Schermafbeelding 2016-09-04 om 20.09.35September is ondertussen goed in gang getrokken. Iedereen wordt stilaan gewoon aan de ochtendrush en alles vervalt weer in een routine. Hoogtijd dus om na te denken over wat we op vrije momenten met de kids kunnen doen. Aanrader nummer 1 is deEfteling‘. Daar trokken we afgelopen weekend naar toe met de familie en ik moet u niet vertellen dat het reuzeleuk was! Wie trouwens voor 31 oktober nog wil gaan, ik heb 2 tickets aan verminderde prijs over (€26,50/ticket) en dat simpelweg omdat ik dacht dat 3-jarigen ook al moesten betalen. (Niet dus, haha!) Interesse, laat het dan even weten.

Ford NapoleonZondag 11 september is het weer open monumentendag! Fort Napoleon opent dan opnieuw zijn deuren voor families en kinderen. Er wordt een leuke zoek- en speltocht georganiseerd. En met het goeie weer van de laatste dagen pik je gewoon nog een leuke strandwandeling mee. Meer hebben kinderen toch niet nodig hé?

Zondag 18 september is het in héél wat steden autovrije zondag. Veel speciaals is er eigenlijk niet nodig om die dag onvergetelijk te maken. Al fietsend door de stad, huppelen op straat en/of aan alle fonteinen vrolijk spelen zonder dat je als ouder moet stressen over voorbijrazende auto’s. Gewoon doen dus.

OdeGandBent u van Gent of omstreken? Dan kan je die dag terecht op KidsOdeGant, het kinderfestival van OdeGant. Yes, u leest het goed! Voor KidsOdeGand worden NTGent en het Sint-Baafsplein gedurende één dag omgetoverd in een kinderdorp met tal van workshops en randanimatie. Je kunt er om 14 en om 16 uur ook het prachtige sprookje van De Gelaarsde Kat in een opera-uitvoering gaan bekijken.

Natuurlijk zijn er nog heel wat andere activiteiten te doen in September maar een mens moet ergens uit kiezen hé. Hebben jullie nog uit-tips voor de maand september?

P.s.: de foto’s van Ford Napoleon en OdeGant komen respectievelijk van de websites waarnaar u kunt doorklikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eén reactie