schoenen

#Momhack: schoenen online shoppen

schoenenDe tijd dat ik met de nodige regelmaat rustig ging shoppen in ’t stad, die ligt al lang achter mij. Met drie kinderen in de buurt is het moeilijker om zo een dagje in te plannen. En van zijn leven niet dat ik met drie van die koters naar de winkels trek. Mijn laatste ervaring daarmee was net voor we naar Australië vertrokken. We hadden dringend nog sandalen nodig dus trok ik naar de schoenenwinkel. 10 hartaanvallen later kwamen we gelukkig buiten met schoenen maar in alle rust de juiste schoen kopen, dat was het niet echt geworden. De sandalen die ik voor Axelle kocht, heeft ze trouwens nooit willen dragen.

Het moet dus anders kunnen want als straks ook kind vier er is, kan ik toch moeilijk met elk kind apart naar de schoenenwinkel trekken? Op een gegeven moment zullen ze natuurlijk groot genoeg zijn om netjes mee naar de winkel te kunnen, maar tot dan moet online shoppen de momhack van het jaar worden.

Ik hoor vaak mensen zeggen dat ze online hun schoenen niet durven kopen. Daar waar we al makkelijk kleding en andere spullen online kopen, willen mensen schoenen liever echt eerst een passen. Maar dat passen kan je natuurlijk ook gewoon thuis doen en in geval van niet ok stuur je dat dus gewoon terug. Veel minder kans op impulsaankopen ook, lijkt mij…

Maar hoe pak je dat nu aan?

Want ok, onze eigen maat kennen we goed, maar die van onze kinderen, dat verandert nog om de dag. Bij wijze van spreken he…

Ikzelf had al perfect in gedachten wat ik voor mijn kinderen wou scoren. Bij Bent zag ik stoere, sportieve exemplaren en besloot om daarvoor te gaan. Waarom sportief en stoer? Simpelweg omdat verfijnde schoentjes hier gewoon geen dag meegaan. Nu sneakers nog steeds volop mode zijn en je zoveel keuze hebt, is dat echt de ideale oplossing.

Om de maat te bepalen gebruik ik de app “PitterPad“. Dat is een app die je kan installeren op de iPad en die kindervoetjes kan meten. Je moet gewoon je voet op de iPad zetten dan en de app volgen. Super handig dus want zo kom je te weten hoe snel de voetjes van je kindje nu weer gegroeid zijn.

schoenen

Daarna is het enkel een kwestie van de juiste schoenen te kiezen, gaan voor de juiste maten, winkelmandje afrekenen en wachten tot je bestelling bij je aan de voordeur staat. En zoals dat hoort, waren de schoenen van Bent twee dagen later al gepast en goedgekeurd. Zo makkelijk kan dat dus gaan. Geen stress meer in de winkel, geen krijsende kinderen meer die de winkel afbreken en schoenen waar ze blij mee zijn. Want vinden ze, ze toch niet goed of zitten ze niet goed dan stuur je dat gratis terug. Geweldige momhack toch he?

Ik kon me trouwens niet inhouden en kocht ook de meest schattige exemplaren voor Céleste. Weliswaar op de groei want het kind stapt nog niet. Al zette ze de afgelopen weken regelmatig enkele pasjes. Echt stappen durft ze helaas nog niet… Maar eens de tijd rijp is, zie je haar straks rond flaneren met haar geweldige en vooral schattige sneakers.

Nog op zoek naar schoenen voor je kind? Check dan zeker eens de website van Bent. Bovendien kan je er nu super koopjes doen dankzij de solden.

 

** Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments

  1. Wij kochten net nieuwe sandalen voor Tilde. Gelukkig ging het bezoekje aan de schoenenwinkel redelijk vlot, al had het niet veel langer mogen duren. Handige tip om die app te gebruiken!

  2. Ik ging simpel bij de schoenenwinkel langs, vind het toch altijd fijner om ze gewoon te kunnen passen en laten passen. Vooral met zo’n klein meisje van 1 jaar is het wel fijn dat ze haar voetjes eerst opmeten 😉

  3. Oh, die zwartwit blokjes zijn zooo leuk!

    Wij hebben hier in de buurt een winkeltje waar we heel goed geholpen worden en waar ze gewend zijn met kindjes om te gaan zodat het passen enzo vlot gaat. Ik merk wel dat de schoenmaat zeker niet het enige is waar we rekening mee moeten houden, maar ook de breedte van de voet en de hoogte van de wreef. Op die manier selecteert de winkeldame ons meestal 3-5 paar schoenen die het meest geschikt zijn. Vooral de hoge wreef van mijn jongens beperkt de keuze maar daar geen rekening mee houden zorgt voor schoenen die echt niet goed zitten.

    Online koop ik wel regelmatig voor mezelf, maar enkel van de merken waarvan ik goed weet welke maat ik nodig heb, want eerlijk gezegd, dat online shoppen is alleen maar handig als je het niet moet terugsturen, want dat vind ik meer gedoe dan gewoon gaan winkelen.