Mijn favoriete onding

Het breivirus dat zich verspreidt via Instagram trof ook mij. Allerhande projecten startte ik op, afwerken dat is een andere kwestie. Het koude weer gaf mij echter de spreekwoordelijke duw, of misschien wel stamp, in de rug.
Sjaal Breien Liesellove Hema

Sjaal Breien Liesellove HemaSjaal Breien Liesellove HemaDe sjaal, daar zit een verhaal achter. Ik begon eraan als tussendoor-project. Werkte perfect. Tot de sjaal af was tenminste. Want, in al mijn beginners-‘domheid’ maakte ik enkele cruciale fouten. Wanneer je rijtjes uittrekt kan je dus echt aan de verkeerde kant verder breien. Ik verkreeg dus een afgewerkte sjaal in drie delen: een goede kant, een verkeerde kant en terug een goede kant.

Ik dacht: ‘Ah, wie ziet dat?’
Maar weet je, ik zie dat en ik, ik kom daar gek van. Dus trok ik het onding uit en begon opnieuw. Deze keer enkel met rechtste steken. De snelheid waarmee hij in eerste instantie afgewerkt raakte, verdween. Twee keer hetzelfde doen, dat is gewoon niet mijn ding. Uitstellen, uitstellen en nog eens uitstellen.

Maar zonder winterjas en een winter die eindelijk in zicht is, werkte ik het onding toch af. Ondertussen doopte ik hem zelfs tot mijn nieuwe favoriete sjaal want oh wat is hij heerlijk om dragen. ‘t Is wederom bewezen: de aanhouder wint, altijd.

Nu nog een winterjas… 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 reacties

  1. Knap gedaan die nieuwe sjaal! Aan breien heb ik me nog niet gezet. M'n mama had er één voor mij gemaakt en toen ik dat opzetten en dergelijke zag, paste ik toch vriendelijk om te leren breien 😀

  2. Hahahaha, zo herkenbaar.. Ik ben hier ook al 101 keer 'beginnen' breien! Maar, wanneer iets niet lukt vliegt het al gauw langs de kant… Voorlopig geen breiprojecten meer dus!
    Maar als ik je sjaal zie, misschien is poging 102 straks aan de beurt. Heel knap!

    Liefs x

  3. Been there, done that…. Ook opnieuw begonnen… nu is ie eigenlijk klaar, maar hangt ie nog op de breinaalden… met naaien werk ik precies toch gemakkelijker iets af 😀

    Ik vind 'm wel mooi geworden, die van jou, en zo lekker warm denk ik!!!