My Week, My Pictures Schermafbeelding 2016-03-06 om 12.52.51 Schermafbeelding 2016-03-06 om 12.52.09 Schermafbeelding 2016-03-06 om 12.51.57 Schermafbeelding 2016-03-06 om 12.51.43

 1. Al heel lang houd ik van koken en bakken. De laatste jaren deed ik het echter steeds minder en minder. Tijdsgebrek noemen ze dat. Nu ons leven terug op zijn plooi valt en we een normaal gezinsleven krijgen, komt ook de goesting terug om te koken en bakken. Niet alleen voor onszelf, ook voor vrienden. En tjah, homemade is always better zeker?
 2. De zwaan vond ik de vondst van de week. Ik kocht hem in de Action voor een appel en een ei maar vind hem werkelijk prachtig. Nu nog op zoek naar een perfect plaatsje voor hem in ons huis. Oh ja, we zoeken ook nog vriendjes voor deze zwaan dus als jullie kunnen helpen…
 3. Ik naaide op een naaidate deze week nog maar eens de jumpsuit van Kiind. Ik was niet van plan om deze pin opnieuw als project te gebruiken voor mijn Pinterest-uitdaging maar wegens tijdsgebrek zal u het er toch maar mee moeten doen! Komende week post ik nog het volledige pakje met model en ik beloof volgende week extra mijn best te doen voor het pin-project! Er komt ook nog een overzichtje aan van de tofste februari-pins maar hé ik ben dus in vertraging.
 4. Deze week had Axelle een dagje vrij omwille van een pedagogische studiedag. Broer was in de opvang dus mama had een dagje quality time met haar. Echt wel nodig, want onze karakters botsen nog steeds heel vaak. Met vriendinnen had ik het er deze week nog over. Sowieso lijkt deze leeftijd voor veel rebelse kinderen te zorgen, maar toch. Mijn eigenste temperament (oh ja) helpt niet altijd. Binnen mijn zoektocht naar oplossingen botste ik op het boek Stop met schreeuwen.’ Benieuwd of ik er effectief tips zal uithalen…
 5. Deze week richtte ik eindelijk de kamer van Baptiste in. Het werd een ruime kamer met veel zwart, wit en gele accenten. Er is nog ruimte voor verbetering maar ik ben blij met het resultaat. Een tijdloos resultaat trouwens, dat kan meegroeien met het kind. U krijgt het zeker op deze blog nog wel eens te zien… ;-)

Hoe was jullie week? Slagen jullie nog steeds in het Pin-project of wordt het moeilijker nu we een tijdje bezig zijn? Hadden de kids deze week ook een pedagogische studiedag  en konden jullie dan zelf opvang voorzien? En hoe gaan jullie om met temperamentvolle kinderen (zeker als je zelf een temperament van jewelste hebt)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 reacties

 1. Wat een mooie week! Ik geloof dat ik dat boek ook moet hebben… Als ik geschreeuwd heb voel ik mij zo’n rotmoeder… Want ik wil niet schreeuwen…. En de pins het lukt nog steeds ?

 2. Tja, hoe doen wij dat. Ook een pittige tante, inmiddels 5 ,en mijn grote liefde, hoor :)

  Tips zijn lastig zonder concrete situaties. Maar ik probeer de inhoud te scheiden van het proces. Oftewel, ik bepaal wat er gebeurt (in conflictsituaties dan), maar er is wel ruimte voor haar emoties. In “normale” situaties natuurlijk ook gewoon fijn om haar veel ruimte te geven, te betrekken, en steeds het gewenste gedrag te belonen (met aandacht) en het ongewenste waar mogelijk te negeren. Dat komt de sfeer ten goede.

 3. Ik ben ook soms in dubio … en terwijl ik roep, krijg ik al een krop in de keel. Maar soms … is het sneller dan mezelf.

  En het pinproject, dat blijft wel steeds in mijn hoofd zitten! :) Er liggen dan ook een paar projectjes in ‘de maak’, maar dat is niet verwonderlijk. Ik blijf het wel ontzettend fijn vinden. Al zal een plan agenda, niet alleen voor de pins, maar voor de hele blog, wel handig zijn aangezien ik terug fulltime aan het werk ben, na mijn bevallingsverlof. ;)

 4. Tot nu toe lukt het prima om de pins te verwezenlijken,als je tijd vindt voeg je mij dat ook toe aub?Aan een zwaantje of zo kan ik je niet helpen.En ik ben benieuwd of je boek hulp geeft…hier 2 tieners in huis dus de kleuterkuren al lang voorbij ;) Mmm lekker zelf gemaakte lekkere maaltijden en verwennerijen ♥

 5. oct16Paloma TREMENDA VI!!ETAO!!!L!! UN EJEMPLO A SEGUIR ESTA MUJER LUCHADORA!!! preciosa la entrevista, potente… nos falta tanto aún como sociedad, pero estas cosas nos ayudan a poner el tema en el tapete para que avancemos.Un abrazo enorme para la Linda Violeta =)