Moeders, opgepast!

Misschien wisten jullie het al, misschien ook niet. Een tijdje terug was er een reportage op Radio 2 over babydoekjes. Beide oma’s kwamen mij te vertellen dat de meeste van die doekjes bijzonder slecht zijn voor de gezondheid. (Wat had je anders verwacht?) 
Slecht voor de lever bijvoorbeeld. Door allerlei vieze stoffen zoals fenoxyethanolNu was ik van het gedacht: ik koop dure doekjes, speciaal voor de gevoelige huid. Daar zal die brol wel niet inzitten zeker? Wat een domme, kapitalistische gedachte van mezelf… Vaneigens zit het daar ook in. Uit onderzoek blijkt dat die viezigheid in 32 van de 34 getestte doekjes zit! 
Bijgevolg bande ik de doekjes uit mijn badkamer. Hoe ik het nu doe? Awel… Op de ouderwetse manier: met de waslap en klaar water. Gevolg: meer was maar sinds ik dit doe heeft Axelle minder vaak last van rode billetjes. Toeval, ik dacht het niet! (Belangrijk: billetjes ook droog maken.) 
Ik bande ze niet helemaal uit mijn huis. Op verplaatsing gebruik ik ze nog. En ook de onthaalmoeder gebruikt die doekjes. Ik kan het haar niet verwijten maar ik ga toch eens op zoek naar de 2 goeie versies. 
Liesellove back in time… Met de waslappen… Maar voor de gezondheid van je kind doe je alles, niet!?!
Meer info kan je hier vonden. Moeders, check toch maar eens…
En nu ga ik nog wat vuile poepkes afkuisen… πŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 reacties

 1. Dit had ik ook al gehoord, maar was is ook weeral vergeten! Nu zal ik dit onthouden! Water en waslap!! Over een kleine 4 maand wordt onze eerste baby geboren! En al bij al is het een gewoonte die je moet opnemen en het is goedkoper dat die 'giftige' doekjes!

 2. Mij hebben ze altijd gezegd dat je een doos Kleenex (zonder Balsam ofzo natuurlijk) moet nemen, die zakdoekjes in zo'n bewaardoos van de vochtige doekjes doen en dan weken in amandelolie. Ik heb het ooit zo gedaan, maar ik moet toegeven dat het pure gemak mij toch de Pampers-doekjes deed gebruiken. Als ik dit nu lees: gelukkig zijn wij al uit de doekjes …

 3. toen aaron pas geboren was gebruikten we ook enkel waslapjes… De vroedvrouw had gezegd dat dat het beste was. Later zijn we wel overgeschakeld naar wegwerp, maar ecologische composteerbare van kudzu.be. Ik durf te denken dat die toch beter zijn. Maar gezien we toch al wasbare luiers hebben, heb ik ook al gedacht om cheeky wipes te kopen, dat kan er nog wel bij… En inderdaad onze aaron heeft echt zelden last van rode billetjes.

 4. Ik heb al vaak overwogen om doekjes uit ons leven te bannen. Deze week lag ons dochtertje Frauke haar poepje voor de zoveelste keer open. Alles geprobeerd: inotiol, eosine, andere doekjes…Misschien moet ik het gewoon eens zoals jij proberen? En het zal ons nog geld opbrengen ook! Bedankt voor je tip!

 5. Hier ook eentje met natte-doekjes allergie in extreme mate. Wij gebruiken zakdoeken met Mustella melk. Maar die cheeky wipes lijken mij wel een leuk en handig alternatief! Goede tip!

 6. Hier ook geen vochtige doekjes. Op aanraden van de vroedvrouw gebruiken wij de goedkoopste kleenex van de Colruyt met Weleda toiletmelk. Onze bengels hebben nog nooit luieruitslag gehad.
  Goed droog maken is het belangrijkste

 7. Ik kende die Cheeky wipes niet. Gewoon vochtige tetra washandjes in een tupperwaere doosje (lekt niet in de luiertas) en waszakje voor de vuile washandjes meedoen op verplaatsing.
  Voor de luieruitslag werkte bij ons enkel eosine en daarop talkpoeder (om de uitslag te laten uitdrogen)
  (sorry anoniem, ik heb geen blog ofzo)