde leven die ik leid. We begonnen goed want afgelopen zaterdag naaide ik de hele middag. Alleen en in alle rust. Ik voelde dadelijk weer waarom dit mij zo goed doet. Geen twijfel dus dat ik dit jaar mijn machine weer eenzaam en alleen laat staan.

voornemens naaien en bloggen 2018

Doe eens realistisch

Ik zou hier kunnen vertellen dat ik elke week minstens één stuk wil naaien. Dat ik elke maand minstens één nieuw patroon uitprobeer. En ik elke maand voor het hele gezin naai. Maar let’s face it, dat haal ik nooit. Gewoon al omdat we 7 weken naar Australië gaan en mijn naaimachine niet meekan. *grijns* Maar natuurlijk ook omdat dit teveel van het goeie is, en dat is nooit goed hé?!? We doen dus niet zot en gaan voor minimale doelstellingen die me vooral ontspanning en rust moeten geven.

 1. Elke maand naai ik één stuk voor Axelle, Baptiste & Céleste.
 2. Ik maak dit jaar een Theo van Zonen 09 voor Stefaan.
 3. Diep verborgen in mijn kast ligt een pareltje van een stof voor mezelf, die ga ik verwerken. En jawel, voor mezelf!
 4. In Australië trekken de kinderen sowieso één zelfgemaakte outfit aan. Als het even kan, wij ook.
 5. Ik naai dit jaar vijf compleet nieuwe patronen.
 6. Ik ruim mijn fournituren- en garenkast op. Bovendien: organiseren kan je leren dus ja ook in de organisatie van patronen. (Wie daar tips voor kan geven, altijd welkom…)
 7. Ik naai een tas voor mezelf.
 8. Met mijn mama spreek ik vijf keer af om samen te naaien.
 9. Ik naai met regelmaat van tijd samen met mijn vriendinnen.
 10. Voor elke stof die ik koop, moeten er drie stoffen uit mijn kast. Ofwel door ze te verwerken, ofwel door ze weg te geven en/of te verkopen.

voornemens naaien en bloggen 2018

En de blog?

Vorig jaar sprong mijn blog vooruit. Soms sta ik er nog steeds van te kijken. Maar wat bovenal is: ik ontdekte de liefde voor het schrijven. Daar wil ik dit jaar op blijven focussen. Blogdoelen in termen van cijfers ga ik mezelf niet opleggen. Met hoe meer jullie hier komen, hoe beter maar het is niet mijn absolute drijfveer. Waar wil ik dan wel aan werken in 2018?

 1. Het lijstje onderwerpen dat in 2017 niet aan bod kwam dit jaar op de blog krijgen.
 2. Minstens drie posts per maand moeten naai-gerelateerd zijn. Iets met back to the roots… (En als het even kan, liefst nog net dat ietsje meer.)
 3. Ik blijf oog hebben voor de persoonlijke verhalen.
 4. Ik sta nog steeds open voor samenwerkingen maar wil in het oog blijven houden dat alles authentiek blijft verlopen. Ook dit jaar mag het niet de absolute prioriteit worden.
 5. Ik laat de negativiteit in de online wereld los en focus op positiviteit. In contact met andere bloggers zal ik me ook zo proberen opstellen, ook al ben ik het niet met hen eens.
 6. Ik breng onze Australië reis op de blog in beeld en als het even kan ook nog eens in video.
 7. Ik durf dit jaar eindelijk een extra dimensie aan mijn blog toe te voegen die alles te maken heeft met opgedane kennis omtrent het creëren van digitale content en het verspreiden ervan.
 8. Mijn nieuwste hobby fotografie wil ik nog meer met jullie delen. Dus ik blijf werken aan mooie foto’s maar wil ook enkele van mijn groeiprocessen met jullie delen.
 9. Sinds ik blog onder de naam Liesellove, breng ik elk jaar enkele wijzigingen (of hele grote) aan in de lay-out. Dus, ook dit jaar passen we de blog hier aan naar gelang mijn eigen smaak en goesting.
 10. Ik ga eindelijk voor visitekaartjes want al te vaak sta ik met mijn mond vol tanden als iemand daar naar vraagt. Ja, echt, zelfs in onze wereld heb je blijkbaar zo een klassiek kaartje nodig, haha.

Is dat serieus?

Ik weet, het is een hele lijst geworden. Zowel voor de blog als het naaien. Maar ik denk dat mijn doelstellingen haalbaar zijn. Zo niet, dan weten we dat voor volgend jaar, haha. Ik onthoud vooral dat ik dit jaar elke maand echt wel wil naaien en dat voor alle drie mijn kinderen en ik ook dit jaar weer gepassioneerd aan het schrijven ga. Hoe dit alles verloopt, dat krijg je hier wel onder je neus geschoven en op Instagram natuurlijk.

Wat denken jullie, zijn mijn doelstellingen haalbaar? Herkennen jullie eigen doelstellingen? En wat wil jij dit jaar op deze vlakken bereiken? Ik hoor het graag! 

Anderen hun voornemens lezen doe je bij:

Flaflinko – C’est SaarNathalie’s Naaisels – Sewing à la carteSewbidoo – Woohoo by DavinaFrullemiekeSewBelWilwarincoutureViTessTwo Owlettes
The Needle Of ChoiceNaadjesendraadjesNoxeemaGezien bij JustineLarthStokstaartjedoethetzoMimalokiBlogrevolutionKhadetjes – Plus 2 is 5!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties

 1. het feit dat je er een lijstje van maakte ,is al heel wat vind ik …ik maak een massa’s lijstjes ,op papier en in mn hoofd ;Maar of ik ze kan afvinken ???
  maar haalbaar is het vast wel .mijn goede voornemen ? jou volgen ,
  elke dag 3 positieve dingen in mn agenda noteren …
  elke dag mediteren ….
  mijn energie goed besteden,
  en proberen elk seizoen iets te naaien …..
  Misschien vind ik in het naaien misschien mijn meditatie wel ..
  MAAR eerst de naaikamer maar is opruimen ….

 2. Je zal nogal mogen naaien zeg! :-)
  Hopelijk kan je het ‘zen’ maken, en wordt het geen moeten.
  Ik heb een dagboekje gekocht “Mom’s one line a day diary” dat over 5 jaar loopt. Je schrijft dus 1 zinnetje per dag. Dat lijkt mij haalbaar voor mezelf :-) Mijn nieuwjaarsvoornemen is relativeren: alles in perspectief zien; niet panikeren en niet dramatiseren.

 3. Wel slim zo’n lijstje, dan kan je echt op iets terug vallen. Had ik beter ook gedaan :-) Ik wil m’n blog weer meer voorrang geven, die geraakt zo gemakkelijk onder gesneeuwd onder vanalles en nog wat… Leuk dat je weer meer gaat naaien, heb ik echt bewondering voor!

 4. Amai, dat is heel wat! Wel niet slecht om het zo eens op te schrijven, lijkt me makkelijker om er af en toe aan herinnerd te worden. Misschien moet ik dat ook maar eens doen!