Op de laatste dag van Kid’s Clothes week maakte ik nog even tijd om een zomerse jurk voor Axelle te maken. Ik gebruikte het stofje dat ik kocht op onze tweedaagse uitstap naar Antwerpen. Het is er eentje van Petit Pan en ik kan je verzekeren: perfect voor de zomer! ‘t Werd opnieuw een ‘Mori Dress‘ want, echt waar, het is een heerlijk patroon die ondanks de grote froezels (waar ik trouwens compleet fan van ben)  best veel mogelijkheden biedt! Deze keer ging ik voor een subtielere versie. De inspiratie ervoor haalde ik bij mijn ‘At-rondom-jurk.’ Mori Dress Mori Dress Mori Dress Elegance and elephant patterns Op Instagram was deze jurk alvast een hit. Hier en daar kreeg ik ook de vraag hoe ik tot deze froezels kwam. Awel, als het goed gaat, dan post ik hier dit weekend een korte tutorial  want ik was voorzienig en nam foto’s van het naaiproces! Een tutorial die trouwens niet alleen toepasbaar zal zijn voor deze jurk maar eigenlijk voor gelijk wel patroon! Hoera, al zeg ik het zelf. 
IMG_9044Mori Dress Elegance and Elephant patterns Ik tel af tot de zomerse dagen waarop ze dit pareltje zal kunnen dragen. Daarom ook dat ik de zoom nog zo lang liet. Het is moeilijk inschatten hoe veel groeischeut ze nog krijgt tegen de dagen dat truitjes en kousen niet meer moeten. Krijgt ze in het slechtste geval weinig scheut dan kort ik hem gewoon nog wat meer in, dat betekent dan wel dat de zomer er snel zal zijn dus zo slecht is dat dan eigenlijk niet hé? Mori Dress Elegance and elephant patterns IMG_8985Nog even terugkomend op de stof, het was onmogelijk om het bijna-neonachtige-oranje streepje in combinatie met het witte op de foto te krijgen. In werkelijkheid is deze stof nog 10 keer mooier dus laat u verbeelding werken en dan weet u dat het deze zomer goed komt met die jurk. Zag je trouwens haar schoenen? Daarvan krijg je tocht echt goesting in zomer, zon, zee en strand? Mori Dress Elegance and elephants patternsCan’t wait until it’s summer…

Want dat betekent ook dat al dat schoon gerief dat hier vanonder de naaimachine rolt, gefotografeerd kon worden in mooi natuurlijk buitenlicht, snottebellen niet afgeveegd moeten worden voor de foto’s gemaakt worden en Axelle kan stralen in haar zomergarderobe!

Patroon: Mori Dress – Elegance and Elephants Patterns 
Stof: Petit Pan
Schoentjes: Billieblush bij Smallable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

22 reacties

 1. Ik kocht gisteren de fluostreepjes als accentstof voor Mila’s communiekleed, dus ik kan mij de vrolijkheid van dit stofje perfect voorstellen. Ik was al fan van de echte Mori-mouwtjes, maar deze zijn ook geweldig!

  1. Fluo schreeuwt zomer, en dat op deze donkere morgen … De jurk van Axelle vind ik ook heel mooi!
   En wat leuk om hier te lezen dat Eva ook voor fluo gaat bij een communiejurk, hier ook eentje met fluoaccent in wording voor een communicantje!!

 2. oh, ik heb dat stofje ook liggen en nu wil ik ook graag zo’n jurk met frullen maken (ik vind deze kleine frullen eerlijk gezegd veel mooier dan die grote)! ik kijk dus uit naar je tutorial!

  1. I thought of writing about the whole Taliban in Brampton thing today, but I’m not sure that the same laws even apply if you’re at war with a country and someone is quite liaertlly talking up the enemy. Of course, Lorne Gunter might have problems with this. He seems to think its okay to TALK about shooting Canadian troops.

  2. //ஊடக முதலாளிகள் நினைத்தால் தாங்கள் எண்ணிய வண்ணம் இந்த தேசத்தின் நிகழ்ச்சி நிரலைத் தீர்மானிக்கலாம், தாங்கள் விரும்பும் நபரை தேசத்தின் நாயகனாக்கலாம், வெறுக்கும் நபரையோ கட்சியையோ தனிமைப்படுத்தலாம் என்பதற்கு ஹசாரே நாடகம் ஒரு சான்று.//வினவும் ஒரு அஃமார்க் ஊடக முதலாளி தான் என்பதினை மறுக்காமல் ஒப்புக்கொள்ள வேண்டும்..ஊடக முதலாளிகளுக்கு ஒரு அண்ணா ஹசாரேன்னா…உங்களுக்கு ஆயிரம்,

 3. Wat een leuke jurk. Persoonlijk ben ik niet zo een fan van froezels maar deze versie doet mij hunkeren naar de zomer en geeft mij zin om ook een froezelexemplaar te maken.

  1. ik dacht dit weekend maar ik gok eerder volgende week :-)
   maar eigenlijk is het echt poepsimpel en voilà, deze froezel is tussenin hé
   wil je nog minder opvallend, dan doe je ook dat kantje weg :-)

 4. Oooooh, dit is echt goddelijk, elk detail van die jurk!! Prachtige stof, dat witte lintje, die frullekes, ..’. En uiteraard: de schoentjes zijn gewoon de max, maken het helemaal af!! Perfect! Laat de zomer maar komen!!