Subscribe to our Mailing List

Get the news right in your inbox!

Mix & match met Emma & Mona

26 april 2016

Mix & match met Emma & Mona

26 april 2016

emma & mona halterjurk gloria lotta liesellove patroonhackAls je dezer dagen naar buiten kijkt, of nog erger buiten gaat, dan heb je eerder het gevoel dat het putje winter is. Toch brengt 2016 bijna 1 mei aan. Hoogtijd dus voor beter weer, hoogtijd voor sandalen en zomerse outfits. In afwachting daarvan ga ik er alvast vanuit dat we al dat zomers gerief in de garderobe deze zomer echt gaan nodig hebben en naai ik dezer dagen nog wat stuks bij.

Dankzij al haar prachtige creaties wordt mijn creativiteit weer meer aangewakkerd. Of moet ik zeggen mijn naaigoesting? Want dit naaisel is nu niet zo origineel en creatief.   Ik goot enkel twee basis-patroontjes van ‘Emma & Mona’ bij elkaar en verkreeg zo een jurk i.p.v. twee afzonderlijke stuks. IMG_1212 IMG_1216 IMG_1163Ik veranderde amper iets aan de twee patronen. Ik liet de elastiek in de rok achterwege en speelde tussen bovenpand en onderpand met de centimeters. Ik deed dus maar wat in het wilde weg, met tussendoor een pasbeurt zodat ik mijzelf kon verzekeren van een goeie jurklengte.
IMG_1210 IMG_1153Axelle is dezer dagen niet makkelijk te overtuigen om foto’s te maken. Ze denkt steevast dat ik haar in dat koude weer buiten ga fotograferen en dat vindt ze maar niks. Gelijk heeft ze, dus helaas moet u het doen met foto’s die binnen werden genomen. Lichtinval en van die toestanden zijn niet ideaal, en een kleuter die van school komt, dat is ook niet echt een ideale match als je een fotoshoot plant. 

Denk echter aan de prachtige zomer die ons te wachten staat, de zon die straalt op Axelle haar huidje en haar vrolijke zelve en u weet dat het helemaal goed komt met die jurk… IMG_1159

Tricot Zwaantjes bij Bambiblauw
Lotta en Gloria vermengd tot halterjurk (patronen bij Emma & Mona)

13 Comments

 • With Love - by Eva 26 april 2016 at 20:02

  Ik vind dat ze er heel vrolijk uitziet op de foto’s!

  • Liesellove 26 april 2016 at 20:08

   Voordeel van digitale fotografie: honderden foto’s te trekken om dan 7 goeie over te hebben 😉

   • Liesellove 26 april 2016 at 20:09

    oh ja, dat zijn de foto’s trouwens dat papa stond te zingen van k3 😉

 • Ann - Lieveke & zus 26 april 2016 at 20:30

  Leuk idee, mooie jurk!

 • Els 26 april 2016 at 20:35

  Oooooh dit stond hier ook al op de planning! Ik ben blij dat jij het mij voordeed en dat ik zo kan zien dat het een prachtig resultaat is 🙂

  • Liesellove 26 april 2016 at 20:41

   echt doen 🙂 het is zo eenvoudig en je hebt echt een super resultaat (dat bovendien ook nog eens op minder dan een middag klaar is)

 • Saskia 26 april 2016 at 21:19

  Mooi jurkje, en een superideetje 🙂 ga ik ook op de naaiplanning zetten

 • B-Naais 26 april 2016 at 23:04

  Wat een geweldige mix van de patroontjes!

 • TinneV (NaaiSGerief) 26 april 2016 at 23:19

  Als je het ziet, dan denk je: “allez, dat ik daar zelf niet op kwam”! Maar niet dus! Kei leuk gedaan. Toppertje alweer. Ik ga je idee pinnen 😉

 • Marie-Paule @Sopoposew 27 april 2016 at 07:44

  Supertoffe mix&match! Ik ga je idee zeker en vast gebruiken. Maar ik voel toch een weerstand met dat slechte weer. Wanneer de zon er is, zeker wel!

 • Davina 27 april 2016 at 14:31

  Leuk! Dat ideetje had ik stiekem ook 🙂 en laat de zon maar snel komen!

 • Catherine - MamC 27 april 2016 at 16:19

  Zoals het de laatste dagen al koud regenweer geweest is kan het toch niet anders dan dat we ook nog tropisch warm gaan krijgen de komende maanden? Je dochter staat er in elk geval goed voor!!

 • Majella 29 april 2016 at 19:59

  ze blijft op elke foto even schattig!!!
  ik vind het echt geslaagd… ideaal voor die speelse meid

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  ×