hellofreshIk schreef hier een tijdje terug al eens over het feit dat ik ook maar alle balletjes als moeder in de lucht probeer te houden. Tot op vandaag ontdekte ik nog steeds geen super krachten, waarmee alles wat in een leven moet en/of kan gebeuren rond te krijgen. Maar, soms zijn er al eens dingen die het moederleven echt wel vergemakkelijken. En als je daarop botst, kan je het beter delen met de hele wereld. Kwestie om het leven van elke moeder te vergemakkelijken. Eén van die tips die ik jullie vandaag geef zijn de maaltijdboxen van HelloFresh.

HelloFresh maaltijdboxen
Een tijdje geleden stelden ze mij de vraag of ik hun vernieuwde concept wou uittesten. U begrijpt dat ik tegen dergelijke vragen geen neen kan zeggen. Ik koos ervoor om de box te laten leveren na ons kinderloos weekendje Berlijn. Moest ik mij geen zorgen maken over wat er de komende dagen op tafel zou komen.

Ik vind dat namelijk wel belangrijk, dat mijn kinderen met regelmaat gezonde en verse voeding krijgen. Wat we hen nu aanleren van voedingsgewoonten zijn uiteindelijk de fundamenten van hun latere leven. Super belangrijk dus maar ik beken, het lukt mij niet altijd. Tijdsnood, niet in de supermarkt geraakt en/of ja, ook soms gewoon geen goesting om na te denken over wat ik nu weer op tafel kan toveren. Eten aan huis geleverd is dan dus echt wel een schone oplossing. Bovendien hoef je zelf niet meer na te denken over wat je met dat eten gaat maken, aangezien er lekkere recepten worden bijgevoegd.

Sinds kort verruimde HelloFresh trouwens het aanbod van hun boxen. En dat is een pluspunt van formaat voor gezinnen zoals wij. Want, ik maakte vroeger wel al eens gebruik van een box, maar vaak vonden de kindjes de gerechten maar niks. Bijgevolg testten wij afgelopen week de familiebox uit. Met smaak werd hier alles naar binnen gewerkt ook al dachten we soms op voorhand dat ze toch hun neus zouden optrekken. Maar neen de vis, de parelcouscous en de spinazie gingen vlotjes naar binnen.

hellofresh maaltijdboxen hellofresh maaltijdboxen

Maar er is meer want op hun site kan je kort even vooruit kijken naar welke recepten gepland staan. En aangezien ze met een flexibel lidmaatschap werken, en je dus niet persé elke week een box moet laten leveren, kan je zo gaan voor de recepten (10 per week) en ingrediënten die je het meeste liggen. Erg vooruitstrevend vind ik dat want zo krijg je geen ingrediënten meer die je niet lust.

Dat het niet persé elke week moet, vind ik trouwens handig. We zijn een gezin die soms op den bots ergens naar toe trekken of dan toch geen zin hebben om te koken en gaan eten of laten leveren. (Want in Gent kan dat allemaal heel makkelijk.) Wekelijks zou hier dus teveel zijn. Je kan dat echter eenvoudig aangeven op de site om zo onaangename verrassingen te vermijden.

Nog een laatste pluspunt zijn de flexibele levermomenten. Het hoeft niet meer persé op die éne dag op dat éne uur te zijn en zelfs niets persé aan je voordeur. Als je je bestelling afrondt krijg je keuze wanneer je de bestelling geleverd wil zien en ook nog eens wat ze met je bestelling mogen doen als je er dan toch niet zou zijn. Bijvoorbeeld aangeven dat het bij de buren mag, of dat ze het in je tuinhuis mogen zetten. Handig toch? En misschien nog belangrijker: ze leveren ook in het weekend en tijdens de avonduren! Driemaal hoera om een werkweek rustig te kunnen starten dus!

hellofresh maaltijdboxenOmdat ik aan den lijve ondervond hoe makkelijk het is dat alle ingrediënten er zijn, je niet moet nadenken en je toch vers eten op tafel tovert voor je kroost, plan ik alvast een nieuwe foodbox voor na onze vakantie. In combinatie met het nieuwe schooljaar komt dat helemaal goed dan, haha. Allicht zijn jullie ondertussen net zo overtuigd van de maaltijdboxen van HelloFresh als ik? Dus waarom nog langer wachten om het je mamaleven makkelijker te maken? Met de code FLEXUJ2 krijg je €25 korting op je eerste box!

Tijdsbesparing, gezonde voeding, relaxte avonden,… echt een mens zou er alles voor over hebben. Dat HelloFresh daar mee helpt voor zorgen is een feit om bijzonder dankbaar voor te zijn! Lees je graag nog even al hun voordelen na op hun site, kijk dan hier.

 

Deze blogpost kwam tot stand d.m.v. een samenwerking. Hoe ik daar tegen sta lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 reacties

 1. Inderdaad best handig die maaltijdpakketjes. Wij zitten bij de concurrenten van Marley Spoon die al langer meer keuze gaven. De porties zijn meestal meer dan royaal dus vriezen we nog porties in. Nu is mijn dochter wel een behoorlijke alleseter maar ik vind het ideaal om via deze weg eens ingredienten uit te proberen die ik standaard niet zou kopen bij gebrek aan recept, te grote bulkportie, … Het was een zorg minder deze zomervakantie waarin ‘s middags boterhammetjes werden gegeten in de opvang of op werk en mama ‘s avonds nog rap wat moest zien te koken. Volgende vakantie schakel ik dit zeker opnieuw in! (En het valt me trouwens op dat ik minder afval heb! Ook mooi meegenomen)

   1. Hier ‘s avonds inderdaad ook minder de ietwat licht verwilderde mama die zich nog snel afvraagt wat ze op tafel zal toveren.
    Met dat het alleen kleuterdochter en mij is sukkel ik vaak met de te grote bulkverpakkingen in de meeste supermarkten. Met deze pakketten ook duidelijk minder verkwisting. Misschien de volgende keer de andere uitproberen. Smakelijk in elk geval!

 2. Helemaal akkoord! Ik ben ook overstag gegaan wat betreft het uitproberen van een foodbox. Ik maakte er zelfs een klein ‘projectje’ van door verschillende aanbieders te vergelijken en er de komende dagen eens over te bloggen :). Top die foodboxen als je het mij vraagt!

 3. Ik heb een hele tijd een abonnement gehad bij HelloFresh en vond dat wel gemakkelijk maar voor 1 persoon alleen ook wel duur! Eerst mijn abonnement gepauzeerd maar dan kreeg ik ineens toch boxen geleverd als ik er geen besteld had. Dan geprobeerd om het abonnement stop te zetten maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

   1. Inderdaad. Wij hebben net hetzelfde gehad. Geannuleerd voor de vakantie en dan een berichtje gekregen in Italië: Uw box wordt deze avond….
    Is nog maar 2 weken geleden. Maar over de inhoud van de box waren we wel tevreden.

 4. Ik ben ook fan! Wij hebben enkel voor Foodbag gekozen, zij proberen zoveel mogelijk met Belgische leveranciers te werken, dus dragen we daar ook ons steentje voor bij. Ook hier minder stress over de boodschappen en nadenken wat we nu weer gaan eten. Zoals de vriend het soms zegt “ik heb zin in iets lekker” maar elk voorstel is dan net niet lekker genoeg :D

 5. Ook enkele maanden gedaan,
  Op den duur miste ik echt wel de gewone dagdagelijkse simpele kost ( een worst met worteltjes of een kotelet met spruitjes)
  Ik ben ook wel een vleeseter, en zowel mijn portie vis als vlees vond ik te weinig.
  Maar de eerste weken werd het hier ook lekker gesmaakt!