Selfmade

Lila dress x 2

Nu de eerste lentedagen duidelijk in het verschiet zijn en het verlangen naar zomer niet meer te houden, droom ik stilletjes van een prachtige lente en een hete zomer. In functie van dat verlangen naaide ik voor Axelle enkele zomerjurkjes en gebruikte daarvoor de ‘Lila Dress’ van ‘Compagnie M’ als basis. 
IMG_9362IMG_9320IMG_9343IMG_9355Het patroon gaat maar tot 2 jaar maar zolang het bovenstuk past kan je de jurk simpelweg verlengen. Gezien mijn eerste Lila hier erg veel gedragen wordt en helaas ook bijna te klein is (lees te kort), deed ik dat dan ook. Nu ik gisteren tijd nam om enkele foto’s te nemen, merkte ik dat ik misschien iets teveel groeischeut heb voorzien. Als we snel hallo zeggen aan een echte lente, dan zit er niks anders op dan de zoom alsnog wat korter te maken. Maar ah, beter te lang dan te kort zeker?
Compagnie M Lila Dress Lily & Woody’t Blijft moeilijk om voor zo een kleine kindjes te naaien. Soms maak ik iets dat perfect zit maar dan na twee weken al te nipt blijkt te zijn. Soms ben ik voorzienig en dan blijkt het eeuwen te duren voor het perfect zit. Dus vraag ik me af, houden jullie daarmee rekening? En als je ermee rekening houdt, hoe probeer je dat dan in te schatten? Tegenwoordig probeer ik wel, indien mogelijk, een zoom van 2 centimeter te voorzien, zodat het stuk nu al draagbaar is en binnen enkele maanden wat verlengd kan worden door de zoom uit te laten en op 1 cm te stikken. IMG_9252

Stof: Paneel Kitten bij Bambiblauw & Zwarte Konijntjes op het Stoffencircus
Patroon: Lila Dress – Compagnie M.
Schoentjes: Luisa & Ernesto bij Aap – Noot – Mies
Cardigan bij Fred & Ginger
Kniekousen Le Big bij Kousen & Karton 25 Comments

 • Reply
  Wikkelgatjes
  14 maart 2016 at 10:15

  Die eerste versie vind ik geweldig! Mja, ik ben niet zo’n voorzienige 😉 Natuurlijk is de oudste een jongen dus hoef ik geen zomen van kleedjes te verlengen, een oversizede sweater staat niet zo erg voor een jongen vind ik…En die kleine, die groeit gewoon nog veel te hard om daar al rekening mee te houden!

 • Reply
  Marte
  14 maart 2016 at 11:07

  oh zo mooi!!! Leuk dat Axelle er nog in past! 😉

  • Reply
   Liesellove
   14 maart 2016 at 11:16

   dat bovenlijfje kan nog een tijdje mee denk ik dus perfect hé 🙂

 • Reply
  Sylvia
  14 maart 2016 at 11:15

  De eerste outfit is echt af, zalig mooi! Maar ook stoer zwart wit staat Axelle super! Prachtige Lila’s allebei!

  • Reply
   Liesellove
   14 maart 2016 at 22:43

   twee volledige outfits aantrekken op een kwartiertje tijd lukt nooit met Axelle dus vandaar de ene compleet gestyled en de andere alsof het echt al blote-voeten-weer is 😉

 • Reply
  Zoë Van Den Heuvel
  14 maart 2016 at 11:45

  Oooh die zijn supermooi! Grappig, beide stofjes liggen ook in mijn kast!

  • Reply
   Liesellove
   14 maart 2016 at 13:30

   dat kan alleen maar betekenen dat we goeie smaak hebben 😉

 • Reply
  Jo Chapeau
  14 maart 2016 at 13:16

  keischattig !

 • Reply
  Paspelpoes Joke
  14 maart 2016 at 14:42

  Ik laat zelfs vaak een zoom van 4 cm, (twee keer twee) of 1 en drie. Ik vind een zoom van 1 cm niet ideaal, dat krult hier snel om.
  Wel prachtige kleedjes!

