• Ik werkte jarenlang als creatief beeldend therapeut in een psychiatrisch
 • Heel soms zijn deze twee zo moe dat ze en
 • Estelle nummertje vier altijd goedlachs behalve wanneer ze haar zin
 • Hier is hij dan toch een deeltje van mijn Sirocco
 • Van die weekends met een gouden randje waardoor het steekt
 • Dit kleine meisje ging vandaag wennen op school Bijna is
 • De belichting zit niet helemaal goed maar ik moest snel
 • Hematologisch ben ik in remissie Na twee maanden behandeling!!!! De

Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Liesellove by Juliette & Jules!

3 oktober 2014

Liesellove by Juliette & Jules!

3 oktober 2014
Zo vaak zien we schoons passeren. Schoons dat van onder een ander zijn naaimachine rolt. In combinatie met Liesellove-stoffen vaak nog meer ge-‘oooooh.’ Daarom werd het tijd om wat extra aandacht aan al dat schoons te geven. We bijten de spits af met “Juliette & Jules.” 

Een geweldige madam met geweldig talent! 


De stofjes van Liesellove kwamen al vaak onder mijn trouwe singer naaimachine gerold en verwerkt tot fijne creaties. Zelf blogde  ik al eens over Liesellove bij mijn straffe madammen vermelding. Het is waar, het is een straffe madam. Ze is een hard werkende duizendpoot met een paar actieve antennetjes naar toffe stoffen.
Met een van die stofjes heb ik voor mijn kleine nichtje Floor de Louise Dress gemaakt, je weet wel –het alom gekende kleedje met de kruisende banden op de rug.-

Mijn zus koos het stofje, ik de combinaties van de paspel en de details.
Oh ja, let op de details aan de zakjes, leuk toch?

Mijn zus vroeg een maatje 104, véél te groot voor kleine Floor met haar 98, maar ze is er – ondanks het te groot is – ontzettend schattig mee. Als het ooit mooi past, tonen we dat resultaat zeker nog eens. De walvissen zijn verfijnd, vrolijk en lachen zo lief naar je.  

Ik was gisteren nog bij Liesellove, in haar overvolle met stoffen gevulde garage, om een ander stofjes af te halen.
Haar kleine meid  Axelle kijkt je ook zo lief en vrolijk aan, net als de walvisjes op het kleedje van m’n nichtje. Misschien moet Lies toch eens in dit stofje een kleedje maken voor kleine deugniet Axelle. 

Om Linde van Juliette & Jules nog wat beter te leren kenden, stelden we haar ook enkele vragen! 

Wanneer kwam Juliette & Jules tot stand?
Ik begon in april 2013 met naaien, met de oude bruinachtige Singer van mijn schoonmoeder. Het lag me, ik vond snel mijn weg met het toestel en wilde al snel meer naaien, beter naaien en vooral ook meer uitproberen.
Ik kocht mijn eigen spierwitte Singer en na enkele creaties (toen waren het nog eerder “probeersels”) begon mijn puntje van de tafel met de ‘afgewerkte spulletjes’ nogal uit te puilen. Tijd voor wat actie dus! Met wat interesse van de vriendenkring en mijn eigen droom om ooit mijn eigen winkel te hebben: let’s do this!
In juli 2013 werd de winkel & naam officieel en ben ik trotse zelfstandige in bijberoep met mijn geregistreerde eigen label: Juliette & Jules!
Vanwaar de naam Juliette & Jules?
– Juliette is mijn grootmoeder en Jules mijn grootvader, aan vaders kant. Fijne lieve mensen met een geweldige naam. 
– De muisjes op het logo zijn er omdat mijn mama me altijd muis noemt, als koosnaampje.
– Het logo werd gemaakt door Liesbeth Dk., een vriendin van me. Ik ben ontzettend trots op haar!
Wat maakt je het meeste fier?
Ik ben trots op de start en op de positieve evolutie die ik met Juliette & Jules al maakte. Het klanten contact, het logo, de vrolijke prints, de animo errond, de producten die te vinden zijn online maar ook bij de bakstenen winkel ‘Piet Moodshop’ in Gent, zelfs in de etalage! 
Mijn alom favoriete stof?
Katoen. Absoluut katoen. Deze winter probeer ik meer met tricot te werken, die mooie wereld binnen de stofjes moet ik nog iets wat meer ontdekken maar de textuur van katoen, het blijft me bekoren. En kleur, fijne gekleurde prints, niet persé druk maar wel vrolijk, helemaal mijn ding!
Mijn plannen naar de toekomst?
Blijven gaan, mijn passie verder uitoefenen met even veel plezier als nu. Nieuwe dingen ontdekken en mijn patronen lanceren! Ik zie er naar uit.
Mijn hoofd zit bomvol ideeën, nu nog de tijd vinden het allemaal uit te werken.
Graag dank ik nog alle mensen die me volgen op Facebook of Instagram! Het is fijn en doet enorm veel deugd dit te mogen meemaken! 
Aan Liesellove: Dankjewel dat ik gastblogger mag zijn! 
Groetjes

Linde (van Juliette & Jules)
Wil je ook gastblogger zijn? Neem dan contact met ons op en wie weet publiceer je binnenkort op de Liesellove-Blog! 

3 Comments

 • Ik maak het zelf nu 3 oktober 2014 at 16:56

  Dit is leuk zo een verhaal van een gastblogger te lezen.Ze is er in sneltreinvaart voor gegaan.Zo meteen eens op haar FB gaan kijken wat ze allemaal maakt.Ben benieuwd wie de volgende gastblogger wordt.

 • Sabrina, Mai Designs 3 oktober 2014 at 18:56

  Wat leuk je hier tegen te komen Linde 🙂

  Prachtig jurkje, heel mooi gemaakt en weer een super leuk stuk om te lezen 🙂 xx

 • Edje 6 oktober 2014 at 17:55

  Wat een mooi jurkje, mooi stofje en mooi verhaal!!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×