Toen we ons appartement in Oostende kochten, waren we meteen verliefd op de heldere, open ruimtes en het prachtige uitzicht op de duinen. Maar al snel realiseerden we ons dat er wel iets meer nodig was om het Liesellove-proof te maken en op de verhuurmarkt te kunnen gooien.  De kunst van het inrichten houdt dan ook meer in dan alleen meubels kiezen. In ons geval zelfs meubels vervangen, want die waren er wel, maar we werden er niet erg gelukkig van. ‘t Gaat dus ook over het creëren van de perfecte balans tussen functionaliteit en stijl. Ik neem je graag even mee op ons pad want binnenkort staat Liesellove aan zee te huur! 

Liesellove aan zee: welke stijl? 

‘t Begint dus allemaal bij het bepalen van de stijl. We willen er graag iets persoonlijks en unieks van maken, dat toch veel mensen aanspreekt Onze inspiratiebron is natuurlijk de serene schoonheid van de zee, gecombineerd met een vleugje Ibiza-chic. En niet te vergeten, aangevuld met een eigen Liesellove-surf-touch want kleurrijke elementen, dat kan nu toch niet anders? 

Ik weet niet of er dan echt een naam zal zijn voor onze stijl. De basis van ons interieur zal sowieso bestaan uit natuurlijke materialen en zachte, neutrale tinten. Deze keuzes creëren een rustige, aardse sfeer die aansluit bij de natuurlijke omgeving. Verder zullen we waarschijnlijk kiezen voor subtiele kleuraccenten en eclectische decoraties. Kleurrijke kussens, handgeweven tapijten, en unieke kunstwerken om het echt een Liesellove – stek te maken. Deze elementen zullen sowieso voor speelsheid zorgen, zonder de natuurlijke, relaxte sfeer te overweldigen. 

Ramen verduisteren of niet? 

Een van onze eerste vragen is het vinden van de perfecte oplossing voor zonwering en verduistering. We willen natuurlijk licht maximaliseren, want dat maakt onze plek zo bijzonder. Maar er zullen ook veel momenten zijn waarop we privacy en verduistering nodig hebben. Ons onderzoek loopt nog steeds, want gaan we ramen verduisteren? Met kinderen is dat natuurlijk handig in de slaapkamers, maar anderzijds heerst er nu de filosofie dat je meeleeft met de natuur. Op dit moment zijn er dan ook gordijnen, maar die houden de kamers niet pikdonker wanneer het licht wordt. Een hoofdbreker dus. 

Het gebouw zelfs heeft best een industriële look met grote glaspartijen overal. De gordijnen woonkamer, industrieel aanpakken blijft gezien de vibe die we willen nastreven, ook nog in vraag. Het voordeel is dan natuurlijk de minimalistische uitstraling, wat perfect past bij het geweldige uitzicht waarop je getrakteerd wordt. Wat het uiteindelijk wordt, dat ontdek je wanneer je Liesellove aan zee gaat bezoeken. 

Planten of niet?

Planten geven een ruimte natuurlijk altijd zuurstof, letterlijk en figuurlijk. Vraag is natuurlijk wat onze opties zijn. Zelf zullen we, eens de verhuur is opgestart, niet continu aan zee zijn. Ga je dan voor levende planten waarbij je je gasten vraagt water te geven? Of toch maar voor nepperds? Die dan natuurlijk enkel figuurlijk zuurstof geven. Deze laatste blijft misschien wel de grootste vraag. Wie dus advies of tips geeft? Drop ze gerust in een commentje onder dit artikel. 

Liesellove aan zee, to be continued… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.