Afgelopen weekend viel mijn oog in mijn facebook-feed op een oproepje van Elegance & Elephants Patterns. Zij zocht patroontesters die de Mori Dress & Top wouden uitproberen. Ik reageerde onmiddellijk maar was toch erg verbaasd toen een berichtje in mijn mailbox mij vertelde dat ik mocht testen. Behoorlijk benieuwd was ik naar wat die frutsels (of hoe je het ook moge noemen) zou geven bij mijn kleine madam. Die frutsels tekenen het modebeeld erg deze zomer maar eerlijk, ‘t valt toch niet altijd even schoon uit hé?Mori TopDe Mori Dress & Top is best een eenvoudig patroon, heel snel in elkaar te zetten en je kan kiezen voor de jurk of het topje. Het enige verschil is dat je bij dat laatste wat minder zoomwaarde moet bijtekenen. Mijn plan was een jurkjesversie maar bij de finishing touch had ik snel door dat ik ergens een foutje moest gemaakt hebben. Het patroon voorziet reeds naadwaarde, bijgevolg keek ik over het stukje dat meegeeft dat je de zoomwaarde wel nog moet bijtekenen. Tjah, ik en handleidingen lezen, dat gaat gewoon niet goed samen. Op dat kleine probleempje na (dat uiteindelijk toch geen probleem is want zie hoe schattig met een short…)  zat het op een wip in elkaar. Je krijgt best een uitgebreide handleiding en als je zoals ik aan de slag gaat zonder veel te lezen kom je met een beetje nadenken ook al heel ver.  Mori Dress & Top - Elegance & Elephants Patterns Liesellove Mori TopIMG_8357Ik koos voor een heerlijk zacht stofje van Nani Iro. De aaibaarheid van die stof is gewoon perfect voor deze zomer. Oh ik kan al bijna niet meer wachten… ‘t Was trouwens mijn eerste keer met Nani Iro, maar geloof mij, ‘t zal niet de laatste keer zijn. Nu ik geen eigen shop meer heb, houd ik alvast enkele winkels in de gaten. IMG_8481Ik vind het patroon een aanrader voor iedereen al moet je van de grote frutsels houden. Je kan ze natuurlijk altijd makkelijk wat verkleinen. Nadenken over je stofje doe je best ook. Luchtige, lichte stofjes werken het beste voor dit patroon! Soit, ik ben verkocht… Jullie ook? Dan kan je vanaf 29 februari het patroon aankopen bij Elegance and Elephants Patterns!

Rest me nog enkele foto’s te tonen van Axelle in actie! ‘t Was weer rennen, springen en rond draaien. Maar allé het leverde toch nog schoon materiaal op.
IMG_8468IMG_8492 IMG_8493 IMG_8494

Stof: Blue Mountains – Nani Iro
Patroon: Mori Dress & Top – Elegance & Elephant Patterns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 reacties

 1. Wauw, zo snel op je blog geraakt :-)! Ik ben toch geen fan van die grote frutsels, misschien als ze wat smaller zijn wel :p. Prachtige stof wel!

  1. ‘t is echt zo iets van you hate it or you love it dus ik snap wel wat je bedoelt :)
   Ik wil wel eens een versie proberen mijn filou – frutsels van een tijdje geleden, volgens mij is het dan toegankelijker voor iedereen ;-)
   en yup nani iro is prachtig!

  1. Echt doen, je kan de vorm van de frutsels heel erg makkelijk aanpassen en je kan er eigenlijk van alles mee doen hé: paspel tussen steken, frutsels weglaten, topjes of kleedjes, bijpassende broekjes maken… echt ik zie eindeloos mogelijkheden (en nu nog tijd graag ;-) )

  1. Valt het op? :-)
   Ik moet toegeven, nu ik terug ‘vrij’ kan naaien, barst ik van de naai-energie en heb ik 1000 keer meer plezier, gewoon omdat er geen tijdsdruk opstaat, het niet uitmaakt als het lukt of niet, en het nog veel minder uitmaakt als het mooi gevonden wordt door een grote groep mensen of niet (want tjah als je naait met stoffen van je eigen shop is het toch de bedoeling dat ze een beetje bij het publiek overkomen hé)
   En tjah, hartje voor Nani Iro :-)

 2. Voor of tegen, ja, dat kán… maar ik ben vóór. Ik vind die frussels super mooi. Toffe creatie.
  Deschatkaart.be heeft ook een patroon met speciale kraag, neem eens een kijkje. Mss wordt jij de ook verliefd op.

 3. Ja, de frutsels zijn groter dan wat je tot nu toe een beetje overal ziet… maar het valt wel mooi en maakt het misschien net daarom ook iets anders. Ik ben over het algemeen niet héél erg enthousiast over frutsels, maar deze vind ik dus net wel mooi :D

  En wat een héérlijk mooi stofje!!

  Zo fijn ook dat je terug in de flow van het naaien hebt, ik voel de “goesting” gewoon in de blogpost!

  1. tof dat je dat zegt van die goesting :-) blij dat het opgemerkt wordt
   ik moet me hier een beetje inhouden maar hé het is kid’s clothes week dus mag ik toch even uit de bocht gaan hé ;-) haha

   en de stof is zalig… nani iro is gewoon top!

 4. VOOR! Ik hou ervan, van frutsels :-) Ik vind dat wij Belgen dat heel stijlvol kunnen introduceren in een jurkje (Morley bvb), helemaal niet ‘too much’ zoals meestal bij de Amerikaanse, Engelse, Duitse, etc.. stijl het geval is. Jij bewijst het hier nog eens: alles staat en valt met de juiste combinatie patroon – stof, kleur en sobere afwerking. Top! (Ik maakte gisteren trouwens de Tip Top Dress van Petit à Petit & Family, lijkt er wel wat op. Ik gebruikte de A’nanas van Aimme comme Marie en die valt ook héél mooi!)