  • Reply
   Liesellove
   14 maart 2016 at 22:32

   Bij tricot neem ook ik altijd een ruime zoom omdat je anders zo floddering hebt, maar bij katoen doe ik het nipter, wat met al die groeispurten duidelijk niet altijd handig is 🙂

 • Reply
  (Unique) Marieke
  14 maart 2016 at 14:50

  Zo schoon! ♥

 • Reply
  Kim
  14 maart 2016 at 20:02

  Ik vind dat ook moeilijk kiezen! Ik wil aan een jas beginnen en aangezien dat wel wat werk is mag hij niet te klein zijn… maar ik wil ook geen ‘zak’ maken die pas past als het hoogzomer is! Dilemma!

  • Reply
   Liesellove
   14 maart 2016 at 22:34

   ja een jas, daar heb ik ook al zitten aan denken maar vorig jaar was ie te nipt en de winterversie van twee jaar terug was een zak dus ja…

 • Reply
  majella
  14 maart 2016 at 20:33

  geweldig!!!!! zo schattig!

 • Reply
  TinneV (NaaiSGerief)
  14 maart 2016 at 21:59

  rap efkes een paar jurkjes naaien, hmmm… Daar kan ik dus enkel van dromen ;-). Erg mooi!!!!

  • Reply
   Liesellove
   14 maart 2016 at 22:33

   Deze gaan, echt waar, heel erg snel eens je nummertje één gemaakt hebt en dus vanbuiten weet wat je moet doen 🙂

 • Reply
  Brighid
  14 maart 2016 at 22:44

  Dat poezenkleedje is zo schattig! En de outfit is helemaal af. Ik doe hetzelfde met de zoom. En ik schat mijn dochter precies de laatste tijd nogal groot in. Alles wat ik maakte de afgelopen weken is precies op de groei haha.

  • Reply
   Liesellove
   14 maart 2016 at 22:49

   Frustrerend toch hé?
   En bij tricot kan je toch niet echt extra zoom rekenen hé, want dat lostornen daar gaat zeker fout denk ik

 • Reply
  liezewiezewoes
  15 maart 2016 at 07:44

  ik laat nooit een zoom uit. Bij veel stoffen zie je dan zo een lijn lopen waar die eerste zoom werd gelegd en waar je die streek en dat zie ik dan niet graag 🙂 Liever een nieuwe jurk maken dan 🙂

  • Reply
   Liesellove
   15 maart 2016 at 08:37

   ik probeerde het nog nooit dus het zal snel blijken als deze methode iets is voor mij of als ik er mij gewoon moet bij neerleggen 🙂

 • Reply
  Tamara
  15 maart 2016 at 10:44

  Zo mooi!! Dankzij die gele cardigan en sokken komt het geel uit het stofje nog beter uit!

  Ik heb meestal een kledingstuk in de buurt dat ik qua lengte en breedte ideaal vindt… en daar vergelijk ik het altijd mee… en het risico van een groeischeut is er altijd, maar meestal bedenk ik me wel even dat als hij er net eentje gehad heeft het waarschijnlijk nog eventjes duurt, en als er al eventjes geen geweest is, ik toch maar beter iets ruimer werk 😉

 • Reply
  Dorothée (Noortjeprullemie)
  15 maart 2016 at 13:45

  Héél mooi!

 • Reply
  Leentje
  15 maart 2016 at 20:29

  Mooi! Ik hoop stiekem toch op die snelle lente, en dat het dan heeeel lang mooi jurkjesweer mag blijven, dan heeft ze extra lang plezier van die mooie jurkjes 🙂

 • Reply
  Wollige Wolkjes
  17 maart 2016 at 19:49

  Supermooi!

  Ik ga vaak voor een maat groter dan hun huidige maat. Nu, ik heb 3 dochters, het komt hier niet zo nauw, als het voor de ene niet goed is, gaat het door naar de volgende in de rij 😉

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.