Ik verklapte mezelf al, Axelle haar verjaardag veroorzaakte weer heel wat zelfmaak-gedoe bij mama. Dat zij dezer dagen het liefst van al prinses wil zijn, buitte ik dan ook grondig uit. Haar zelfgemaakte verjaardagskroon verkocht ik als een echte prinsessenkroon, die bovendien omkeerbaar is. De zwierige tule-rok had geen overtuigingskracht nodig. Al zeker niet toen ze opmerkte dat ook ik zo een exemplaar aantrok. Matching outfitsFoto’s maken deden we pas gisterenavond want het feest was nu éénmaal te druk en te leuk. Zij die me volgen op Instagram merken allicht dan ook op dat we er tijdens het feest allemaal wat frisser en beter uitzagen. Koning vermoeidheid was gisteren dan ook extreem bij ons allen aanwezig. Maar desondanks kan u toch zien dat wij ons prinssen wanen in onze matchende rokken?!?  En zeg nu zelf, wat is leuker dan wat zwieren en zwaaien met je rok? 
Tule Skirt DIY Party Matching outfitsIMG_3399De rokken maakte ik op basis van deze tutorial. Poepsimpel. Voor mezelf gebruikte ik vier laagjes tule, voor kleine Axelle drie. Ik kocht ze bij Madeline De Stoffenmadam nadat ik een verwerkt resultaat bij Griet zag. Het meeste werk kroop in het knippen van de tule. Met de overlock stikte ik de tule aan de onderrok. Daarna stikte ik de rok met een kleine zigzag-steek aan een zwarte elastiek. De onderrok werkte ik af met een eenvoudig overlockstiksel in zwart garen.
Matching outfits Tule Skirt DIY Party Tule Skirt DIY Party Tule Skirt DIY Party Haar kroon maakte ik op traditionele manier, maar deze keer liet ik de elastiek achteraan achterwege. In plaats daarvan naaide ik twee kanten lintjes aan de kroon om hem extra prinsessenallures mee te geven. Axelle vond het helemaal goed en was nog nooit zo enthousiast over een kroon. Tule Skirt DIY Party Tule Skirt DIY Party Tule Skirt DIY Party Wanneer we ons dus nu prinses willen voelen, trekken we gewoon onze matchende rokken aan en zwieren en zwaaien we wat. Nog op zoek naar mooie inspiratiebronnen? Kijk dan eens hier of hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties

  1. ooooooooooooh, keischoon!!! en wilt het toeval nu dat ik net vorige week ook zwarte tule heb gekocht voor een tule rok voor mezelf!!! Wat een toeval :-) Ik ga je dus echt helemaal kopiëren :-) Die tule rokken is echt een hype die me helemaal ingepalmd heeft… er moet toch nog iets van dat prinsessengedoe in iedere vrouw zijn blijven hangen, niet? ;-) Jouw exemplaar èn dat van Axelle zijn alleszins héél geslaagd!! Bedankt nog voor de tuto-verwijzing, ik had al her en der gelezen hoe anderen het deden, maar had nog niet beslist hoe ik het zelf zou doen, nu kan ik toch weer verder :-) Oh ja, en leuke kroon ook!! De andere feestposts ga ik zeker ook nog eens lezen precies, ik sta een beetje achter :-)

    1. de tutorial is in inches maar dat reken je dus heel makkelijk om :-)
      de startmaat zet ik zelf om van cm in inches, en het eindresultaat zet ik dan weer om naar centimeters! werkt perfect :-)