Liesellove VS ziektekiemen: 0-1

2014 was ons het jaar wel, vooral vanaf november 2014 was het hier zowat continu vansnottergem. Hopend op een betere start in 2015 ging kleine uk al twee weken naar de crèche zonder één snotje te lossen. Mama trots en baby vooral content. Al moet ik zeggen, dat laatste, een baby… ’t Wordt tijd dat moeder erover is en haar meer dan 18-maander een peuter gaat noemen. Maar mag ik nog even in de ontkenning? 
Affain, ik wijk af! Kan al is gebeuren als je om 6 uur ’s morgens je nieuwste blogbericht uitschrijft. ’t Feit is dat het alleen maar nu kan. Zaterdagavond, ergens op een verjaardagsfeestje, zag ik het eerste snot. Ik bleef er kalm onder. Helaas hielp de kalmte niet want om vier uur ’s nachts was er zware paniek in het kamertje van baby. Te veel snot en slijm. Toen zat ik nog in een ontkenningsfase waar ik zwaar uitgerukt werd toen het effectief licht werd. 
’t Kind wurgt en geeft over van het slijm, heeft geen eetlust, een temperatuurtje om U tegen te zeggen (40° en meer) en lusteloosheid. Een hele middag samen in de zetel, staren naar een wolvenfilm, af en toe induttend maar vooral als moeder zijnde zorgend maken over hoe lang het deze keer weer gaat duren. 
Oh pretty baby, I hope you get well soon! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Comments

  1. Ik zit intussen al 7 jaar in dergelijke situatie… De oudste dochter heeft gemiddeld 4 longontstekingen per jaar. Ik ken het gevoel maar al te goed… Verzorg 'de peuter' maar goed en geef hem al je moederliefde en hij komt er vanzelf bovenop!

  2. Hopelijk is ze snel beter zodat jij ook weer opgelucht kan ademhalen. We hebben 3 kindjes en onze jongste (Simon) heeft in december ook in het ziekenhuis gelegen met RSV. Sindsdien ben ik toch altijd wat ongeruster wanneer hij weer snotterig is….. Veel beterschap !

  3. Ochere, dat arm dutske. Verzorg ze maar goed, hopelijk wordt ze snel terug beter en blijft het deze keer zo!! Ik zou begot niet weten hoe ik zou reageren als die van mij steeds zo ziek zou zijn ( ik hoop dat het zo blijft maar tot nog toe niets meer gehad dan beetje snot ondanks dat hij al een jaar is geweest) komt dit nog steeds door rsv?? Ik stuur je van hier uit heel veel beterschapswensen!!

    1. het is denk ik deze keer geen rsv maar het is wel zo dat haar weerstand daardoor helemaal verzwakt is… blijkbaar typisch voor rvs-kindjes dat erna ze echt het een na het andere hebben

  4. Da's niet fijn als ze blijven hangen in dat gesnot, duurde hier eventjes met ook hier snot-slijm-overgeef, een temperatuurpiek en dan weer dagen zonder vrees 🙂
    Heel veel beterschap!!
    Zus 3