Billie Zonen 09 Tinny StraightGrain Billie Zonen 09 Tinny StraightGrain Billie Zonen 09 Tinny StraightGrain

Twee weekends geleden trok ik op naaiweekend. Dat ik terecht kwam in ‘the zone’ waarin stikken nog het enige was waar ik kon aan denken, kon je hier al ontdekken. Ik koos weliswaar voor eenvoudige projecten, waaronder de jurk die ik u hier vandaag show! 

Billie Zonen 09 Tinny StraightGrain Billie Zonen 09 Tinny StraightGrain

Het creatieve idee achter de jurk komt eigenlijk van haar. Een mix en match van Billie (Zonen 09) en de Tinny Dress (StraightGrain), de perfecte basis voor een tricotjurk die niet oogt als een pyjama. Hoe je dat doet is simpel. Teken de Billie over in gewenste maat, met lange mouwen. Verkort de Billie op basis van het voor- en achterpand van de Tinny Dress. Neem er nog het rokdeel bij van deze laatste en je kan aan de slag.

In combinatie met de schattige konijnenstof, bekwam ik de perfecte doordeweekse schooljurk, die toch niet zo doordeweeks oogt, haha.

Billie Zonen 09 Tinny StraightGrain Billie Zonen 09 Tinny StraightGrain

Ikzelf gebruikte van Billie maat 98 en van Tinny een 3 jaar, een beetje op goed geluk. In combinatie met de schattige konijnenstof, bekwam ik de perfecte doordeweekse schooljurk, die toch niet zo doordeweeks oogt, haha. Het recept wordt hier zeker herhaald! Al verhoog ik allicht volgende keer de naad aan het bovenlijfje en maak ik de rok iets korter. Maar ah, ze heeft nog de rest van de winter om in deze jurk te groeien! Billie Zonen 09 Tinny StraightGrain Billie Zonen 09 Tinny StraightGrain

Patroon: mix & match van Billie – Zonen 09 & Tinny Dress – StraightGrain
Stof: hilco (collectie vorig jaar)
Schoentjes: Aap Noot Mies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 reacties