De liefde voor het naaien is ondertussen terug en daar ben ik heel erg blij om. Ik zei eerder al dat het hoge naaitempo van vroeger allicht nooit meer terug komt of alvast niet heel erg snel. Ook al ben ik thuis, het huishouden van nu nog drie kinderen vraagt veel tijd. En naast naaien ben ik nog met duizend en één dingen bezig. Maar ik geniet, maak terug tijd om nieuwe patronen uit te knippen en zie eindeloze mogelijkheden. Het lijf is soms wat te moe maar als ik elke week iets kan naaien, ben ik al heel blij.

naaien naaien

Tegenwoordig probeer ik het zo te doen. Het mindere leuke werk zoals patronen tekenen en stof knippen ergens op een avond apart inplannen. Daarna is het dan enkel een kwestie van een naaidag/avond te plannen om een hele dag/avond met het plezante gedeelte bezig te zijn. Zo werden ook de drie creaties uit deze blogpost gecreëerd. Wat het extra leuk maakt is dat ik er samen met mijn naaivriendinnen een naaidagje van maakte. Dat is echt het beste van alle werelden.

naaien naaien

Omdat ik het wel fijn vind mijn kinderen te twinnen, of moet ik zeggen trinnen, ging ik aan de slag met een stofje dat ik vond bij Kwantum. Het kost jawel €5 en ik was op slag verliefd. In mijn hoofd zag ik meteen de Hanami van StraightGrain voor Axelle. En zeg nu zelf: hoe schoon is die niet geworden? Ik ben verzot op de rug en kan eigenlijk blijven kijken naar de foto’s van haar. Eigen kind, schoon kind zeker, haha?!?

naaiennaaien

Voor Céleste koos ik een eenvoudig A-lijntje uit. Als ze zo klein zijn mag het lekker eenvoudig zijn. En voor mij doet een A-lijntje het dan nog steeds. Het is ook altijd nostalgie als ik nog eens eentje maak want met A-lijntjes heb ik eigenlijk leren naaien.

naaien
Processed with VSCO with hb1 preset

naaien naaien

Baptiste kreeg een short. Ik gebruikte daarvoor het gratis patroon van Purl Soho: de City Gym Shorts. Het eenvoudigste short-patroon ooit en super schattig! En ja, van mij mag Baptiste roze dragen. Zeg nu zeg, hij is er toch kei schattig mee? Voor zij die het willen weten, het t-shirtje is van Zara.

naaien

Voor de foto’s wou ik eens iets anders proberen. Vandaar die kader… maar met kleine kinderen weet je meestal al dat je plannen geheel anders uitdraaien. Maar kijk de fotoshoot leverde toch weer bijzonder leuke beelden op. Sommigen zijn zelfs helemaal perfect voor het familiealbum. Eentje die trouwens nog niet bestaat maar wel eentje die ik dringend eens moet beginnen aanmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 reacties

  1. Oh zo’n heerlijk mooie reeks alweer! Het stofje is werkelijk prachtig, het lijkt zo uit één of andere nieuwe, chique en dure stoffencollectie te komen. Merci voor de tip van Kwantum ;-)

  2. Celeste ziet er een meusje uit met ‘eigen willetje’ Wil letterlik en fuguurlijk niet ingekaderd worden ! Dacht ik spontaan bij het zien van dees mooie foto’s !

  3. Ooh zo leuk! Ik ben altijd jaloers op mensen die dit zelf kunnen. Ik heb ooit een cursus gevolgd maar zelfs een kussensloop kon ik niet eens recht naaien, laat staan kledij :)