Moiano Blogtour

Straight Grain, een vaste waarde in het naailandschap voor meisjes. Het allerbeste meisjespatroon is van haar hand en telkens wanneer ze iets nieuws uitbrengt zit…

by 

Straight Grain, een vaste waarde in het naailandschap voor meisjes. Het allerbeste meisjespatroon is van haar hand en telkens wanneer ze iets nieuws uitbrengt zit het er boenk op.   Ja, ik ben een grote fan en dat heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Bovendien lanceerde An recent haar eerste papieren patroon en dat vier ik graag met haar mee. Voor zij die willen meefeesten, lees dan zeker even verder.

Over dat papieren patroon dus, een zomers jasje, de Moiano. ’t Is niet dat Axelle eigenlijk nog een exemplaar nodig had maar ik zag dadelijk mogelijkheden zat. Effectief beslissen was een ander paar mouwen. Uiteindelijk inspireerde ik mij op Fred & Ginger. Al van de eerste aanblik kwijlde ik op de stof van de jas maar ik kocht wijselijk niet en dat levert me bijgevolg volgend zelfgemaakt  jasje op. Kijk je even mee naar de overvloed aan foto’s? *bloos* IMG_3861IMG_3827IMG_3831Ik had kunnen kiezen voor allerlei opties want de Moiano voorziet allerhande mogelijkheden van een jas met een rits of knopen, het hebben van een kap of kraag en verschillende soorten zakjes en dan zwijg ik nog over de details voor de rug en/of mouwen.  Maar, ik deed dat dus niet en ging voor basic, heel basic zelfs. Elk detail liet ik, bewust, achterwege.

Ik koos voor een sluiting met twee knopen, dicht bij elkaar. Binnenin is er nog een drukknopje om het geheel iets beter op zijn plaats te houden. Waar ik de knopen vandaan haalde weet ik echt niet meer. Ik weet alleen dat ze perfect passen bij de stof. Het vinden van de perfecte match maakt mij trouwens altijd gigantisch blij, hebben jullie dat ook? IMG_4042IMG_3932IMG_4083Moiano Straight Grain Sewing LieselloveMoiano Straight Grain Sewing LieselloveIMG_4007De beste keuze die ik tijdens het naaiproces maakte, was het weglaten van de kraag. Naar mijn gevoel krijgt de jas daardoor een extra fancy twist, wijkt de jas af van alle andere exemplaren in haar kast en kan ze voor sjieke prinses op zondag spelen. Enkel op zondag inderdaad, want ook al is het model van de jas duidelijk speelproof, van de stof ga ik een beetje janken. Van de minste wrijving krijg je loszittende draadjes die je zelfs hier en daar op de foto’s kan spotten. Weet dat ze de jas tijdens de fotoshoot voor de eerste keer droeg, dan kan je zelf de optelsom maken. Maar allé, een zondagse jas, dat is ook cool hé? En nog cooler is dat ze kan twinnen met een andere krak in naailand! IMG_3940 IMG_3963 IMG_3870Houd je net zoals mij van de lijnen van deze jas, de afwerking van de mouwen en de belijning van de onderrand, rep je dan naar de webshop van Straight Grain en schaf het patroon met 10% korting aan met code MOIANOTOUR10. Wees er trouwens snel bij want de blogtour loopt op zijn einde.

Extra inspiratie nodig? Check dan even de lijst van alle blogtour-deelnemers!
Petrol & Mint | Kaatjenaaisels | sewpony | Metoezie
Bel’Etoile | Lokakid | Our Chez Nous | La Modista de Atenea | A Naais ID
S is for Sewing | Made by Sara | Creative Needle and Threads | Stannel
Noortjeprullemie | Bellevi | Just Add Fabric | Emma & Mona
Leven Met Liv  | My Minnie Mie

P.s.: ik startte gisteren met het lezen van Shoot! en paste een aantal eerste tips toe. Ik heb nog veel werk maar vanaf nu wil ik me wat meer gaan verdiepen in mijn fototoestel. Laat ons hopen dat de kwaliteit van mijn foto’s er steeds meer en meer op vooruit gaat! Wat niet wil zeggen dat ik nu niet héél content ben, haha. 

35 comments

 1. Oooh wauw, wat een schoon jasje! Geweldig stofje ook! Echt mooi zo zonder kraagje, en hรฉ die foto’s zijn tip top in orde hoor ๐Ÿ˜‰

 2. Zooooooo jammer van de delicate stof… Het is een prachtjasje! Bestaat er niet รฉรฉn of andere spray waarmee je de vezels wat beschermt, een laagje over legt? Volgend jaar komt er hier vast ook zo’n zomerjasje van onder de machine!

 3. Goeie keuzes maakte je. Ooit doe ik dat ook een keer, een jas maken… Voor nu lijkt me dat nog net iets te hoog gegrepen.. En ja, die mooie maar delicate ken ik ook. Dat zijn dan “hart-vast-houdt”-stofjes!

 4. sรนรนรนรนpermooi ! en direct gekeken naar straight grain maar helaas slechts patronen tem 12j. Mijn dochter wordt binnenkort 10 maar heeft maat 176. Niet eenvoudig om nog “kindermodellen” te vinden. Tips ? Steeds welgekomen !

 5. prachtige moiano!! echt heel geslaagd, en zeker ook zo zonder kraagje!! keijammer van de stof, maar een zondagse jas is idd ook heel cool! en de foto’s vind ik hรฉรฉl geslaagd!! Shoot vind ik echt een heerlij boek! ik heb het verslonden en ben er toen in gevlogen, maar heb het een beetje laten liggen de afgelopen maanden… ik vond het alleszins het eerste boek waardoor ik รจcht leek te begrijpen wat nu de bedoeling was, zonder dat ik me een domme kool voelde ๐Ÿ™‚

  1. yup, ik heb het ook verslonden want ondertussen is het uit ๐Ÿ˜‰
   ik probeer nu haar oefeningen uit te voeren om zo wat verder te oefenen, laten we hopen dat de skills erop vooruit gaan ๐Ÿ™‚

 6. Wat een on-ge-lo-fe-lijk mooi jasjes, Lies! Geweldige stof, en een briljante vondst om alle details weg te laten. Ik ben er helemaal verliefd op.
  En wat een model wordt die Axelle van jou! Prachtfoto’s… <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.