cadeau feestdagen
·

Hoera, we kunnen weer lijstjes maken!

Het is misschien een beetje vroeg maar daar trek ik me niks van aan: eindejaar-lijstjes! Ondanks het feit dat de winter niet mijn seizoen is, geniet ik enorm van deze periode. De tijd van de feesten vind ik ongelooflijk magisch en leuk. Met plezier tel ik dan ook af naar het moment dat we aan de kerstdecoratie beginnen en de menu’s van alle feestmaaltijden plannen. En wat misschien nog leuker is: het maken van lijstjes. Ik maak ze echt over van alles: mijn favoriete foto’s, favoriete blogposts, favoriete ontdekkingen, favoriete accounts etc. en ook lijstjes met toffe cadeau ’s voor de komende feestdagen!

Ik heb het altijd leuk gevonden cadeautjes te kopen en ben daar vooral altijd op gefocust. Ik zet graag mensen in de bloemetjes die ik graag zie; door de omstandigheden dit jaar kan het misschien wel gebeuren dat ik me daar nog eens meer voor inzit. Het hoeft niet altijd groots te zijn maar op zoek gaan naar datgene waarmee je de ander een echt plezier kan doen, vind ik helemaal geweldig! Dus yip, hier ben ik alvast met een lijstje van toffe cadeau’s voor de feestdagen, deze keer adults only, haha.

Boeken

Boeken vind ik altijd een goed idee! Je gaat best wel even na of de ontvanger ze nog in papieren versie wil of reeds de overstap naar digitaal heeft gemaakt. In dit laatste geval kan je bijvoorbeeld een tegoedbon geven om digitale exemplaren aan te kopen. Om het iets persoonlijker te maken, stop je er dan een gepersonaliseerd lijstje bij van boeken die jij de ontvanger wil aanraden! Zelf ben ik op dit moment absoluut fan van “Get Real” & “Focas aan/uit!”.

Vuilbak

Een vuilbak denk je misschien? Meent ze dat nu echt? Nou ja! Ik ben namelijk fan van cadeau’s die je niet na één dag al in de vergetelhoek gooit. Investeren in cadeau’s die de ander echt kan gebruiken vind ik daarom een top idee. En waarom dan een vuilbak? Vaak investeren we zelf niet direct in dingen die een vooral praktisch gebruik hebben. Bij wie staat de vuilbak niet gewoon weg gemoffeld in de kast? Juist ja! Tegenwoordig bestaan er echter super toffe exemplaren die je interieur eer aan doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze vuilbak bij Brabantia. Welk kleurtje zou jij kiezen?

Verwenbokaal

Het hoeft niet altijd groots te zijn om een grote impact te hebben. Schrijf op aparte briefjes allerlei leuke dingen op. Denk bijvoorbeeld aan een massage, een knuffel, je hoeft vandaag niet te koken, ik doe het gras af, … en stop alle briefjes in een bokaal. Versie de bokaal eventueel en geef deze verwenbokaal als cadeau. Ideaal als geschenkje van mama’s naar papa’s of omgekeerd. En de kindjes kan je natuurlijk ook inschakelen! Aantal boodschappen die je erin verwerkt, kies je geheel zelf. Variëren op dit thema is ook mogelijk, denk bijvoorbeeld aan briefjes met mooie wensen & uitspraken op.

Een speciaal moment

Een cadeau hoeft zeker niet altijd tastbaar te zijn, zo bewijst al mijn bovenstaand voorstel. Wil je de ander een bepaalde belevenis schenken dan kan je natuurlijk altijd een belevenisbon schenken. Maar wanneer je in het ruime assortiment van bonnen toch niet je keuze kan vinden, maak je er gewoon zelf eentje. Een dagje verwennerij, een avondje voor restaurant spelen, een citytrip plannen… Jij kiest en voert samen met de ontvanger uit. Dat is voor iedereen extra gezellig!

Zeg het met planten

Het is al een tijdje zo dat planten in huis hebben een kleine (of toch niet zo kleine) hype is geworden. Is de ontvanger van je cadeau een plantenliefhebber? Schenk die persoon dan een mooie plant of geef een bon van een plantenwinkel. Wedden dat dit cadeau super onthaald zal worden?

En natuurlijk zijn er nog heel wat andere mogelijkheden. Benieuwd alvast naar jullie ideetjes voor toffe cadeautjes voor de feestdagen! Laat ze even weten via een reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.