Lissabon

Lisbon is calling

Lissabon

Lissabon is calling…

En daar kijken we ongelooflijk naar uit. Compleet terecht, denk ik dan. Manlief en ik trekken voor enkele dagen naar deze voor ons, tot nu toe, onbekende stad. Zonder kinderen! Jawel! Dat stond namelijk nog op mijn lijstje van dingen die ik wil doen voor baby drie arriveert. We kozen voor een verblijf via Airbnb omdat we naast het proeven van een nieuwe stad ook wel toe zijn aan wat rust. En de aap komt nu natuurlijk uit de mouw, wat zijn jullie Lissabon-tips? Ik had namelijk geen tijd om een reisgids te kopen of veel voorbereidingswerk te doen en ons vertrek komt nu wel héél dichtbij.

Eeuwige dankbaarheid, haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties

  1. Tijdens mijn verblijf hebben wij de volgende zaken gedaan: ferry gepakt naar overkant van Lissabon (hoe en wat weet ik niet meer) wel dat je vandaar mooi zicht hebt over Lissabon en je kan er een lift nemen naar boven. Een rit in een oude tram of trein nemen naar die historische gebouwen (naam ook even vergeten). In Lissabon zelf burcht of kasteel bezoeken (mooi uitzicht over Lissabon) en terrasjes doen ? Sorry dat ik wat vaag ben maar is al meer dan 7 jaar geleden maar dat is nog hetgeen ik me ervan herinner. Veel plezier en geniet!

  2. Jeronimosklooster in Belem, per tram naartoe gaan idd. Wandelen door Alfama, Baixa en je komt vanzelf nog vele mooie plekjes tegen. Buiten Lissabon: Sintra en Pena, per trein naartoe gaan. Heel veel plezier gewenst!

  3. Buiten de klassiekers Jeronimoklooster, pastéis de Belem, Torre de Belem Padrao dos Descobrimentos, Sintra, oude tram, Time out Market, rommelmarkt, Santa Justa lift, Alfama… vond ik het zelf zalig om in de zeer oude fourniturenwinkeltjes te kijken (Rua Concençao).
    Sinds we de zeer kleine cantines in de buurt van Igrea de sao Domingos ontdekten zijn we daar elke avond gaan eten. Lekker eten tussen de locals en niet tussen de toeristen. M.a.w. geen vertaalde menukaarten maar een andere klant die voor de sympathieke uitbater enkele zaken vertaalde en de vis die uiteindelijk uit de frigo kwam om te verduidelijken. De wedstrijd België – Portugal had zeker een aandeel in het vlot contact. Beeld u de uitbater in met zijn duim in de lucht en de woorden Courtois, good keep. De weg erheen toont niet echt aantrekkelijk en is bergop maar bij onze volgende trip gaan we zeker en vast terug. Voor 14 euro heel lekker met 2 personen gegeten (olijven, brood, visgerecht, 1 liter wijn en 2 koffies). Onvoorstelbaar. Rua Arco da Graca nr 25. – net tegenover trap. Veel plezier!