Lekker eten, ik moet toegeven: de tijd ontbreekt me soms om uitgebreid achter mijn kookfornuis te staan. Snel-klaar-gerechten zijn hier een winner en liefst van al ook nog een beetje gezond. Vandaag deel ik daarom één van mijn favoriete gerechtjes met als extra pluspunt: de kindjes eten het ook graag. Want ja, dat kan hier wel eens een puntje van discussie zijn. Ik gebruik voor deze Kip Curry de Manna Chinese Curry, de perfecte basis om van te vertrekken.

Wat heb je nodig?
manna Chinese curry


Kip, in blokjes gesneden, ongeveer 400 gram
Ananas uit blik (maar vers is natuurlijk nog beter)
Bamboescheuten uit blik
Twee appels
Doosje kokosmelk
Manna Chinese Curry
Kruiden zoals peper, zout en curry
Olie
Rijst

Hoe ga je te werk?
  • Prepareer de rijst. Je weet wel met water koken en al. Doe dat gewoon volgens de instructies die op de verpakking staan.
  • Doe een beetje olie in je pan. Een wok vind ik daar voor het handigste maar eigenlijk maakt het allemaal niet zoveel uit. (Foodies kijken nu met boze blik naar hun scherm.)
  • Bak de kippenblokjes en kruid ze ondertussen met peper, zout en curry. Zo een beetje op het gevoel. Terwijl je de blokjes aanbakt, snij je de ananas en appels in kleine blokjes. Tip: ananas uit blik kan je al in blokjes kopen, bespaart je nog meer tijd.
  • Eens de kip is aangebakken, haal je deze eventjes uit de pan. Nu bak je eerst de ananas aan. (Gebruik je een verse ananas dan moet je deze ietsjes langer laten opstaan.) Voeg daarna de bamboescheuten en uiteindelijk de appelblokjes toe.
  • Blus met de helft van het doosje kokosmelk. Laat nog één minuutje sudderen.
  • Voeg daarna een (klein) potje Manna Chinese Curry toe. Meng en voeg daarna de rest van de kokosmelk toe.
  • Laat pruttelen op een zacht vuurtje en voeg er de gebakken kippenblokjes aan toe. Het geheel laat je nog even op het vuur staan terwijl je de rijst van het vuur haalt.
  • Lepeltje rijst op je bord, kipjes, ananas, appeltje en bamboescheutjes erbij en vooral heel veel lekkere saus. Smakelijk!
manna Chinese curry

P.s.: ik zette geen hoeveelheden bij het recept omdat dit echt eentje is dat je op het gevoel kan doen! Opgelet: koop je een grote pot Manna Chinese Curry dan moet je natuurlijk meer kokosmelk toevoegen.

** Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Manna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.