Een tijd geleden ontdekte ik pinterest. En in één van mijn ontdekkingstochten daar vond ik een DIY – hartjesslinger. Ik was onmiddellijk verkocht! Toch duurde het nog tot vorige week voor ik eraan startte. Voor deze hartjesslinger heb je geen naaimachine nodig, extra handig!
Ik tekende zelf een hartje en knipte uit vilt alles uit. Volgens de instructies, die je hier vindt, kan je de hartjes met de naaimachine dicht stikken. Al snel kwam ik echter tot de conclusie dat dit niet echt een goed, mooi resultaat geeft. Met de hand dan maar…
Net voor je de hartjes volledig dicht naait vul je de hartjes. Ik leerde dat het beter is niet te veel vulling te gebruiken. Bij een te veel hebben de hartjes de neiging hun vorm wat te verliezen en is het genaaide gedeelte ook niet meer zo top. Ik heb dus enkele hartjes die beter geslaagd zijn dan de andere.
Als laatste stap moet je een draad door je hartjes trekken. Ik had een mooie vilten draad maar die bleek veel te dik dus deed ik het met jutetouw en uiteindelijk ben ik best tevreden.
diy hartjesslinger
Ik maakte al dit moois als versiering voor de babykamer van mijn ukkepuk die nu nog rustig in mijn buik ligt te schoppen… Alhoewel, rustig…
De hartjesslinger kan natuurlijk ook als perfecte decoratie dienen bij Valentijn of een huwelijk!
Meer inspiratie voor DIY? Dat kan je op deze DIY-pagina vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties