Eigenlijk ben ik een saaie naaister. Bijna altijd kies ik voor vertrouwde patronen. Ben ik fan van iets dan kan ik dat eindeloos herhalen.  Niet alleen in het naaien, ook bijvoorbeeld in muziek. Zo luister ik al drie maand elke dag naar Adele in mijn auto, haha. Dingen waar ik van houd, raak ik zelden beu.

Maar, de laatste tijd zit ik een flow. Eentje die een nieuwe wind laat waaien. Enerzijds door de leuke kansen die ik krijg om patronen te testen en/of mee te werken aan een blogtour. Anderzijds was het gewoon dringend nodig om de bergen patronen die ik bezit eens grondiger te bestuderen. Daarom presenteer ik u vandaag “Molly’s Scoop Collar Dress.” Molly's Scoop Collar Dress Simple Life

Molly's Scoop Collar Dress Simple LifeMolly's Scoop Collar Dress Simple LifeMolly's Scoop Collar Dress Simple Life

de laatste tijd zit ik een flow.

Het mooie aan deze jurk is zeker en vast het lage rugpand. Perfect voor de zomerse dagen die eraan komen. Al hoop ik dat de jurk volgend jaar ook nog meekan gezien ze nu eigenlijk net iets te ruim is. En ja, ook een beetje te lang. Volgende keer bij het maken van een Amerikaans patroon moet ik daar toch aan denken.Molly's Scoop Collar Dress Simple Life Molly's Scoop Collar Dress Simple Life

Het voorpand voorzag ik van plooitjes, die ik daarna kris-kras overstikte. De cactusstof combineert trouwens erg mooi met de blauwe katoen, al heb ik een beetje spijt van mijn keuze. De rok rimpelt echt als zot. Dus ja, deze jurk is een beetje een testversie: volgende keer iets aansluitender, iets korter en ook de halslijn mag naar mijn smaak iets lager. Maar twijfel niet, volgende zomer maak ik deze jurk zeker opnieuw, want ja die rug hé… Molly's Scoop Collar Dress Simple LifeMolly's Scoop Collar Dress Simple Life

En Axelle, die is mega blij… Kid’s clothes week voorzag haar deze week al van héél wat extra stuks in de kleerkast en dat vindt zij altijd fijn. Ondertussen liggen er nog 4 afgewerkte rokjes klaar en een Hoppe. Omdat we komend weekend op reis vertrekken stopt daarna de naai-spam, haha!

Stof: Sweet Autumn Day – Cloud 9 bij De Stoffenkamer, uni-katoen uit eigen voorraad
Patroon: Molly’s Scoop & Pintuck Top, Dress & Maxi – Simple Life Pattern Company

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties

 1. Oooooooh, hoe schoon is dat zeg!! Echt prachtig!! Dat rugje is idd echt wondermooi!! Ik zag en pinde nog niet zo lang geleden een soortgelijk jurkje bij Annick van Minniemie, die rugjes zijn gewoon te schoon om niet te tonen :-) zeker bog eentje maken! En jouw naaispam is heus geen spam :-) ik kijk er al naar uit!

  1. Ik zag ze ook bij Annick, wondermooi!

   Ik naai er zeker nog al vermoed ik dat dit patroon opgeborgen wordt tot volgende lente ;-)

 2. Ahh wat schattig. Vindt ze het niet gek voelen?

  Deze jurk is vast ook leuk met shirtje en maillot je eronder, straks in het najaar, winter of voorjaar? Dan is iets ruim wel weer handig.

  1. Zij lijkt er geen last van te hebben, ze vond het alleen een beetje koud ;-)
   En indien nodig combineer ik zeker met iets anders zodat het deze winter terug aankan, maar met een beetje geluk zit hij volgende zomer echt perfect :-)

 3. Wat een beauties!!! Die prachtige dochter van je in die wondermooie jurk die je voor haar maakte! Prachtig! Hele mooie stofkeuze ook! Ik kijk alweer uit naar je volgende post!

 4. Zo fan van deze versie! Het stofje had ik aangekocht voor een hemd, maar is ook supermooi voor een kleed! En ook het patroon werd vorige week in elkaar gestoken. Die rug is echt zo mooi!

 5. I like your flow! Prachtige rug, echt praaaaaachtig!
  Wij spendeerden net een weekje in een vakantiehuisje en ik heb heel veel projectjes geknipt, nu nog de tijd vinden om ze nog in elkaar te naaien! :)

 6. Ik had voor de maat naar de maattabel gekeken, maar het kleedje viel 2 maten te Smal uit. Gelukkig nog kunnen redden. Volgende keer gewoon opmeten op patroon dus ? Mooie versie!